Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Periaatteita.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Periaatteita."— Esityksen transkriptio:

1 Periaatteita

2 Yhteisesti sovittuja:
Ei kiusata tai syrjitä ketään Otetaan kaikki huomioon. Kunnioitetaan toisia ja toisten yksityisyyttä Annettaisiin nukkumisrauha Kunnioitetaan sääntöjä Yritetään tulla kaikkien kanssa toimeen. Ketään ei jätetä yksin vaan otetaan mukaan porukoihin Hyväksytään kaikki semmosina ku ne on Ei saa kiroilla Ei saa karata Ei olla ilkeitä. Ei haukuta. Kaikki on kivoja ja ystävällisiä kaikille.Pitää sanoo kaikille moi

3 Turvallisuuteen liittyvät
Kurssikeskuksen alueelta emme poistu ilman lupaa. Lenkille voi lähteä, jos saa työntekijän seuraksi  Emme koske palohälyttimiin. Kuumat suihkut ja runsas hiuslakan käyttö saattavat laukaista palohälyttimet. Emme peitä pattereita. Turhan palohälytyksen aiheuttaminen on korvattava. Palohälyttimen soidessa, poistumme huoneista konttaamalla ja seuraamme hätäuloskäyntejä. Kokoontumispaikka on vahtimestarin piha. Varmistaaksemme nopean pelastamisen hätätilanteessa, emme koskaan lukitse ovia. Kesällä uimiseen on varattu tietty aika. Uintia valvoo aina ohjaaja (apuna isonen). Laiturilta emme hypi.

4 Suomen lakiin liittyvät
Päihteiden käytön suhteen noudatamme Suomen lakia. Leiri on savuton ja päihteetön. Päihteiden osalta Kotka-Kymin seurakunnalla on päihdeohjelma, jota noudatamme. (Tulee näkyville)

5 Aikatauluihin liittyvät
Yleinen herätys tapahtuu puoli tuntia ennen aamupalaa. Aamutoimia voimme alkaa tekemään aikaisintaan puoli tuntia ennen yleistä herätystä. Leirin päiväohjelma on näkyvillä. Huolehdimme, että olemme ajoissa oikeassa paikassa. klo välisenä aikana annamme kaikille peseytymisrauhan Iltapesut hoidamme ennen iltahartautta. Iltahartaudesta rippikoululaiset siirtyvät omiin huoneisiin. Iltahiljaisuutta leirillä valvoo tehtävään palkattu yövalvoja. Hänen tehtävänään on huolehtia myös siitä, ettei leirialueelle tule ulkopuolisia.

6 Kuvaamiseen, Someen jne. liittyen
Kameralla kuvaamiseen tulee pyytää kuvattavalta AINA lupa. Samoin kuvien ja videoiden julkaisuun. Jos luodaan leirin omia ryhmiä tms. jokaisella on oikeus kuulua niihin. Jos somessa esiintyy kiusaamista, puutumme asiaan välittömästi.

7 Vielä: Huoneet tarkistetaan leirin päättyessä. Niiden tulee olla lähtiessä yhtä siistit, kuin ne olivat sinne saavuttaessa. Mikäli rikomme jotakin vahingossa, ilmoitamme siitä leirin työntekijöille. Jos rikkominen on tahallista, olemme velvollisia korvaamaan. Mikäli nuorelta on unohtunut jotain leirillä tarvittavaa tarpeistoa kotiin esim. vaatteita, voivat huoltajat käydä tuomassa ne nuorelle. Tästä sovitaan leirin ohjaajan kanssa puhelimitse etukäteen. Energiajuomat kiellettyjä.

8 Jos periaatteita rikotaan toistuvasti…
… eikä keskustelu rippikoululaisen ja huoltajien kanssa ole vaikuttanut asiaan, voidaan kirkkoherran päätöksellä nuori poistaa leiriltä. Tällaisessa tilanteessa sovitaan, miten rippikoulua jatketaan kyseisen nuoren kohdalla. (Nopean puuttumisen-toimintaperiaate tulee seinälle) Onneksi emme joudu tämän porukan kanssa turvautumaan äärimmäisiin keinoihin 


Lataa ppt "Periaatteita."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google