Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?"— Esityksen transkriptio:

1 Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Arviointikeskustelu Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?

2 Arviointikeskustelu pohjautuu:

3 Miksi?

4 Miten arvioidaan?

5 Arviointikeskustelulomakkeet
0-2 ”koululaisen taidot” 3-6 ”oppimaan oppimisen taidot” 0: oppimisesta iloitseminen 1-2: koululaiseksi kasvaminen 3-6: oppijana kehittyminen 7-9: yhteisön jäsenenä kasvaminen

6 Arviointikeskustelupalautteesta
0-2 luokat: 25 vastaajaa 3-6 luokat: 35 vastaajaa

7 Arviointikeskustelupalautetta:
Aiemminkin oli keskustelu opettajan kanssa, jossa käsiteltiin saman tapaisia asioita. Pelkkään arviointikeskusteluun vaikuttaa varmasti oppilaan ja opettajan henkilökemiat niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Siksi mielestäni molempien arviointien välimuoto olisi parempi. Olisi hyvä saada sitä palautetta pitkin kouluvuotta nyt kun on wilma mihin sitä voi laittaa Kaipaisimme myös lisäksi välitodistusta (numeroilla), sillä pelkkä arviointikeskustelu ei tuntunut riittävän hahmottamaan missä opinnoissa mennään. Arviointikeskustelua varten täytettävä lomake kattavine kysymyksineen oli myös haastava ja tuntui jopa turhalta. Opettaja oli paneutunut hyvin lasten asioihin ja tiesi mistä puhutaan. Keskutelu avarsi paljon lapsemme oppimista ja toi ohjeita myös kotona toimimiseen. Hienoa että lapsi sai olla myös mukana. arvointikeskustelu voi olla lisänä muttei yksin Lapsi itse oli pettynyt kun ei saanut numeroita. Jos kaikki aineet käydään läpi. Keskustelu ei anna käsitystä oppilaan tasoata, hankala korottaa ja parantaa kevääseen kun ei tiedä missä mennään, esim 7-tasosta nostaa ja parantaa jotta olisi 8-tasoa. Välitodistus oli selvempi viesti, siitä missä mennään... Numero tarkentaisi joissain tapauksissa "tason", jossa mennään. Vanha tottumus ehkä vain. Vaatii aikaa tottua ei-numeeriseen arviointiin. Keskustellessa tulevat yksityiskohdatkin esiin. On hyvä päästä juttelemaan suoraan lapsen opettajan kanssa ja niin, että lapsikin on mukana.

8 Arviointikeskusteluun varattu aika
En kyllä osaa vastata tähän kun en vielä ole ollut tällaisessa keskustelussa. Olisi voinut olla pidempi aika, koska keskusteltavaa riitti paljon. varattu aika ylittyi Lomake sekava ja tavoitteen asettaminen sellaiselle oppilaalle hankalaa jonka perusopiskelu on kunnossa. Aika keskustelulle liian lyhyt. Liian kiire Meidän tapauksessa asiat/oppiminen on sujuneet ongelmitta eli aika riitti mainiosti Tarkempi keskustelurunko varmaan lyhentäisi keskustelun kestoa.

9 Muuta palautetta: Keskustelu oli oikein hyvä ja hyvässä hengessä toteutettu. Aikaa vsin saisi varata enemmän. Puoli tuntia ollut vähän nafti. Arvioinnin kohteet melko abstrakteja, eivät aivan lapsen kehitystason mukaisia. Jopa aikuiselle vaikeita hahmottaa. Sinänsä keskustelu oli hyvä ja näyttää myös aidosti hyödyttäneen lasta. Olin hyvin tyytyväinen tähän tapaan. Ainakin minun silmäni aukesivat lapseni koulunkäynnin suhteen. Mahdollisesti myöhemmän iltapäivän aikoja, jotta molemmat vanhemmat voivat osallistua keskusteluun. Joustavuutta aikatauluissa vanhempien työssäkäynnin suhteen, meidän tapauksessa tämä kyllä onnistui.

10


Lataa ppt "Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google