Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella."— Esityksen transkriptio:

1 MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella Kuntarakenneuudistukset ja –selvitykset Sote -uudistus Uusi kuntalaki edellyttää kuntastrategiaa

2 MIKSI KUNTASTRATEGIA? Kuntien toimintaympäristö muuttuu ja siksi strategia muuttuu Uusi kuntalaki edellyttää kuntia tekemään ja päivittämään kuntastrategian Kunnan on huomioitava entistä enemmän koko kuntakonserni Kuntastrategiassa tehdään valintoja kunnan kehityksestä Joutsan kuntastrategian pääasiat on määriteltävä

3 KUNTALAKI 37 § Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta. Kuntastrategian ottamisesta huomioon kunnan talousarvion ja -suunnitelman laatimisessa säädetään 110 §:ssä. Kuntastrategia tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa.

4 KUNTALAKI 37 § Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon: 1.kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2.palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; 3.kunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet; 4.omistajapolitiikka; 5.henkilöstöpolitiikka; 6.kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet; 7.elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen.

5 PUOLUEIDEN ARVOT Keskustan arvot -Vastuullisuus ja vapaus -Yhteisöllisyys ja välittäminen -Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus -Sivistys -Ylisukupolvisuus ja kohtuullisuus -Kestävä luontosuhde -Paikallisuus Sosiaalidemokraattien arvot -Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. -Vapaus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta elää omaa elämäänsä ja tehdä omia valintojaan. Se tarkoittaa myös vapautta pelosta, turvattomuudesta ja puutteesta. Ilman tämänkaltaisia sosiaalisia oikeuksia vapaus jäisi kuolleeksi kirjaimeksi vailla merkitystä. -Sosialidemokraatit vaativat vapauden tosiasiallista toteutumista. Yksilönvapauden toteuttamiseen tarvitaan yhteiskuntaa, yhteisiä rakenteita.

6 PUOLUEIDEN ARVOT Kokoomuksen arvot ”Demokratia on yhteisen vapauden ja vastuun toteuttamiskeino.” VAPAUS, VASTUU JA DEMOKRATIA ”Tasa-arvoiset elämän edellytykset luovat yksilöille todellisen valinnan mahdollisuuden.” MAHDOLLISUUKSIEN TASA-ARVO ”Tarvitaan päätä, käsiä ja sydäntä.” SIVISTYS ”Omien vahvuuksien käyttäminen rakentaa ja uudistaa koko yhteiskuntaa.” KANNUSTAVUUS ”Suvaitsevaisuuden perusta on ihmisten välinen tasa-arvo.” SUVAITSEVAISUUS ”Hyvä yhteiskunta huolehtii heikoimmistaan.” VÄLITTÄMINEN Perussuomalaisten arvot -Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. Sukupolvet ylittävänä tavoitteenamme on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna: Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä. -Ihmisen puolella -Kansan asialla -Kansanvallan puolesta -Suomalaisuus on voima -Arvopohjaista politiikkaa

7 KIRKON ARVOT Meidän kirkko - arvot Pyhän kunnioitus -kunnioitamme pyhää kolmiyhteistä Jumalaa -tunnustamme Jeesuksen Kristuksen ainoalaatuisuuden -näemme Jumalan kuvan ihmisessä ja ihmisen syntisyyden -tunnistamme pyhyyden kaipauksen muissa uskonnoissa Vastuullisuus -huolehdimme lähimmäisistämme -varjelemme luomakuntaa -käytämme kaikkia voimavaroja vastuullisesti -tavoittelemme kohtuullisuutta elämäntavoissa Oikeudenmukaisuus -taistelemme oikeudenmukaisuuden puolesta -puolustamme heikkojen ja syrjäytyneiden oikeuksia -ratkaisemme asiat tasapuolisesti ja kaiken tarkastelun kestävästi Totuudellisuus -puhumme rohkeasti Jumalasta -uskomme ja elämme niin kuin opetamme -pidämme kirkon toiminnan avoimena ja hallinnon läpinäkyvänä

8 MILLE ARVOILLE KUNTASTRATEGIAMME PERUSTUU?

9 MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN? -SUUNNITELMA ON TEHTY -ARVOT OHJAAVAT TYÖSKENTELYÄ -TIEDÄMME VAHVUUTEMME, HEIKKOUTEMME, UHKAMME JA MAHDOLLISUUTEMME -MILLÄ AIKATAULULLA ETENEMME? -MILLAISISSA RYHMISSÄ ASIAA VALMISTELLAAN?

10 TARINAT MILLAISIA TARINOITA JOUTSASTA SYNTYY? MITEN TARINOILLA KUVATAAN KUNNAN TOIMINTAA JA TAHTOTILAA? MITEN TARINOITA KOOTAAN?


Lataa ppt "MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google