Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen Kokemuksia GLP-tukitoimintojen ulkoistamisesta Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuvantamisen työnkulku IHE RIS näkökulmasta
Advertisements

TimePlan työvuorosuunnittelu
Työhönvalmennuksella työelämään
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
SLS vaalii ja kehittää Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä.
LTP Service Oy Perustettu tukemaan Lännen Teollisuuspalvelu Oy:n toimintoja mm. laatikkopesuloiden kunnossapidosta Kuormalavojen tarkastuspalvelu (FIN.
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä- tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä,
Kansallisen paikkatietoportaalin toiminnallisuus, sisältö ja palveluarkkitehtuuri Antti Jakobsson Luonnos Paikkatietoportaali/vk-projekti.
PALVELUT PAKETTIIN – ASIAKKAAN HYVÄ
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Konstit on monet Kirjastojen kotipalvelukuljetuskyselyn tuloksia Marja Heroja Johanna Oosi-Villikka Koti- ja laitoskirjastohenkilöstön koulutuspäivä Tampere.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Monitoimijaympäristön tietojärjestelmien testausstrategia
KOMPETENSSIANALYYSI KPAMK:SSA Case liiketalous, Kokkola
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Turhia töitä... Ylituotanto ja varastointi Odottaminen ja etsiminen
Tukiasemaohjaimen ohjelmiston muutostoimitusten automatisoitu testaustyöympäristö Mikko Harila Työn valvoja:Professori Sven-Gustav Häggman Työn.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
1 Sensor Tasking and Control Jari Hassinen Riikka Asikainen
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
EKOPAJA Consulting Esite palveluista EKOPAJA Consulting EKOPAJA Consulting on perustettu ideoimaan uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus GLP-vaatimuksista IT-järjestelmille Kuopio Kari Lönnberg
Näyttöön perustuvan tehohoitoympäristön suunnittelu potilaan ja perheenjäsenten näkökulmasta Tiina Koskela, TtM-opiskelija.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
GLP myyntilupa-arvioijan näkökulmasta Fimean GLP-keskustelupäivä Kuopio Pauliina Lehtolainen-Dalkilic FIMEA.
GLP-MONIKESKUSTUTKIMUKSET Fimean GLP-keskustelutilaisuus
©Think If Laboratories Oy 2012 Nets Finland Oy – Tutkimus verkkomaksamisesta– © Think If Laboratories
GLP-uutiset Pirkko Puranen, ylitarkastaja, FT Fimea. Luvat ja tarkastukst.
TIETOHALLINTO: KOHTI KUMPPANUUTTA TALOUSHALLINNON TIETOJÄRJESTELMÄRATKAISUISSA Seppo Sirkemaa Tutkimusprofessori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
GLP-tukitoimintojen ulkoistaminen: QA, IT, Arkistointi Fimean GLP-keskustelupäivä
Avoimuus päämääränä jo tutkimusta suunniteltaessa Annaleena Okuloff Tutkija Tieteenala-asiantuntija Minna Niemi-Grundström Tämä teos on lisensoitu Creative.
Mitä on GLP? Pirkko Puranen, ylitarkastaja, FT Fimea, Luvat ja tarkastukset.
Tutkimuksen suunnittelu
Ajankohtaista laadunhallinnasta
Määrällinen tutkimus.
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
Hypoteesi Oman hypoteesini mukaan analysoimalla mediaa, vertaamalla sen julkaisemaa sisältöä valtion virallisiin linjauksiin ja tarkastelemalla tuloksia.
VIRTA-opintotietopalvelun tutkimuskäytön kehittäminen
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
SATAKUNTALAINEN TYTÄRYHTIÖTALOUS*
Sairaalatekniikan päivät Kuopio
Informaatikot Päivi Kanerva ja Minna Toikka
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
TUTKIMUSOTTEET:.
CableX YRITYS LYHYESTI.
Tulospalkkaus ja palkkahajonta teollisuudessa ja palvelualoilla
GLP-tukitoimintojen ulkoistaminen: QA, IT, Arkistointi
Miksi GLP? Pirkko Puranen.
TAHE keskitetty toimintamalli
Vertais-auditointi-sparraus
Liikennevirasto nopeat kokeilut
Sisäinen laskentatoimi
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Visio tulevasta toiminnastamme…
Ajankohtaiskatsaus AYYE 5/2019 Marianne Honkasaari
Kooste työpajan kysymyksista
ARKISTOINTI – järjestämistä ja säilyttämistä
Esityksen transkriptio:

Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen Kokemuksia GLP-tukitoimintojen ulkoistamisesta Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen Kokemuksia GLP-tukitoimintojen ulkoistamisesta FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

 Palvelulaboratorio (CRO): Histologia sekä in vitro –tutkimus ja – testaus  Perustettu 8/2012 → Nordic BioSite  GLP (3348/ /2012). Soveltamisala: Histologia ja in vitro – tutkimukset. Tuotetyypit: Kemikaalit ja lääkkeet (medicinal products)  Samassa paikassa sijainnut samantyyppinen GLP –laboratorio ennen BioSiteHisto Oy:n aloitusta  Miksi GLP-tukitoimintojen ulkoistusta: - riittävän ja sopivan henkilöstön puute (> yrityksen koko) - sopivien tilojen puute Yritys/GLP FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

