VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Advertisements

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
KEHTO-FOORUMI ORGANISOINTI.
ELINVOIMAPOLITIIKAN ULOTTUVUUDET Saavutettavuus Sijaintiedut Uusiutumiskykyiset yritykset Yrittäjyys Kunta hankkijana Houkutteleva kaupunki Organisoinnin.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Suomalais-venäläinen tasa-arvofoorumi Pietari Mirja Erlund Naisjärjestöjen keskusliitto ry Yrittäjänaisten Keskusliitto r.y.
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
RUOKAKOUVOLA VIESTINNÄN PROSESSI VISIO RUOKAKOUVOLA TAVOITTEET PÄÄMÄÄRÄT.
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Otaniemen yhteisön mahdollisuudet Mielikuva tänään Otaniemi tulevaisuudessa Otaniemen kehitys Oy Maija Hämäläinen Otaniemen kehitys Oy.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsemattomuuden muodot Kilpailullisesti lahjakkaisiin keskittyminen. Tyttöjen ja naisten.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Viestintästrategialuonnos Hallitus ja Valtuusto
Afganistan ja naisten oikeudet
Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Siirtolaisuus tukee kehitystavoitteiden saavuttamista Rilli Lappalainen, Pääsihteeri
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Kuntapäättäjien asenne vaikuttaa elinvoimaan Kunta elinvoiman vahvistajana -foorumi Jarkko Heinonen johtaja Turun kauppakamari.
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
Suomen kehityspolitiikka ja North-South-South-ohjelma
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
KIRKOT JA VALTIO Luku 17 – Ydinsisältö. Uskontojen merkitys valtion kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia tuottavat myös sosiaali- ja terveyspalveluja.
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
 miehiä koskevien uusien tasa- arvokysymysten identifiointi ja jo havaittujen kysymysten tarkentaminen  tasa-arvo-ohjelman miehiin liittyvien.
Suomi-kiekon strategia Savo-Karjalan alueen tiekartta.
Lapsi- keskeinen yhteisökehitys Itä-Timorilla Lapsen oikeudet; oikeusperustainen ohjelmatyö – seminaari Elina Salonen, Plan Suomi Säätiö.
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Pohjoismaiset sukupuolisilmälasit käytännössä SUKUPUOLINÄKÖKULMAN VALTAVIRTAISTAMINEN POHJOISMAIDEN MINISTERINEUVOSTOSSA.
Keskiviikko 28. lokakuuta 2009 ESTEETÖN OPISKELU AMMATTIKORKEAKOULUISSA ESOK-PÄÄTÖSSEMINAARI HELSINKI
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 STM /TPH/paht Sukupuolen merkitys tilastoissa ja tiedonkeruissa Sosiaali- ja terveysministeriö Tiina Palotie-Heino.
Nizzan yleiskokouksen päätökset Tuija Kirveskari-Tähtinen.
Sinikka Mustakallio WoM Oy
Terveyssosiaalityön päivät Tampere
Strategiaperusta ja ohjelmat
ARVIOINTISTRATEGIA Rovaniemen tarkastuslautakunta
Kohti seuraavaa Toimintalinjaustamme
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
vastuullisuus pelaajalähtöisyys laadukas toiminta yhteisöllisyys
Nokian seurakunnan strategia
VAU:n huippu-urheilustrategia
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Yritykset ja yhteiskunta
Lapsi-ystävällinen kunta
Kanta-hankehallinto ja koordinaation kehittäminen
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
SNL:N VIESTINTÄ LIITON HYVÄKSYMÄT PAINOTUKSET: 1) Naisten Äänen jatkuvuus ja 2) tasa-arvon toteuttaminen MITÄ MITEN MISSÄ ULKOINEN VIESTINTÄ SISÄINEN.
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa Osaavat ja vaikuttavat naiset vaalivat ja rakentavat yhdessä tasa-arvoista ja kestävää yhteiskuntaa Sukupuolten välinen tasa-arvo, avoimuus ja yhdenvertaisuus, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, moniäänisesti yhteistyössä toimiva, rohkeasti kantaaottava

VISIO Osaavat ja vaikuttavat naiset vaalivat ja rakentavat yhdessä tasa-arvoista ja kestävää yhteiskuntaa

MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa

KEHITTÄMISTOIMET )Tutkittuun tietoon pohjautuva vaikuttaminen, ajankohtainen viestintä – näkyvyys myös mediassa – ja yhteistyöhankkeet #naisjärjestöt #tasaarvo100 #nakerrettu euro 2) Yhteistyön ja vuoropuhelun ylläpitäminen jäsenjärjestöjen kanssa, jäsenjärjestöjen välisen yhteistyön tukeminen 3) Sukupuolten välisen tasa-arvon, naisten oikeuksien ja sukupuolivaikutusten arvioinnin merkityksen esille nostaminen hallinnossa ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa 4) Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteiden toteutumisen seuranta 5) Naisjärjestöjen toimintaresurssien turvaaminen, talouden varmistaminen ja organisoinnin määrittäminen 6) Kansainvälisen tasa-arvopolitiikan seuranta ja viestintä, vaikuttaminen kansainvälisesti; YK:n agenda 2030:n kestävän kehityksen toimet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi Suomessa

ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET Sukupuolten välinen tasa-arvo Avoimuus ja yhdenvertaisuus Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton Moniäänisesti yhteistyössä toimiva Rohkeasti kantaa ottava

JÄSENJÄRJESTÖJEN JA SIDOSRYHMIEN ODOTUKSET Jäsenjärjestöt Yhteinen vaikuttaminen ja viestintä Jäsenjärjestöjen keskinäinen yhteistyö Jäsenjärjestöjen näkyvyyden edistäminen Jäsenjärjestöjen jäsenet Vaikuttaminen yhdessä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon puolesta Yhteistyöjärjestöt Yhteinen vaikuttaminen ja viestintä naisten aseman ja tasa-arvon huomioimiseksi Valtionhallinto, poliittiset päättäjät ja työelämäjärjestöt Vaikuttaminen, päätösten vaikutusten arviointi ja tiedonvälitys naisten näkökulmasta Kansainväliset yhteistyökumppanit Kansainvälisen tiedon välitys Suomessa Aktiivinen kansainvälinen vaikuttaminen

TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSIA Digitalisaation aiheuttamat muutokset Monikulttuurisuuden lisääntyminen, tytöt ja naiset turvapaikanhakijoina Taloustilanteen kiristyminen ja sen vaikutukset naisiin Asenneilmapiirin kiristyminen ja vihapuheen lisääntyminen, syrjäytymisen periytyminen