Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa."— Esityksen transkriptio:

1 Erilaisia kauppapolkuja…

2 TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa teoriaopintoja oppilaitoksessa ja 1 jakso työssäoppimassa (=Top)  Asiakaspalvelu 20 ov (16 ov teoriaa ja 4 ov Toppia)  Talouspalvelut 20 ov (16 ov teoriaa ja 4 ov Toppia)  toisen lukuvuoden ensimmäinen jakso oppilaitoksessa ja neljä työssäoppimassa  Visuaalinen myyntityö 20 ov ( 18 ov Toppia ja 8 lähipäivää)  Kaupan palvelu ja myynti 20ov ( 8ov teoriaa ja 12 ov Toppia)  Lähijaksolla opiskellaan sellaisia opintoja, jotka ovat haasteellisia opiskella työpaikalla esim. hinnoittelu, arvonlisäverotus…  Työssäoppimisjaksojen aikana opiskelijoilla on oppimista tukevia tehtäviä ja niihin liittyviä lähipäiviä oppilaitoksessa

3 TAPION POLKU  Tapio asiakaspalvelun ja myynnin ammattilukio-opiskelija opiskelee kolmoistutkintoa ja valmistuu neljässä vuodessa. Opintopolku on 3 ensimmäistä vuotta 2 jaksoa lukiolla ja 3 jaksoa ammatillisissa opinnoissa. 4. vuosi opiskellaan kokonaan lukiolla.  Asiakaspalvelu 20 ov (16 ov teoriaa ja 4ov Toppia)  Talouspalvelut 20 ov (16 ov teoriaa ja 4ov Toppia)  Kaupan palvelu ja myynti 20 ov (16 ov teoriaa ja 4ov Toppia)  Visuaalinen myyntityö 20 ov (10 ov teoriaa ja 10 ov Toppia)  Opiskelija valitsee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa mukaan edellä olevista tutkinnon osista (lukuunottamatta Talouspalvelut 20 ov tutkinnon osaa) työpainotteisesti suoritettavat opinnot.  Henkilökohtaistamiseen vaikuttavat mm. aikaisemmat lukio-opinnot, opintomenestys, ”kiihdytys- ja ryömintäkaistalla eteneminen ”, vaihtelunhalu ja opiskelutyyli - enemmän tekijä kuin lukija

4 TAISTON POLKU  Taisto on asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija, jolle koko tutkinnon suorittaminen on osoittautunut liian haasteelliseksi. Hän tavoittelee osatutkintoa ja suorittaa seuraavat tutkinnon osat:  Asiakaspalvelu 20 ov ( 16 teoriaa ja 4 ov Toppia)  Kaikille valinnaiset tutkinnon osat 10 ov  Ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat 20 ov  Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 ov  Taisto opiskelee Asiakaspalvelu tutkinnon osan teoriat ja Ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat oppilaitoksessa ja muut edellä mainitut tutkinnon osat työssäoppien kaupassa.

5 TELLUN POLKU  Tellu on asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija, joka kokee olevansa omalla alalla. Oikean opiskelumuodon löytäminen on osoittautunut erittäin haasteelliseksi. Teoriaopinnot eivät suju tuesta huolimatta. Tellu ei mene oppitunneille vaan viihtyy ”aulakoulussa” poikakaverin kanssa. Opintosuorituksia ei kerry.  Toinen lukuvuosi alkaa ja päädytään kokeilemaan työpainotteista opiskelua. Työssäoppiminen tuettuna ja tiukasti valvottuna onnistui kaksi kuukautta. Tänä aikana Tellu täydensi työssäoppien asiakaspalvelu 20 ov teoriaopintoja työpainotteisesti. Lisäksi työelämän pelisääntöjen muun muassa aikataulujen noudattamisen opettelu olivat keskeisiä opittavia avaintaitoja.  Kolmas lukuvuosi alkaa. Onnistuneesta työssäoppimisesta huolimatta Tellu halusi takaisin kouluun opiskelemaan teoriaopintoja, koska työssäoppiminen on niin rankkaa. Opiskelu ei onnistu tuesta ja valvonnasta huolimatta. Ei kuitenkaan halua mennä entiseen toppipaikkaan, kun mielestään osaa jo kaiken. Uuden paikan hakeminen jäi aikomiseksi. Tellu keskeyttää opinnot ja jää miettimään tulevaisuuttaan.

6 HAASTEET  Pilotointivaiheessa koko opiskelijaryhmä TopLaajassa osoittautui osalle opiskelijoista vääräksi valinnaksi:  Työssäoppiminen raskasta  ”Pitkät ” työpäivät, ei voi lyhentää päivää aamusta eikä iltapäivästä  Kokivat olevansa ”orjatyövoimaa”  Kokivat osaavansa jo kaiken  Opiskelu haittasi palkallisia ilta-/ viikonlopputöitä – jaksaminen  Koki valinneensa ”väärän” työssäoppimispaikan- joku vaihtoi paikkaa/ joku ei halunnut kuitenkaan vaihtaa paikkaa  Haluaa opiskella koulussa ja tutussa opiskelijaryhmässä  Työpainotteiseen opiskeluun lähdetään jatkossa ainoastaan henkilökohtaisesta halusta ja mielenkiinnosta, ei koko ryhmänä.

7 HELMET  TopLaaja mahdollistaa yksilöllisen etenemisen  Kiihdyttäjät  Ryömijät  Erityistä tukea tarvitseva  Tekijät enemmän kuin lukijat  Aiemmin opintonsa keskeyttäneet tai opinnoista eronneet – täysin räätälöity opintopolku  Tutkinnon täydentäjät  Tuo valinnan mahdollisuuksia ja vaihtelua opiskeluun  ”Oppisopimustyyppisesti” oppiminen omalla työpaikalla  Parhaimmillaan auttaa työllistymään  Enemmän työkokemusta kuin perinteisesti opiskellen  Hyvin perehdytetty, mahdollinen uusi työntekijä kyseiseen työssäoppimispaikkaan  Osatutkinnon suorittaja työllistyi omaan työssäoppimispaikkaan

8 Kauppa työsalina jää elämään…


Lataa ppt "Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google