Ulkoistetut GLP-tukitoiminnot : Ulkoistetut GLP-tukitoiminnot : Arkistointi ja QA–toiminnot  Edeltävän yrityksen GLP-toiminnan lopetustarkastus 7/2012 (FIMEA) BioSiteHisto Oy:n GLP-hyväksyntätarkastus 8/2012  GLP-arkistointitilan palveluntarjoajan muuttuminen - edeltävän yrityksen GLP-arkisto välittömässä läheisyydessä - uuden palveluntarjoajan etsiminen (sijainti Turussa, 160 km) - aineiston siirto uuteen arkistoon (edeltävän yrityksen arkistoidun ja arkistoimattoman dokumentaation/materiaalin siirtyminen BioSiteHisto Oy:n vastuulle  Tarkastustoiminnan (QA) siirtyminen toiselta palveluntarjoajalta toiselle muutoksen yhteydessä (+ oman laadunvarmistushenkilöstön koulutus > ”sisäinen” laadunvarmistushenkilöstö) - FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

Käytännöt GLP-arkistoinnissa  Arkistointisopimus BioSiteHisto Oy:n ja ”Palveluntarjoajan” välillä  Yrityksen oma arkistointia koskeva vakioitu toimintaohje (mm.): arkistoitavan materiaalin määritys, tarpeelliset henkilöt ja vastuut, materiaalin järjestämistä, siirtämistä, lainaamista ja poistamista koskevat toiminnot  Arkistonhoidon/-toiminnan osalta noudatetaan arkistotilan palveluntarjoajan vakioituja toimintaohjeita, jotka BioSiteHisto on hyväksynyt  ”Paperiarkisto”: dokumentit, raakadata, näyteblokit, -lasit, elektr. materiaali ”Kemikaaliarkisto”: testi- ja referenssiaineet, märkänäytteet (huoneenlämpö)  Arkistotila ja BioSiteHiston arkistointitoiminnot: FIMEAn tarkastus; Palveluntarjoajan arkistotilan ja –toimintojen auditointi: BioSiteHisto FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

Kustannukset: Kustannusten perusteet (palveluarkisto) - Kiinteä veloitus - ”Ylläpito”/kk - Erillisveloitukset: - Paperiarkistointi /hyllymetri/kk - Elektroninen /laatikko/kk (määrätty koko) - Märkäkudokset ja kemikaalit /laatikko/kk (koko!) BSH-kommentti: Verrattaessa ”omaan” GLP-arkistoon, kustannukset eivät ole ylivoimaisia, mutta luonnollisesti riippuvainen materiaalin määrästä. Mikäli halutaan verrata kustannuksia, tulee verrata tiettyä, määriteltyä tilaa ja yrityksen muita ominaisuuksia (esim. henkilökunnan koko) Ulkoistuksen pohdintaa - Arkistointi FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

Etäisyys: Etäisyyden vaikutus riippuu oleellisesti arkistoitavan materiaalin määrästä. Mikäli materiaalia vähän, etäisyydellä ei suurta merkitystä. (Toiminnot mm.: materiaalin toimittaminen, lainaaminen, poistaminen, auditoinnit ja tarkastukset). BSH-kommentti: Materiaalimäärän vuoksi, BioSiteHisto Oy:n GLP- arkistoinnin ulkoistus ei aiheuta suuria ongelmia etäisyyden vuoksi Palvelun sisältö, laatu ja sujuvuus: Koska arkistointi kuuluu oleellisena osana GLP-toimintaan, em. merkitys myös ulkoistettaessa tärkeä. BSH-kommentti: Palvelu on ollut riittävän laadullista ja sujuvaa. Ongelmana on, että palveluntarjoajajalla ei ole esim. kylmätiloja tarjolla > hankaluus BSH:lle FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio

Ulkoistuksen pohdintaa - QA-toiminnot FIMEAn GLP-keskustelupäivä. Kuopio Kokemuksia kahdesta QA-palveluja tarjonneesta yrityksestä:  Palveluntarjoajien asiantuntemus yrityksen GLP:n soveltamisalaan nähden on ollut yleisesti riittävä  Ulkoistetun QA:n käyttö joskus kankeaa – aikataulutus vaikeaa  Pienten GLP-tutkimusten (Esim. kemikaalitestaukset in vitro: Ihoärsyttävyys ja - syövyttävys) osalta ulkoistetun QA:n käyttö kustannussyistä mahdotonta - vain prosessitarkastuksissa mahdollista BSH:n kommentti: ”Sisäinen” QA (in house) välttämätön

Johtopäätökset  Yrityksen tarve ulkoistettujen GLP-tukitoimintojen hankkimiseen vähentynyt > Pyritään edelleen vähentämään  Mikäli yritykselle uusia palvelumuotoja, ulkoistamistarpeet harkitaan uudelleen