Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa"— Esityksen transkriptio:

1 Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Syksy 2017 Anna Juntunen Johanna Mantere

2 Kurssin perustiedot Laajuus: 5 op Opiskelumuoto: Syventävät opinnot
Arvostelu: Yleinen asteikko (1-5) Kurssin tavoitteena on tarkastella nuoren elämänkulkuun liittyviä murroksia, muutoksia ja kriisejä uskonnon ja spiritualiteetin näkökulmasta.

3 Yleiskatsaus kurssista: Kriisien monet kasvot
Kehityskriisi tietyissä elämänkaaren kehitysvaiheissa ihmisen sisäinen käsitys siitä kuka hän on, joutuu uhatuksi Nuorella esim. siirtymä yläasteelta jatko-opintoihin ja taas siirtymä ammattikoulusta/lukiosta eteenpäin (Cullberg 1977) Elämänkriisi Esim. työttömyys, avioero Traumaattinen kriisi Äkillinen, odottamaton, esim. kuolema, sairaus, menetys Mikä auttaa nuorta jaksamaan vaikeassa elämäntilanteessa? Mikä on uskonnon rooli nuoren elämän haasteissa? Mikä on spiritualiteetin merkitys nuoren elämässä? Miten nuorta voidaan tukea ja auttaa kriisissä?

4 Aikataulu vko 36, ma 4.9. klo 8-10 Kurssin aloitus (Johanna ja Anna)
vko 38, ke klo 12-16: Kehityskriisit nuoren elämässä (Anna) vko 39, klo Nuori ja traumat (Johanna) vko 40, 4.10 klo Elämänkriisit (Anna) vko 41, klo Nuoren kriisin kohtaaminen (Johanna) vko 42, klo Kurssin lopetus (Johanna ja Anna) Esseen palautus Kurssille osallistuminen edellyttää 80 % läsnäoloa.

5 Kurssin arvostelu Kurssi rakentuu pääosin artikkelien ja kurssikirjallisuuden pohjalta käytävästä keskusteluista ja opiskelijoiden ryhmätehtävistä. Arvostelussa vaikuttavat: läsnäolo vastavuoroinen osallistuminen keskusteluissa ryhmätyötaidot loppuessee, joka pohjautuu kirjallisuuteen ja oman oppimisen arviointiin

6 Kurssikirjallisuus •Antoon Geels & Owe Wikström (2009). Uskonnollinen ihminen, johdatus uskontopsykologiaan. Luvut 8 ja 9 eli sivut •Roehlkepartain, E. C. (2006). The handbook of spiritual development in childhood and adolescence. Thousand Oaks, Calif.: SAGE Publications. (myös e-kirjana) + Opiskelijoiden itse valitsemat artikkelit ja kirjat

7 Ryhmätehtävä Jakaudutaan 3-3 hengen ryhmiin tapaamisten teemojen mukaan Ryhmä valitsee teemaansa liittyen rajatun aiheen, josta tehdään minitutkielma valitun aineiston pohjalta: Minitutkielma voi pohjautua aiempaan tutkimukseen ja kirjallisuuteen, mutta myös muuta aineistoa voi käyttää (esim. haastattelun/haastatteluja). Huom: Ei liian laajaa tehtävää! Minitutkielman tulokset esitellään powerpoint-esityksenä oman teeman opetuskerralla (powerpoint lähetetään kyseisen kerran opettajalle sähköpostitse edellisenä päivänä ennen klo12) Esitelmästä tulee käydä ilmi tutkimustehtävä ja kysymys, käytetty kirjallisuus ja aineisto sekä tapa, jolla aihetta on tutkittu – sekä tietenkin se, mitä on löydetty ja mikä siinä on teistä kiinnostavaa! Esitelmästä tulee käydä ilmi myös se, miten tehtävät ovat jakautuneet ryhmäläisten kesken: ryhmätyöt vaativat jokaisen ryhmäläisen panosta! Lisäksi ryhmässä laaditaan 3-5 aiheeseen liittyvää kysymystä yhteistä keskustelua varten Keskustelun virikkeeksi voi halutessaan keksiä jonkin pienimuotoisen osallistavan tehtävän Esitelmän kesto n. 30min + keskustelu n.20-30min.

8 Kiitos ja opiskelun iloa!
Yhteystiedot:


Lataa ppt "Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google