Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen"— Esityksen transkriptio:

1 Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen 2018-2020
Hakuaika – Haettavana 40 miljoonaa euroa Hakulomakkeisto on sama kuin syksyn 2016 haussa Rahoitus myönnetään yhdelle kokonaisuutta koordinoivalle korkeakoululle. Päätökseen kirjataan tarvittaessa lupa jakaa rahoitusta hankkeen muille osapuolille. Omarahoitusosuus 30 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustuspäätöksiä ohjaavat tausta-agendat Tarkoituksena edistää laadun parantamista ja avointa toimintakulttuuria sekä tukea OKM:n Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten toimeenpanoa sekä Korkeakoulutus ja tutkimus visiotyötä. Voidaan katsoa eduksi, jos toiminta/hanke edistää yhtä tai useampaa seuraavista yleisistä tavoitteista: Monikulttuurisuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäminen (Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelma) Sukupuolten tasa-arvon edistäminen (OKM:n toiminnallinen tasa-arvosuunnitelma ) Kestävän kehityksen edistäminen (Suomi, jonka haluamme 2015 – Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus).

2 Rahoituksen ohjaustavoite on lähes sama kuin viime kierroksella:
Erityisavustusta on haettavissa toimiin, joilla <Kehitetään koulutusaloja ja -tarjontaa>, hyödynnetään digitalisaatiota, kehitetään opetusta tukevien tietojärjestelmien ja sovellusten yhteentoimivuutta ja yhteiskäyttöä sekä selkiytetään korkeakoulutuksen työnjakoa. Yhteistyötä hyödyntäen kehitetään joustavia opintopolkuja sekä ympärivuotista opiskelua. Kehitetään oppimisanalytiikkaa ja osaamisen arviointia (ml AHOT). Edistetään opiskelun esteettömyyttä…, luodaan pysyviä toimintamalleja opiskelijoille suunnattuun tukeen… Edistetään korkeakoulutuksen kansainvälisyyttä ja avoimuutta toimintatapana…

3 EXAM-konsortion hankkeella voitaisiin kehittää esimerkiksi seuraavia asioita
Järjestelmän skaalautuvuuden kehittäminen: EXAMin ja oppimisalustojen (kuten Moodle) tenttikysymysten yhteiskäyttö. Toimivat tiedonsiirrot LTI-rajapinnan yli. BYOD. EXAMin omakonekäytön tuettujen muotojen määrittely ja toteutus. Laajaksi skaalautuvan samanaikaiskäytön vakauden varmistaminen. Esseevastausten koneellista tarkastusta kehittävä pilotointi. Yhteiskäyttöä edistävien sopimusten ja menettelyjen kehittäminen: Jatketaan ja syvennetään Ristiinopiskeluhankkeessa aloitettua määrittelytyötä, jolla varmistetaan joustava pääsy opetukseen ja opintojen suorittamiseen Kehittämällä ja vakioimalla prosessia, jossa opiskelija ilmoittautuessaan opetukseen saa samalla kaikki tarvittavat oikeudet opintojen suorittamista varten järjestävän korkeakoulun palveluihin ml. Exam soveltuvine apuohjelmineen (<kehittynyt identiteetin ja resurssioikeuksien hallinta). Kehitetään sopimuskäytäntöä, jolla voidaan antaa opiskelijoille mahdollisuudet suorittaa kotikorkeakoulun opintoja toisen korkeakoulun tenttitiloissa. Muuta:


Lataa ppt "Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google