Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen."— Esityksen transkriptio:

1 JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen oikeutta terveyteen, oikeutta valita hankkiiko lapsia, milloin ja kuinka monta, sekä oikeutta turvalliseen ja tyydyttävään sukupuolielämään. Seuraavaksi käsitellään yhtä SRHR:n osaa; nuorten tyttöjen oikeutta valita hankkiiko lapsia, milloin ja kuinka monta ja mitä käy kun tämä oikeus ei toteudu. *Sexual and Reproductive Health and Rights

2 tarkoittaa raskaudenkeskeytystä.
KÄSITTEITÄ Abortti tarkoittaa raskaudenkeskeytystä. Turvallinen abortti on toimenpide, jossa alkanut raskaus keskeytetään sairaalassa joko suun kautta otettavien lääkkeiden avulla tai nukutuksessa suoritettuna kaavintana. Keskeytyksen tekee aina asiantunteva henkilö hygieenisissä oloissa. Vaarallinen abortti on itse aiheutettu tai ammattitaidottoman henkilön epähygieenisissä oloissa tekemä toimenpide, joka johtaa raskauden keskeytymiseen. Keskeytyksen tekemiseen käytetään usein vaarallisia aineita tai välineitä. Äitiyskuolemalla tarkoitetaan kuolemaa, joka tapahtuu raskauden aikana tai 42 vuorokauden kuluessa sen päättymistä. Äitiysterveys kattaa kaikki tyttöjen ja naisten terveyskysymykset raskauden ja synnytyksen aikana, sekä vähintään 42 vuorokautta synnytyksen jälkeen.

3 Pohdi mielessäsi: Aiotko hankkia lapsia?
Jos, niin milloin ajattelit, että hankkisit lapsia? Miksi et vielä hanki lapsia? Kuinka monta lasta aiot hankkia? Miksi juuri se määrä, miksi ei enempää? Miten varmistat, että saat lapset silloin kun itse haluat?


Lataa ppt "JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google