Verkkokiusaamisen ehkäiseminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan foorumi
Mediakasvatus MLL:ssa
Vanhempainilta koulukiusaamisesta
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Otamme kantaa! Tavoitteena on saada nuoret aktiivisesti itse ottamaan kantaa tupakanpolttoa vastaan. Kannanotoissa voi hyödyntää laajempien aihekokonaisuuksien.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
Täydellinen koulu.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Nettikiusaaminen Reetta & Jaakko.
Vältä koukkua – Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Toimintaohjeet opelle
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Teemapäivä Linturetki 5. luokka. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä Oppilas oppii: ymmärtämään ympäristönsuojelun välttämättömyyden.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Tietoa ja tukea työpaikkakouluttajien arkeen.. OHJAAN. fi sivusto kokoaa Tpk- hankkeen tulokset ASIAKASKUUNTELUT Tpk:t ja TA:t OPSO-PEDAGOGIIKAN UUSIA.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Hymy-veistokset Telakalla
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kirjoita vihkoon.
KiVa Koulu -ohjelma.
Tulevaisuus on nuorten! Millainen olisi hyvä opettaja?
Yhteistoiminnallinen kokous
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Opiskeluhuollon palvelut
Start Up Activities Chisato Anttilainen.
Tervetuloa uudelle luokalle!
Valistuksesta vuorovaikutukseen
Esityksen transkriptio:

Verkkokiusaamisen ehkäiseminen By: Pia Savonen ja Joonas Lepola

The plan Kaiken verkkokiusaamisen ennalta ehkäiseminen on tärkeää nuoren tulevaisuuden kannalta. Pahimmassa tapauksessa nuoren elämä voi romuttua, jos kiusaamiseen ei puututa ja sitä ei ennaltaehkäistä. Tämän suunnitelman tarkoituksen on lisätä tietoisuutta verkkokiusaamisen muodoista ja ennaltaehkäistä nuorten aloittamista kiusamaan verkon kautta ja miten siihen tulisi suhtautua. Tämän suunnitelman kohderyhmänä toimii yläasteikäiset nuoret. Aikuisten rooli tulisi olla verkkokiusaamisen ehkäisemisessä pääsääntöisesti opettajana, myöskin valvojana ja tukena oleminen olisi tärkeää nuoren elämässä. Suunnitelma toteutetaan projektityönä yläasteella.

How to Opetetaan nuoria hauskojen opettavaisten videoiden, pelien ja leikkien avulla miten verkossa tulisi käyttäytyä ja inhimillistetään verkon käyttäjät. Lisäksi pidetään erilaisia teemapäiviä verkkokiusaamisesta, esim. näytelmä jonka nuoret itse suunnittelevat ja toteuttavat. Oppilaille jaetaan ilmaisia lehtisiä kyseisestä aiheesta, jossa infopaketti sekä yhteystietoja, joihin voi ottaa yhteyttä mikäli tarvitsee apua verkkokiusaamisen uhrina. Oppilaat tekevät ryhmätöinä verkkokiusaamisen eri muodoista kuvakollaasin käytävän seinälle.

Näytelmä jonka nuoret itse suunnittelevat, jossa opettaja on apuna. Details Näytelmä jonka nuoret itse suunnittelevat, jossa opettaja on apuna. Psykiatri kertoo asiasta. Uhri kertoo asiasta. Pelejä ja leikkejä, jotka liittyvät aiheeseen. Näytelmä videoidaan ja katsotaan projektin lopuksi. Kerran viikossa 1-2h. Yhteistyökumppanit: Koulu, kaupunki, nuorisotalo, terveyskeskus, psykiatrian palvelut.

The result Nuoret etsivät tietoa asioista, jotka edesauttavat ymmärtämään nettikiusaamista ja ennaltaehkäisemään sitä. Nuoret oppivat verkkokäyttäytymisen ja kiusaamisen vaarat, miten se vaikuttaa toisiin nuoriin ja toisiin verkonkäyttäjiin. Osaavat auttaa muita, jotka ovat joutuneet verkkokiusaamisen uhriksi. Aihe herättää yleistä keskustelua nuorten kesken, joka myöskin osaltaan ennaltaehkäisee verkkokiusaamista. Opettajat saavat lisätietoa asiasta, osaavat suhtautua verkkokiusaamiseen ja sen tuomiin haittoihin vakavammin sekä puuttua ajoissa tilanteisiin.

Questions Mitä tekisitte jos nuori tulee kertomaan nettikiusaamisesta? Mistä sen huomaa kun nuorta kiusataan netissä? Miten voit ennaltaehkäistä nettikiusaamista työpaikallasi?