30.10.2006 TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Puhetaito * Puhetaidosta on hyötyä kaikissa niissä tilanteissa, joissa haluat vaikuttaa toisiin ihmisiin. -Kukaan vaikuttamisammatissa toimiva.
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
OHJEITA JA VIHJEITÄ HARJOITTELUN OHJAAJALLE
Puhelinkäyttäytyminen
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Suullisen esityksen esittäminen
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Marjo Vesalainen / AinO-keskus:
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
ART sosiaalisia taitoja nuorille
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Tutkintosuoritusten arviointi
Maisa, Linda, Kaarina, Hanna ja Liisukka Vaka-11B
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
matematiikan ja luonnontieteiden pedagogiikan professori, OKL, JY
KEHITYSKESKUSTELUT OPISKELIJOIDEN KANSSA
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
TAMPEREEN AMMATTI KORKEAKOULU TAMK
Helpdesk-työhön liittyvän neuvonnan treenaaminen opintojaksolla Karoliina Kemppainen Jarmo Heikkinen Satu Kylmänen.
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Yritysviestintä, hankeviestintä, projektiviestintä
Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, 1ov/PätKor1
Mitä opetan ammatillisessa?
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Kilpailijan starttikurssi
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
TN Puhumisen taidot Esiintyminen on insinöörin ammattitaitoa. Työn tuloksia pitää esittää myös suullisesti. Vaativat etukäteisvalmistelun.
TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT
Sisäisen viestinnän merkitys työyhteisölle Tekijät: Jukka Hietaharju Pekka Kukkola RAT7SN2.
TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT. Millaisia taitoja tarvitsee 1)esimiestehtävissä, 2)suunnittelijana, 3)projektityöntekijänä tai 4)markkinoititehtävissä toimiva.
Suuttumuksen hallinta
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
TN Suullinen viestintä = puhetaito ► Retoriikka (jo Aristoteles aikanaan) ► Maailman vanhin oppiaine?  Taito, jota on tarvittu aina ► Ihmisen.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Suomen Laatuyhdistys ry:n Osaamisen kehittämisfoorumi (OKF) Te tapäivä ke klo – Omakustanteinen kahvi Tavastian kahviossa.
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
Kieli itseilmaisun välineenä
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
Sosionomi (ylempi AMK)
Englanti 8. lk LV – 2017.
Puhetilanteen kieli.
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Opinnäytetyö 15op , Erikoistumisprojekti 2 5op
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
(Työ)elämän esiintymistilanteet
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
VIESTINTÄ MITÄ SE ON?.
RAKENTAMISTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAT
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
OHJEITA JA VIHJEITÄ HARJOITTELUN OHJAAJALLE
Esityksen transkriptio:

TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tiimityöt => keskustelu- ja neuvottelutaidot. Tiimityöt => keskustelu- ja neuvottelutaidot. Erilaiset asiakasyhteydet. Erilaiset asiakasyhteydet. Uusia esiintymistilanteita tulee jatkuvasti. Uusia esiintymistilanteita tulee jatkuvasti.

TN Puhuminen on opittua käyttäytymistä Taito puhua on synnynnäinen? Taito puhua on synnynnäinen? Esiintymisvalmius paranee vain harjoittelemalla. Esiintymisvalmius paranee vain harjoittelemalla. Jokaisesta esiintymisestä oppii jotain. Jokaisesta esiintymisestä oppii jotain. Hyvä opastus ennen puhetta => rakentava palaute puheen jälkeen. Hyvä opastus ennen puhetta => rakentava palaute puheen jälkeen.

TN Mitä työelämän puhetilanteet vaativat? Ennen AMK:ta olette oppineet hyvän pohjan puhetaidoillenne. Ennen AMK:ta olette oppineet hyvän pohjan puhetaidoillenne. Se ei kuitenkaan riitä. Se ei kuitenkaan riitä. Tuleva insinööri tarvitsee oman ammattialansa erikoistunutta puhetaitoa. Tuleva insinööri tarvitsee oman ammattialansa erikoistunutta puhetaitoa. Sujuvasanaisuus, puhetekniikka, rohkeus, vakuuttava esiintyminen. Sujuvasanaisuus, puhetekniikka, rohkeus, vakuuttava esiintyminen. Harjoittelu auttaa. Harjoittelu auttaa. Työhaastattelut, palaverit, kokoukset, työyhteisön juhlatilaisuudet. Työhaastattelut, palaverit, kokoukset, työyhteisön juhlatilaisuudet.

TN Insinöörin ammattitaito Insinöörin ammattitaito ymmärrettävä laajasti Insinöörin ammattitaito ymmärrettävä laajasti Tekninen ammattitaito Tekninen ammattitaito oman ammattialan osaaminen oman ammattialan osaaminen tietoa, taitoa, yksityiskohtien hallintaa tietoa, taitoa, yksityiskohtien hallintaa Sosiaalinen osaaminen Sosiaalinen osaaminen sisäiset ja ulkoiset asiakkaat sisäiset ja ulkoiset asiakkaat taito asettua asiakkaan asemaan taito asettua asiakkaan asemaan yhteistyökyky, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot yhteistyökyky, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot => VAATIVAT SUULLISIA VIESTINTÄTAITOJA! (Laine 2002 ja Kettunen 2006)

TN Insinöörin puhetapa Vanhastaan sen on ajateltu olevan tiukka ja jyrkän asiallinen esiintymistapa. Vanhastaan sen on ajateltu olevan tiukka ja jyrkän asiallinen esiintymistapa. SYYNÄ TÖSKENTELY KOVIEN ASIOIDEN KANSSA! SYYNÄ TÖSKENTELY KOVIEN ASIOIDEN KANSSA! Tällainen on harhaluuloa. Tällainen on harhaluuloa. Niin insinöörinä kuin minä muuna ammattilaisena tahansa on menestynyt parhaiten hyvän puhetaidon omaava henkilö. Niin insinöörinä kuin minä muuna ammattilaisena tahansa on menestynyt parhaiten hyvän puhetaidon omaava henkilö. TAITO PUHUA IHMISILLE TILANTEEN MUKAAN! TAITO PUHUA IHMISILLE TILANTEEN MUKAAN!

TN Tavoitteellinen viestintä Viestijällä on aina tavoite. Viestijällä on aina tavoite. Tällä kurssilla on käydään läpi tavallisimpia puhe-esitysten rakenteita. Tällä kurssilla on käydään läpi tavallisimpia puhe-esitysten rakenteita. Hyviksi koetut mallit on hyvä tietää. Hyviksi koetut mallit on hyvä tietää. Työelämässä voi joutua mitä erilaisimpiin puhetilanteisiin. Työelämässä voi joutua mitä erilaisimpiin puhetilanteisiin. Tietty samankaltaisuus löytyy useimmista puhetilanteista. Tietty samankaltaisuus löytyy useimmista puhetilanteista.