Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hymy-veistokset Telakalla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hymy-veistokset Telakalla"— Esityksen transkriptio:

1 Hymy-veistokset Telakalla
Hymy-toiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen vahvistaminen, hyvän ilmapiirin luominen ja kiusaamisen ehkäiseminen. Suomessa Hymy-veistoksia on jaettu vuodesta lähtien yhteensä jo yli lapselle ja nuorelle tunnustukseksi siitä, että on ollut hyvä kaveri kaikille ja ottanut esimerkillisesti kouluarjessa toiset huomioon.  Vuosittain veistoksia jaetaan n kpl. Telakkakadun koulu aloittaa tämän perinteen lukuvuonna

2 LV-vartilla ti 17.5. Keskustelkaa pienissä ryhmissä hyvästä kaveruudesta seuraavien kysymysten avulla: - Millainen on luokkakaveri, josta pidetään? - Entä sellainen, josta ei pidetä? - Miten mukava luokkakaveri käyttäytyy? - Onko hyvä kaveri välttämättä paras kaveri? - Miten huolehditaan, ettei kukaan jää yksin? - Mikä on luokkakavereissa kivointa? - Miltä tuntuu auttaa muita?

3

4 Hymyn arvot Hymypoika ja Hymytyttö auttaa kaveria on ystävällinen
on luotettava ja reilu ei kiusaa tai jätä yksin tuo hyvän mielen toisille antaa työrauhan

5 Valinta Hymy-veistoksen saaja valitaan oppilaiden äänestyksen perusteella. Oppilaat äänestävät jokaiselta luokalta Hymy-tyttö ja Hymy-poika veistosten saajaehdokkaat. Opettajakunta päättää näistä oppilaiden ehdokkaista jokaisen vuosiluokan Hymy-tyttöveistoksen ja Hymy- poikaveistoksen saajat. Hymy-veistosten saajat julkistetaan ja veistokset jaetaan lukuvuoden päättävässä kevätjuhlassa.

6 Hymy-äänestys Ennen äänestystä käydään vielä kerran läpi Hymyn arvot.
1. Käydään äänestysohjeet läpi: - Mitä äänestetään? (sitä joka on parhaiten noudattanut Hymyn arvoja lukuvuoden aikana) - Miten äänestetään? (hiljaisuus äänestyksen aikana, suljettu lippuäänestys, vaalisalaisuus) - Äänten laskeminen (opettaja laskee / luotto-oppilaat laskevat) - Tulosten julkistaminen luokassa (heti ääntenlaskun jälkeen) ja tiedoksi saattaminen vararehtori Paula Huuskalle

7 Hymy-äänestys 2. Jaetaan äänestysliput oppilaille. Kun äänestetään sekä tyttöä että poikaa, jaetaan kaksi äänestyslippua. 3. Äänestyslippuun kirjoitetaan äänestettävän etu- ja sukunimi ja lippu suljetaan taittamalla se kahtia. 4. Äänestyslippu pudotetaan äänestyslaatikkoon näyttämättä sitä muille. 5. Opettaja tai kaksi luotto-oppilasta laskevat äänet. Tulos ilmoitetaan heti ja saatetaan tiedoksi vararehtori Paula Huuskalle, joka kokoaa saajaehdokkaiden nimet vuosiluokittain. Opettajakunta päättää opettajankokouksessa vuosiluokittain Hymy- tyttöveistoksen ja Hymy-poikaveistoksen saajat. Hymy- veistosten saajat julistetaan ja veistokset jaetaan lukuvuoden päättävässä kevätjuhlassa.

8 Kiitos!


Lataa ppt "Hymy-veistokset Telakalla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google