Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen

2  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat kasvavan keskiluokan pienentyessä.  Taloustilanne näkyy myös nuorten arjessa, sillä vanhempien jäädessä työttömiksi perheen taloudellisen tilanteen lisäksi kärsivät jäsenten kaikki muutkin elämänalueet ja usein kuvaan astuvat esimerkiksi päihderiippuvuudet ja mielenterveysongelmat. Mahdollisesti myös nuorella.

3  Kun perusarkikaan ei suju, on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Jos sängystä ylös nouseminen on ylivoimaista, koulu tai työ ei kiinnosta senkään vertaa. Mahdolliset harrastukset ja ihmissuhteet kärsivät. http://www.mtv3.fi/uutiset/

4  Toisaalta myöskään toisella kasvavalla luokalla ei välttämättä mene aivan niin hyvin kuin miltä näyttää.  Opiskelu, työpaikka tai aktiivinen vaikuttaminen eivät vielä takaa elämälle suuntaa.  Stressi voi olla valtava jo hyvinkin nuorilla, eikä ahkeruus tai lahjakkuus tunnu enää takeelta mistään. http://www.valtiotyonantaja.fi/

5  Tuloeroista ja muista tekijöistä huolimatta kaikkia nuoria tuntuu vahvasti yhdistävän huoli tulevaisuudesta ja elämän päämäärättömyydestä.  Töitä ei tunnu löytyvän kenellekään ja päivittäin kuulee täysin käsittämättömiä uutisia, joiden vaikutusta omaan elämään on lähes mahdotonta arvioida.  Valtioita on konkurssin partaalla, hallituksia halvaantuneena ja kaikkialta lomautetaan väkeä jatkuvasti.

6  Välivuosia tulee, kun ei uskalla ottaa vastaan epämieluisia paikkoja edes väliaikaisesti, sillä se saattaa vähentää mahdollisuuksia ensisijaiseen hakukohteeseen seuraavassa haussa.  Monet mieluummin takaavat tuet mahdottomilla kohteilla ja jäävät ilman opiskelupaikkaa, jos oma suosikki ei tärppää. • Opiskelumotivaatiota on vaikea pitää yllä, kun oma ala pitäisi tietää yhä nuorempana ja yhden suunnan valitsemisen jälkeen siitä toiseen vaihtaminen tehdään jatkuvasti vaikeammaksi. http://chatzrocks.blogspot.fi/

7  Yhä useampaa nuorta pelottaa. Tulevaisuus ei ole toivoa täynnä vaan ahdistava ja epävarma.  Aikuisia tarvitaan enemmän kuin koskaan yksinkertaisesti kertomaan, että tästäkin kyllä selvitään. Nuoret tietenkään eivät sitä myönnä.  Nyt on hyvä hetki kannustaa nuoria opiskeluun, jotta työllisyystilanteen parantuessa heillä on mahdollisimman hyvät saumat työpaikkaan. Jos toisen asteen ja jopa korkeakoulun suorittaneilla on vaikeuksia löytää töitä, se ei varmasti ole ainakaan helpompaa, jos peruskoulukin jää kesken.

8  Nuoret eivät kaipaa holhousta, vaan tukea, neuvoja ja kannustusta. Nuorisotyön rooli on tässä usein ratkaiseva, erityisesti, jos muita luotettavia aikuisia ei ole.  Yksikin oikea ihminen oikeaan aikaan voi olla se merkittävä tekijä, jolla nuori saa elämäänsä jälleen suuntaa ja tarkoitusta! http://yle.fi/uutiset/


Lataa ppt "Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google