Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valistuksesta vuorovaikutukseen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valistuksesta vuorovaikutukseen"— Esityksen transkriptio:

1 Valistuksesta vuorovaikutukseen
Tiedotuspäällikkö Veijo Kaján

2 Tampereen palokunnan palopäällikkö Einar V. Nurmi v
Tampereen palokunnan palopäällikkö Einar V. Nurmi v.1950: ”Meillä tutkiskelevat koululääkärit kehoja ja hampaita, mutta opettaako kukaan kasvuiässä olevaa lapsukaista käyttämään tulta oikealla tavalla ja tajuamaan kehitys + vastaanottokautenaan ne mitättömät aiheet, joita tuli tarvitsee puhjetakseen kaiken tuhoavaksi paholaiseksi”.

3 Pirkanmaan pelastuslaitoksen turvallisuusviestintä
Katsaus menneeseen: - Ennen 2000-lukua ”perinteistä valistusta”  osallistuttiin tapahtumiin ja jaettiin valistusmateriaalia. - Toiminnasta puuttuivat tavoitteet ja suunnitelmallisuus luvun alussa alettiin säännölliset käynnit päiväkodeissa ”Jaakkolan oppien mukaan”  (erityis)kohderyhmiksi muodostuivat lapset ja nuoret.

4 Vuonna 2005 käynnistyi Tulikettu-turvallisuuskoulutus: esikouluille, 2
Vuonna 2005 käynnistyi Tulikettu-turvallisuuskoulutus: esikouluille, 2.-, 6.- ja 8.-luokkalasille suunnattu koulutuspaketti (vapaassa valtakunnallisessa käytössä: Tulikettu tavoittaa n lasta ja nuorta.

5 Yhteistyökumppanit tärkeitä
- Vuonna 2010 alkoi yhteistyö Ransu-Karvakuonon kanssa, kun julkaistiin kirja ”Ransu-paloasemalla. - Ransun pelastuskoulu, 10 opetusvideota, julkaistiin netissä 2012. - Hankkeeseen saatiin Palosuojelurahaston avustus.

6 Yhteistyö Ti-Ti Nallejen kanssa alkoi vuonna 2012.
Nyt on tehty 2 turvallisuus dvd:tä. Ikaalisissa Ti-Ti Nallejen talossa pelastuslaitoksella on oma turvallisuushuone, jossa on esillä pelastuskalustoa ja turvallisuustietoa. Talossa käy vuosittain n vierailijaa. Nallet vierailevat pelastuslaitoksen tapahtumissa.

7 Yhtye Hot Pois palkittiin palosuojelurahaston innovaatiopalkinnolla vuonna 2012.
Yhtyeen ohjelmistoon on jo vuosia kuulunut ”Pikkupalomiesleipomo”, jossa kerrotaan leikin avulla palotur- vallisuuden perusasioita.

8 Useita kohderyhmiä Vuonna 2009 aloitettiin maahanmuuttajien turvallisuuskoulutus  käytännönläheisyys motivoi koulutettavia. Seniorikansalaisille myös kohdennettua turvallisuusviestintää  muistisairaiden omaisille tärkeä apu. Sähköinen viestintä avannut uuden tavan lähestyä ihmisiä. Vuosittain turvallisuusviestinnällä tavoitetaan n pirkanmaalaista, joista koulutuksen saa n

9 Onnistumisen edellytykset
Tieto ja tilastot eivät riitä, tarvitaan tunnetta  käytännön esimerkit tuovat tarvittavan tunteen. Kunnioitetaan kuulijaa, varsinkin lapsia. Määrä ei saa korvata laatua. Pelastuslaitos tiedostaa oman roolinsa turvallisuusviestinnän välittäjänä  henkilöstö tiedostaa oman roolinsa työyhteisössä ja vapaa-aikanaan.

10 Onnistumisen edellytykset
- Vaikka kannattaa olla luova ja uudistuva sekä toteuttaa turvallisuusviestintää monin eri tavoin, niin emme saa unohtaa ”peruspalomiehen” arvoa turvallisuuden edistäjänä  muuten menetämme kenttäväen motivaation ja savun hajun turvallisuusviestinnässämme.

11 ”Suunniteltakoon kouluradioon sarja, jossa mahdollisimman tajuttavasti sanotaan mitä tulesta sanottava on ja tämän yhteyteen kouluihin havaintoesimerkkejä pienoiskoossa niin, että silmin nähdään ja mieluimmin ”palosedän” puhumana kerrotaan asiasta ilman yliampuvia viisauksia”. Einar. V. Nurmi vuonna 1950


Lataa ppt "Valistuksesta vuorovaikutukseen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google