Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut 30.3.2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut 30.3.2011."— Esityksen transkriptio:

1 NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut 30.3.2011

2 Nuorten asema Perustehtävämme Tarjoamme imatralaisille alle 21-vuotiaille nuorille arviointia sekä hoitoa päihde- ja muissa riippuvuusongelmissa matalan kynnyksen periaatteella. Teemme ehkäisevää ja korjaavaa työtä.

3 Nuorten asema Missä tilanteessa meihin voi olla yhteydessä? Oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen mietityttää tai huolestuttaa. Miten meihin voi ottaa yhteyttä? soittamalla tulemalla paikalle lähetettä ei tarvita

4 Nuorten asema Kuka voi ottaa yhteyttä? Nuori itse Nuoren vanhemmat tai läheiset Muut nuoren elämään kuuluvat ihmiset Koulut ja oppilaitokset Sosiaalityöntekijät ym.

5 Nuorten asema Mitä meillä tapahtuu? Arviointijakso Päihdepaketti Ryhmät Yksilökäynnit

6 Nuorten asema Arviointijakso 6 kerran tapaamiset viikoittain. Tapaamisessa mukana myös lähettävä taho ja vanhemmat. Nuoren käynneillä käydään läpi mm. yleistä elämäntilannetta, päihteiden käyttöä ja siihen liittyviä asenteita ja ajatuksia, suojaavia ja riskitekijöitä sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

7 Nuorten asema Vanhemmat tavataan arviointijakson aikana. Arviointijaksosta nuori sekä lähettävä taho saa kirjallisen yhteenvedon.

8 Nuorten asema Päihdepaketti Nuoren 3 käynnin tapaamiset viikoittain, tarvittaessa vanhempien ja/tai lähettävän tahon tapaaminen. Sisältö kohdentuu päihteisiin, niiden käyttöön, asenteisiin, havahduttamiseen sekä suojaaviin ja riskitekijöihin. Nuorelle, jolla on jo hoitosuhde tai nuorelle, jolla ei ole tarvetta arviointijaksoon.

9 Nuorten asema Ryhmät Ryhmiä päihteiden käyttäjille ja pelaajille Ryhmät suljettuja ja niissä suunniteltu sisältö Nuorten vanhempien oma-apuryhmä Yhden koulun kasiluokkalaisille ryhmä

10 Nuorten asema Yksilökäynnit Perustuvat yhteiseen suunnitelmaan nuoren ja vanhempien kanssa. Suunnitelmaa arvioidaan yhdessä säännöllisin väliajoin.

11 Nuorten asema Työmuotojamme Perheiden, läheisten ja verkostojen kanssa työskentely Työparityöskentely Ohjaus ja neuvonta

12 Nuorten asema Yhteystiedot Nuorten asema Päihdepoliklinikka Keskusasema (3.kerros) Koskikatu 1 55120 IMATRA Hanna Menna 020 617 3287 Riikka Helin 020 617 3289


Lataa ppt "NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut 30.3.2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google