Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto"— Esityksen transkriptio:

1 Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto

2 Valtakunnallinen päihdejärjestö
Sininauhaliittoon kuuluu 90 järjestöä, joista pohjoisin toimii Sodankylässä ja eteläisin Hangossa. Jäsenjärjestöt ovat itsenäisiä ja vain osa niistä toimii Sininauha-nimisinä. Jäsenjärjestöissä työskentelee noin 1000 palkattua ja 2000 vapaaehtoista henkilöä. Keskusliiton palveluk-sessa on keskimäärin 30 henkilöä. Toiminnan merkittävin rahoittaja on Raha-automaatti-yhdistys. Sininauhaliitto on yksi 40:stä kansainvälisen Siniristin jäsenestä.

3 Organisaatio Arviointi Nina K Hyttinen Päihdetyön kehittäminen
Taloushallinto Kaisa Junkkarinen Operatiivinen johto Aarne Kiviniemi Arviointi Nina K Hyttinen Päihdetyön kehittäminen Anneli Pienimäki Tutkimus Rahapelit Pekka Lund Järjestötuki Päivi Heimonen Viestintä Olli Kariniemi

4 Perustehtävä ”Palvelemme niitä, jotka palvelevat”
Sininauhaliiton perustehtävänä on toimia kristilliseen ihmiskäsitykseen perustuvan päihdetyön edunvalvo-jana ja valtakunnallisena asiantuntijana. Perustehtävänsä toteuttamiseksi Sininauhaliitto palvelee jäseniään, kristillisiä yhteisöjä, kirkkoja ja seurakuntia sekä tekee yhteistyötä yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa. Palvelemisen ensisijaisena tarkoituksena on jäsenyhteisöjen toimintaedellytysten edistäminen.

5 Arvopohjana kristillinen ihmiskäsitys
Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu jokaisen ihmisen kunnioittaminen Jumalan luomana yksilönä. Jokaisen elämällä on ainutlaatuinen tarkoitus. Luovuttamatonta kristilliselle ihmiskäsitykselle on ihmisten keskinäinen tasa-arvo ja huolenpito sekä hengellisen ulottuvuuden mukaan ottaminen muiden ulottuvuuksien – henkisen, fyysisen ja sosiaalisen – rinnalle.

6 Sininauhaliiton visio
”Olemme johtava sillanrakentaja järjestöjen, seurakunta-yhteisöjen ja julkisen sektorin välisessä päihdetyössä.”

7 Sininauhaliiton strategia
Olemme sektorit ylittävien toimintamallien ja rakenteiden kehittäjä ”Kehitämme yhteistyössä järjestöjen, seurakunta-yhteisöjen ja julkisen sektorin kanssa sektorit ylittäviä toimintamalleja sekä uusia organisaatiorakenteita huono-osaisuuden vähentämiseksi.”

8 Sininauhaliiton strategia
2) Olemme koulutuksellisen ja kokemuksellisen osaa-misen hyödyntäjä ”Kehitämme eri ammattiryhmien välisiä kumppa-nuuksia sekä selkeytämme kokemuksellisen osaa-misen ja vapaaehtoistyön rooleja eri toimijoiden välisessä yhteistyössä.”

9 Sininauhaliiton strategia
3) Olemme hengellisen ulottuvuuden johtava asian-tuntija päihdetyössä ”Kehitämme toimintamalleja hengellisen ulottuvuuden huomioimiseksi päihdetyössä. Tuemme päihdetyötä tekevien työntekijöiden hengellistä hyvinvointia.”

10 Sininauhaliiton strategia
4) Olemme vastuullisen tiedon tuottaja ja puolesta-puhuja ”Tuotamme uutta tietoa yhteiskunnallisista ilmiöistä sekä eri toimintojen vaikutuksista päihdetyössä. Luomme tutkimuksellisen tiedonkeruun lisäämiseksi uusia kumppanuuksia.”

11 Yhteystiedot Sininauhaliitto Krämertintie 2,
00620 Helsinki puh , faksi (09)


Lataa ppt "Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google