Trukilla työskentely rakennustyömaalla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94.
Advertisements

Lautanippujen varastointi Kokenut trukinkuljettaja varastoi lautanippuja päällekkäin. 32-vuotias avustaja asetti aluspuita trukin.
Vanhat varastosäiliöt | Hannu Kononen 2 Vanha varastosäiliö – Sen kun varastoi maailman nappiin… Ei huolta huoltamisesta.. Ei voida.
Kurssimarkkinointia Koulutuksen toiminta-alue/Sari Helminen1 Syksyn kursseilla on tilaa!
1 Korjaustyötä tehnyt kuorma-autonkuljettaja jäi kuorma-auton lokasuojan ja pyörän väliin TOT-raportti 28/90.
1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96.
Mitä voisimme oppia läheltä piti –tilanteista Sari Tappura DI, tutkija Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu Teollisuustalous p.
Putkinippujen purkaminen perävaunusta Niput oli lastattu perävaunun lavalle vinoon. 27-vuotias kokematon varastomies avusti merkinnäyttäjänä.
Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.
Taakan lastaus ajoneuvoon Trukin haarukoilla oli kiinnittämätön säiliön vaippa (paino 3,2 tn). 31-vuotias kuljettaja poistui trukista.
Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja.
Painepesurin suihku osui pesijään TOT-raportti 21/05.
Tiedoston nimi Kuorma-auton kääntyväkattoinen kapelli osui 20 kV:n sähkölinjaan TOT 17/2000.
Tiedoston nimi Muurarin apulainen putosi 5 metrin matkan rakennuksen läpivientiaukosta TOT-raportti 24 / 98.
Yrittäjä putosi reaktorin välitasolle köysitikkaisiin tehdyn solmun purkauduttua YTOT-raportti 1 / 07.
Pyöräkuormaajan kuljettaja putosi työtasolta pestessään koneen jäähdyttäjää TOT-raportti 8 / 08.
Maatalouskoneiden huolto
Yrittäjä puristui kuorma-auton rungon ja siihen asennetun vaihtolavalaitteen väliin YTOT-raportti 1/
Tulevaisuuden uutta osaamista
Paperirullien lastaus rekka-autoon
Aikuiskoulutuskeskuksen oppilas putosi työpukilta saneeraustyömaalla
AMPUMARADAT.
Työntekijä tukehtui typpisäilöön
Taakan siirto Varsinainen kulkuväylä oli sinne varastoitujen tavaroiden takia ahdas. Vuokratyöntekijänä yrityksessä työskentelevä 27-vuotias.
Purkutyötä tehnyt rakennusmies putosi kuuden metrin korkeudesta
Automaatioasentaja jäi vianetsintätilanteessa pituusleikkurin runkopalkin liikkuvan yhdyspalkin väliin TOT-raportti 10 /
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
Opeka-kyselyn tulokset
Lastaus kuorma-autoon
Työkoneen paikatun renkaan paineistus
Perävaunun purkaminen
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
Kuorma-autonkuljettaja puristui jarrujen säädön yhteydessä renkaan ja lokasuojan välistä TOT-raportti 28/01 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut.
Kattopinnoitetyöntekijä putosi 22 m sisäänpäin avautuneesta savunpoistoluukusta TOT-raportti 16/
Kuorma-autonkuljettaja jäi sorakuorman alle
Asentaja putosi hoitotasoon tehdystä aukosta 4,4 metriä alemmalle hoitotasolle TOT-raportti 11 /
Putken asennustyö Yrittäjä asensi paineilmaputkea teollisuushallin seinään nosto-oven yläpuolelle noin viiden metrin korkeuteen. Yrittäjä (putkiliikkeen.
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
Kuorman hakeminen Trukilla peruutettiin varastossa.
Autonkuljettaja jäi pylvään tyvestä katkennen kuormanosturin puomiston ja betonielementin alle TOT-raportti 3 / 03 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut.
Porraselementin lastaus
Työliikekipeytyminen 33 §
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Rakennusmies putosi lämpöeristenipun päältä 2,3 metriä maahan
Opastuskilven vaihto 36-vuotiasta työntekijää kuljetettiin trukin haarukoilla pihan poikki. Tarkoituksena oli vaihtaa opastuskilpi uuteen. Trukinkuljettajan.
Tietoturvan soveltaminen käytäntöön
Työhönopastus ja perehdyttäminen
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Käyttöturvatiedotteet
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Trukin kuljettaminen tehtaan pihalla
Tapaturmakehitys Toukokuu huhtikuu 2018
Langattoman lähiverkon tilaus-toimitusprosessin kehittäminen
Supralangan valmistaja sai iskun päähän putkitongista
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
RT:n turvallisuusryhmä TES vaikutukset/ työturvallisuusasiat
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 1
Lainsäädäntö / nostotyö ½ (
Työpaikkaselvitys (lähde Antti-Poika ym. 2003)
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Hankinta ja logistiikka Tuomi
Autonkorjaaja jäi korjaushallin pihalla kuorma-auton takapyörien alle
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Toimiva lajittelu purkutyössä - Purkumerkki Oy
Trukin palautus lastauslaiturin varastoon
Työkykyä edistävä toiminta
Taakan kuljettaminen Trukilla kuljetettiin kahta laatikkoa päällekkäin - toinen laatikko haarukoilla, toinen tukivarsilla. Kuljettaja oli 56-vuotias.
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Esityksen transkriptio:

