Turvallisuusosaamisen kehittäminen 10.2.2016 Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ydinvoimaa rakennetaan lisää – miten suomalaista osaamista kehitetään
Advertisements

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Johanna Salomaa-Valkamo | Joulunajan valvontatulosten julkistustilaisuus 2013 Tervetuloa! Viestintäjohtaja.
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Maailmanluokan osaamista nyt ja tulevaisuudessa Metsäteollisuuden koulutuslinjaukset Kesäkuu 2010.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Yksittäisten irrallisten asioiden opiskelusta työelämän tarvitsemaan osaamiseen Opetustoiminnan kehitysjohtaja Outi Hyry-Honka KOTA-talkoot.
Henkilöstön osaaminen kilpailutekijänä
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
NOPS –hanke 2010 Pirkko Rimpilä-Vanninen, projektipäällikkö Laurea 2010.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Moninaisuuden johtaminen (Diversity leadership)
Opettajan arviointi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
Ops seminaari Askola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
Mirja Palmén | Turvallisuusosaaminen prosessilaitoksissa- mikä on tilanne?
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Turvallisuusosaaminen, saako sitä koulun penkiltä? Eero Peiponen Kemira Chemicals Oy
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Prosessiturvallisuuden kehittäminen on vahvasti tulossa. Mistä osaajat ? Turvallisuusosaaminen workshop Jarmo Paulamäki.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
AMMATTIKOULUTUKSEN JOHDON SEMINAARI #SAJOLIIKKEESSÄ ELINA OSTELA-PYHÄLÄ KEHITYSJOHTAJA, SENIOR PARTNER
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Työn sujuvuus, työprosessin hallinta Koulutuksessa on syytä huomioida työn tehokkuus vaatimuksia, jotka työpaikoilla ovat itsestään selvyys.
Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Henkilöstöjohdon iltapäivä
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Työskentelyn tuloksia
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Turvallisuusosaamisen kehittäminen Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry

Turvallisuustekniikan neuvottelukunnan piirissä toteutetussa kyselyssä tuli esille mm. seuraavia turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita: Teema: Turvallisuusosaamisen kehittäminen

Turvallisuusalan toimijoiden tulee verkostoitua ja tuottaa näin vahvaa osaamista Turvallisuusasenteen kehittymiseen huomiota kaikilla koulutustasoilla Opetushenkilöstön turvallisuusosaamiseen ja asenteeseen panostettava Esimiehet avainasemassa turvallisuuskulttuurin luomisessa Turvallisuusasiat yhden henkilön varassa – osaaminen ja resurssit eivät riitä Turvallisuusosaamisen varmistaminen koko toimitusketjussa Kokonaisvaltaista turvallisuusajattelua kaivataan Hiljaisen tiedon ja osaamisen siirtäminen uusille tekijöille Kannustusta turvallisuusosaamisen kehittämiseen – tästä yritysten kilpailuvaltti. Turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita (1)

Turvallisuuskulttuuriin, turvallisuusasenteisiin ja opettajien osaamiseen panostettava kaikilla tasoilla. Oppimistavoitteet pitäisi määritellä eri tasoille päiväkodista korkeakouluun Koulutusta ja koulutusohjelmia kehitettävä tarpeita vastaaviksi Kehitetään systemaattisesti työ- ja prosessiturvallisuuden opetusta Ammatillinen koulutus ja yliopistot: työturvallisuus ja työsuojelu mukaan perusopintoihin. Perusopinnoissa: johtaminen, turvallisuus ja työturvallisuus osaksi kokonaisuutta Korkeakoulujen prosessitekniikan ja tehdastekniikan yhteyteen lisää turvallisuusasioita Turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita (2)

Workshopin tavoite: Kootaan eri toimijat yhteen pohtimaan osaamisen kehittämistarpeita ja kiteyttämään tarvittavia kehittämistoimia. Näkökulmana on erityisesti prosessiturvallisuus. Turvallisuusosaamisen kehittäminen. Mitä pitäisi tehdä ja miten?

Tutkimuksen satoa: Turvallisuusasiantuntijoiden roolit ja osaaminen Esimiesten turvallisuusjohtajuus ja osaaminen Näkemyksiä ja kokemuksia: Turvallisuusosaaminen prosessilaitoksissa Prosessiturvallisuuden kehittäminen Miten turvallisuusosaamista kehitetään oppilaitoksissa? Turvallisuusosaaminen. Saako sitä koulun penkiltä? Workshop: Eri tehtävien turvallisuusosaaminen ja kehittämistarpeet Turvallisuusosaamisen kehittäminen. Mitä pitäisi tehdä ja miten?

Yhteiskunnan vaatimukset mm. vaarallisen toiminnan harjoittamiselle lainsäädännössä Kemikaaliturvallisuuslaissa säädetty yleisistä turvallisuusvaatimuksista kohdennettu toiminnanharjoittajalle johdon ja henkilöstön tehtävät ja vastuualueet selkeästi määritelty henkilöstölle turvallisen toiminnan edellyttämää koulutusta, opastusta ja ohjausta vastuuhenkilöt turvallisuusjohtamisjärjestelmässä turvallisuusosaamisella keskeinen asema Turvallisuusosaamisen kehittäminen