Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!"— Esityksen transkriptio:

1 Kahden tutkinnon-info 8.2.2017 Tervetuloa!
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu palvelut Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri Pohjois-Karjalan ammattiopisto Niittylahti

2 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

3 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista. Opiskeluaika on 3-4 vuotta.

4 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. Lukio-opintoja on 6 jaksoa lukion opetussuunnitelman mukaisesti. Lukio-opinnot opiskellaan Ammattiopiston jaksotuksen mukaan Ammattiopiston tiloissa Otsolassa.

5 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa Reaaliaineita: fysiikka, psykologia, terveystieto iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita

6 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) Ammatillisten tutkinnon osien (135 osp) sekä Vapaasti valittavien tutkinnon osien (10 osp) opintoja Osaamispisteet kertyvät yksilöllisesti opiskelijan valintojen mukaan.

7 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina pääsääntöisesti seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

8 Lukio-opintojen jaksotus eri opiskeluvuosina

9 Lukiojaksojen sisällöt

10 Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset 3. vuoden keväällä on kirjoitetaan yleensä pitkä matematiikka, reaaliaineita 4. vuoden syksyllä on kirjoitetaan yleensä englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka

11 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alkaessa. Lukio-opintojen lopettaminen tehdään kirjallisesti.

12 Miksi? Paremmat työelämä- ja jatko-opintovalmiudet
Opiskelu on vaihtelevaa ja haasteellisempaa: Ammatilliset opinnot, työssäoppiminen ja lukio-opinnot vuorottelevat keskenään.

13 Mitä vaatimuksia? Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun
Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

14 Lisätietoa - www.pkky.fi -> Hakijalle -> Opiskelu ->
Lisätietoa - -> Hakijalle -> Opiskelu -> Kaksi tutkintoa - Joensuun lyseon lukion aikuislinja - koordinointi ja lukio-opintojen opinto-ohjaus Tuija Alhainen, p  243


Lataa ppt "Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google