Trukilla työskentely rakennustyömaalla 4.3.2003 Trukilla työskentely rakennustyömaalla Trukilla tehtiin rakennus-tarvikkeiden siirtoja 1. kerroksen tasolla. Trukinkuljettajaa ei ollut opastettu ja perehdytetty työhönsä. Kerroksessa oli hissikuilun aukko, jota trukinkuljettaja oli ollut mukana rakentamassa. Trukki peruutti hissikuiluun ja putosi suojakannen läpi n. neljä metriä kuilun pohjalle. Työskentelyolosuhteet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Työnopastus ja perehdyttäminen Suojaamaton pudotus TOT 4/01 Rakennettava täyselementtinen liikerakennus oli sisävalmistusvaiheessa. Pysäköintitilaan menevää henkilöhissiä varten oli tehty hissikuilu, joka oli suojattu vanerilevyllä. Hissikuilu oli rakennettu nelisen kuukautta aiemmin, jolloin myös hissikuilun aukko oli suojattu. Noin kaksi viikkoa ennen onnettomuutta työmaalle vuokrattiin haarukkatrukki. Trukilla tehtiin siirtoja rakennuksen 1. kerroksen tasolla sekä nostettiin 2. kerroksen tasolle tarvikkeita. Nostot toiseen kerrokseen tehtiin alueella, jossa hissikuilun aukko sijaitsi. Trukinkuljettaja peruutti trukin suoraan hissikuilun suojakantta kohti. Trukinkuljettaja yritti viime hetkellä hypätä pois ohjaamosta, mutta putosi trukin mukana neljä metriä kuilun pohjalle. Trukinkuljettajaa ei ollut opastettu trukin käyttöön eikä hänelle ollut annettu opastusta käyttöolosuhteista. Hän oli vastaavan mestarin tietojen mukaan aiemmin toiminut trukinkuljettajana. Hän tiesi myös hissikuilun sijainnin, sillä oli itse ollut mukana rakentamassa sitä. www.tvl.fi 4.3.2003 Trukkikoulutus

Tapaturmaan johtaneet tekijät 4.3.2003 Tapaturmaan johtaneet tekijät Hissikuilu oli suojattu lankuilla ja niiden päälle asetetulla vanerilevyllä. Suojaus oli tarkoitettu kestämään henkilön paino, ei trukin. Trukin pääsyä vaaralliselle alueelle ei ollut estetty. Trukinkuljettaja ei ollut saanut trukin käytön opastusta. Työskentelyolosuhteet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Työnopastus ja perehdyttäminen Suojaamaton pudotus TOT 4/01 Hissikuilun suojauksena oli lappeellaan 30 cm:n jaolla olevat 2x4 tuuman lankut ja niiden päälle asetettu 12 mm:n vahvuinen vanerilevy. Suojaus oli tarkoitettu estämään henkilöiden putoaminen hissikuiluun. Trukin paino oli n. 3000 kg. Hissikuilun ympärillä ei ollut minkäänlaisia suojia estämässä trukin pääsyä alueelle. Trukkia hankittaessa ei arvioitu riittävästi sen aiheuttamia muutoksia rakennustyömaan turvallisuuteen. Trukinkuljettaja ei ollut saanut koulutusta ja opastusta tehtäväänsä. www.tvl.fi 4.3.2003 Trukkikoulutus

Vastaavien tapaturmien torjunta 4.3.2003 Vastaavien tapaturmien torjunta Trukin käyttöä suunniteltaessa tulee ottaa huomioon niiden vaikutukset työntekijöiden turvallisuuteen. Suojauksissa on huomioitava trukin aiheuttama kuormituslisä. Paikat, joissa trukin liikkuminen ei ole sallittua, on varustettava riittävän lujilla suojarakenteilla. Työntekijät tulee perehdyttää koneiden ja laitteiden käyttöön ja työympäristön vaaratekijöihin. Rakennustyömaalla tulee suorittaa käyttöönotettaville nostolaitteille tarkastus. Työskentelyolosuhteet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Työnopastus ja perehdyttäminen Suojaamaton pudotus TOT 4/01 Työmaan sisäisen liikenteen järjestelyissä on otettava huomioon liikkuvan trukin aiheuttamat vaarat ja rakenteille tulevat kuormituslisät. Trukin pääsy vaaralliselle alueelle on estettävä riittävän lujilla suojarakenteilla. Tässä tapauksessa hissikuilun ympärille olisi pitänyt rakentaa riittävän lujarakenteiset suojat tai vahvistaa hissikuilun suojakansi kestämään trukin paino. Työntekijät tulee perehdyttää koneiden ja laitteiden käyttöön. Opastuksessa on huomioitava työympäristön aiheuttamat rajoitukset koneen käytölle. Käytössä oleville koneille tulee olla käyttö-, huolto- ja asennusohjeet. Rakennustyömaalla tulee suorittaa käyttöönotettaville nostolaitteille tarkastus. Tarkastuksessa selvitetään nostolaitteen soveltuvuus aiottuun työhön ja mahdolliset käyttöön liittyvät rajoitukset ja vaara-alueiden selvittäminen. www.tvl.fi 4.3.2003 Trukkikoulutus