Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT"— Esityksen transkriptio:

1 TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT

2 Millaisia tekstejä kirjoittaa
esimiestehtävissä, suunnittelijana, projektityöntekijänä tai markkinoititehtävissä toimiva insinööri? Entä alan opiskelija? Huomioikaa niin arkiset kuin viralliset, mm. asiakkaille tarkoitetut tekstit ja tilanteet! Kootkaa listaksi ja käykää kirjoittamassa taululle.

3 Tiedottaminen, viihdyttäminen, ohjaaminen ja vaikuttaminen
Työelämän kirjoittamisessa tietokoneet ja tekstinkäsittelyohjelmat jokapäiväisiä työkaluja Tekstit poikkeavat opiskeluaikojen teksteistä; yleisimpiä ovat muistiot, liikekirjeet, käyttöohjeet, projektisuunnitelmat ja raportit Keskeinen piirre on lukija- ja asiakaskeskeisyys  kohdentaminen ja lukijan rooliin asettuminen on tärkeä taito Usein kirjoitetaan ryhmässä, kiireessä, vaiheittain  rutiini tarpeen Ammattikieli ja asiatyyli on hallittava, jotta voi kirjoittaa vakuuttavasti ja täsmällisesti.

4 Tiedottaminen, viihdyttäminen, ohjaaminen ja vaikuttaminen
Työelämän puhetilanteissa tarvitaan sujuvasanaisuutta, puhetekniikkaa ja rohkeutta MUTTA MYÖS puhua vakuuttavasti ja ymmärrettävästi ammattiin liittyvistä asioista On hallittava erilaiset tilanteet, kuten työhaastattelut, palaverit, kokoukset ja juhlatilaisuudet Menestyvä insinööri esiintyy täsmällisesti mutta kohteliaasti, harkiten ja tilanteen huomioon ottaen.


Lataa ppt "TYÖELÄMÄN VIESTINTÄTAIDOT"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google