Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja."— Esityksen transkriptio:

1 Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja. Ehdokasrekrytointi on vasta alussa ja päättyy 15.9., mutta meillä Orivedellä keskustelut ehdokasasettelusta alkavat jo hyvissä ajoin. Isänpäivänä koittavien vaalien onnistumiseen nuorten kannalta vaikutetaan siis jo nyt.

2 Oriveden Kokoomus ry Kuusitoistavuotiaiden äänioikeutta on kritisoitu ja sitä on epäilty. Taustalla on epäluulo nuoria ja heidän harkintakykyään kohtaan. Vaaleissa käytetään ja jaetaan valtaa, eivätkä kaikki ole valmiita jakamaan sitä nuorille. Ehdokkaanamme saat myös tietoa edellisten vaalien tuloksista josta on varmasti hyötyä. Kuinka paljon äänestettiin, millä äänimäärillä pääsi läpi? Näin saat konkreettisen tuntuman siihen, että vaikuttajaksi pääseminen ei ole ollenkaan mahdoton tavoite.

3 Oriveden Kokoomus ry Haluamme innostaa nuoria ehdokkaita ja ehdokaslistamme avulla läpi päässeet nuoret saavat tukea omaan vaikuttamistyöhönsä. Nuorten tulisi hakea vaikuttamiseen apua myös toisistaan. Jokaisen ehdokkaan kannattaa löytää itselleen kampanjapäällikkö, joka sitoutuu tukemaan ehdokasta ja auttamaan äänestäjien löytämisessä. Vaalit on tuotava konkreettisesti lähemmäs nuoria. Ennakkoäänestyspaikkojen saaminen lukioihin ja ammattioppilaitoksiin on vaatii työtä, mutta on nuorten innostuksen kannalta merkittävää. Päätökset ennakkoäänestyspisteistä tehdään seurakuntien vaalilautakunnissa, jotka perustetaan kevään aikana.

4 Oriveden Kokoomus ry Paras tapa viedä valta toiselta on uskotella ettei hänellä ole koskaan sitä ollutkaan. Vaaleissa nuoret pääsevät tutustumaan vaikuttamisen mahdollisuuksiin ja käyttämään omaa ääntään.

5 Oriveden Kokoomus ry


Lataa ppt "Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google