Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa AMMATTIREITTI Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa Seija Latvajärvi, Annikki Lotvonen
Taustaa projekti aloitettiin Oulun seudun ammattiopistossa, Muhoksen yksikössä v. 2010 kokeilussa on mukana 8 opiskelijaa, jotka suorittavat Hotelli- ravintola- ja catering-alan koulutusohjelman, kokin perustutkinnon 120ov opiskelijoilla oli mahdollisuus valita laajennettu työssäoppiminen koulutuksen kokeilumuotona
Hankkeen lähtökohdat/tarpeet OSAO Muhoksella koulutusalalla opiskelee runsaasti erityisopiskelijoita ( n. 50 %) useimmilla opiskelijoilla on paljon poissaoloja opiskelumotivaatio-ongelmat ovat lisääntyneet opiskeluaika on pidentynyt yhä useammalla opiskelijalla negatiivisten keskeytysten määrä on lisääntynyt opettaja- ja ohjaushenkilöstö on väsynyt väärien ennakkoasenteiden muodostuminen
Tavoitteet/opiskelija yksilöllisten opintopolkujen kehittäminen opiskelun henkilökohtaistaminen työelämässä tarvittavan ammattitaidon saavuttaminen käytäntöjä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opiskelun järjestämiseksi työpaikoilla (mahdollisuus) opiskelijoiden työllistymisen lisääminen lisätään yleisiä työelämä- ja arjenhallintataitoja atto- aineiden suorittaminen osaksi työelämässä
Tavoitteet/opettaja opettajille opetustyössä ajantasaista tietoutta ja osaamista sekä riittävää työelämän tuntemusta. mahdollisuuden verkostoitua ja päivittää omaa osaamista.
Tavoitteet/koulutus työelämän ja koulutuksen verkostoitumisen ja yhteistyön lisääminen työssäoppimisen laajempi ja monipuolisempi hyödyntäminen
Miten toteutetaan ammattiin opiskelu tapahtuu yhtä aikaa koulussa ja työpaikalla top- opiskelua 50 – 60 ov toppia 2-3 päivää viikossa atto -aineet suoritetaan osin työssäoppimalla (aloitus syksy 2011) opettaja mukana top- jaksoilla mahdollisuus suorittaa opintoja verkossa / moodlessa