Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tekoja-kampanja 2012-2013. 2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tekoja-kampanja 2012-2013. 2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin."— Esityksen transkriptio:

1 Tekoja-kampanja 2012-2013

2 2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin keskellä. Kirkon Ulkomaanavun Tekoja- kampanja nostaa esiin kehitysmaiden nuorten oikeuden koulutukseen, toimeentuloon ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen.

3 Maailman nuoret Maailmassa on 1,2 miljardia 15 ─ 24-vuotiasta nuorta. 90 prosenttia heistä asuu kehitysmaissa. Nuorten määrän uskotaan saavuttavan huippunsa vuonna 2035. Tulevaisuudessa nuorten suuri määrä voi olla kehitysmaiden suurimpia valttikortteja, jos nuorille tarjotaan mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen, työllistymiseen ja yhteiskunnallisen osallistumiseen.

4 Koulutus on jokaisen nuoren oikeus Kymmeniä miljoonia lapsia ja nuoria jää eri syistä koulutuksen ulkopuolelle. Erityisen heikossa asemassa ovat tytöt sekä konflikteissa ja konfliktin jälkeisissä tilanteissa elävät nuoret. Laadukas koulutus parantaa nuorten mahdollisuuksia ihmisarvoiseen työhön ja toimeentuloon sekä yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Koulutus on myös avain tyttöjen ja nuorten naisten aseman parantamiseen.

5 Nuoret ja työ kehitysmaissa Suuri osa kehitysmaiden nuorista tekee työtä epävirallisen talouden piirissä, kurjissa työoloissa ja palkalla, joka ei riitä elämiseen. Globaalisti ennätysnopeudella kasvava nuorisotyöttömyys vaikuttaa myös kehitysmaissa. Sukupuoleen perustuvat syrjivät tavat estävät usein nuorilta naisilta kodin ulkopuolisen työn ja itsenäisen toimeentulon. Palkkatöissä he ovat nuoria miehiä alttiimpia hyväksikäytölle. Ihmisarvoinen ja riittävän toimeentulon takaava työ on monien muiden ihmisoikeuksien toteutumisen edellytys.

6 Osallistuva nuoriso Nuorilla on oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskuntiensa asioiden hoitamiseen ja tulevaisuuden rakentamiseen. Osallistumista rajoittavat heikko koulutustaso, syrjintä, osallistumiskanavien puute ja köyhyys. Tyttöjen osallistumismahdollisuudet ovat usein poikia heikommat. Aktiivinen ja osallistuva nuoriso on yhteiskunnallisen kehityksen suurin voimavara.

7 Nuorissa on yhteiskuntien tulevaisuus Kehitysmaiden nuorille on taattava laadukasta perus- ja ammattikoulutusta. mahdollisuus työskennellä turvallisissa olosuhteissa ja elämiseen riittävällä palkalla. osallistumiskanavia yhteisiin asioihin vaikuttamiseen.

8 Tekoja kehitysmaiden nuorten puolesta Allekirjoita vetoomus kehitysmaiden nuorten puolesta osoitteessa www.tekojakampanja.fi www.tekojakampanja.fi Duudsonien Jarppi ja Jarno allekirjoittivat vetoomuksen ensimmäisten joukossa!

9 Perusta oma kampanja! Osoitteessa omakampanja.fi voit perustaa oman varainhankintakampanjan kehitysmaiden nuorten koulutuksen hyväksi ja kutsua ystäväsi tukemaan kampanjaa!

10 Tutustu kehitysmaiden nuoriin Osoitteessa www.tekojakampanja.fi voit www.tekojakampanja.fi tutustua Kongon ja Hondurasin nuoriin lyhytdokumenttien ja tositarinoiden kautta. saada lisää tietoa kehitysmaiden nuorten tilanteesta. katsoa kampanjan suojelijan presidentti Martti Ahtisaaren videotervehdyksen.

11 Kiitos.


Lataa ppt "Tekoja-kampanja 2012-2013. 2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google