JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Advertisements

Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Yrittäjien aamukahvit Loppi
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.
Osaava Uusimaa Työpaja Kooste organisaatioiden osaamistarpeista.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien seminaari Yhteistyökumppaneiden toiveet Oili Marttila neuvottelupäällikkö Kirkon työmarkkinalaitos.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
Kokoelmakartta Kymenlaakson amk:n kirjastossa / Jyväskylä.
Työurien tukeminen kuntaorganisaatiossa: hyvästä tahdosta käytännön toimiin Raija Ranta Kaupunginkanslia / Hallintopalvelut.
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Yhteistyöpassi/Peltola työelämän YHTEISTYÖPASSI JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Organisaation osaaminen ja työhyvinvoinnin merkitys Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi – tapaaminen Valtiotieteiden maisteri (väit.) Tomi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen Hanna-Maija Huhtala Kristiina Kurki.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Punk hankkeen syksyn 2009 – kevään 2010 toiminta Pirkko Mäkelä-Pusa.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Koulutus Kuopion hiippakunnassa Koko kirkossa Vuoteen 2012 mennessä n työntekijää 1000 nettiohjaajaa 1500 nettipappia 300 verkkodiakonia 50.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
Koulutuskeskus Sedu Lapua Koulutuskeskus Sedu, kauhajoki Evijärven lukio Lappajärven lukio Härmän lukio Vimpelin lukio Yrittäjäopisto Koulutuskeskus.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry TYÖYHTEISÖLIIKUNTA TYÖKALUNA TYÖYHTEISÖN HYVINVOINNIN EDISTÄMISESSÄ Koulutuksen järjestäjien.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Timo Sinivuori Metropolia
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Iisalmen rovastikunta ja Case Lapinlahti
Työura osatyökykyisenä
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Suomen Ensiapukoulutus
Yhteinen keittiö -hanke
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS

HANKKEEN TAVOITTEET Jatkaa ja laajentaa seurakunnan työntekijöiden osaamisen kehittämistä työhyvinvoinnin avulla. Kehittää erityisesti kirkon työntekijöille suunnattu sähköinen hyvinvointikartoitus, joka on valtakunnallisesti nettisivuilla ladattavissa ja tulostettavissa. Tiedottaa hyvinvointikartoituksen käyttömahdollisuuksista valtakunnallisesti hiippakunnille, seurakunnille ja muille kirkon toimijoille ja innostaa sen hyödyntämiseen henkilöstön työhyvinvoinnin tukemisessa. Työhyvinvointikartoituksen tulosten perusteella > tukea seurakuntia ja kirkon organisaatioita valtakunnallisesti työhyvinvoinnin ylläpidossa ja kehittämisessä koulutussuunnittelun sekä työnohjaukseen ja muihin auttamisjärjestelmiin ohjaamisen avulla.

HANKEEN TARPEELLISUUS Seurakunnat ovat kaivanneet osaamiskartoituksen kaltaista työkalua työhyvinvoinnin kehittämisen lähtökohdaksi. Hankkeella ennakoidaan kirkon toimialan tulevaisuuden uhkakuvia (mm. seurakuntarakenteiden muutokset ovat aiheuttaneet epävarmuutta työntekijöiden keskuudessa). Uusimman kirkon alan työolobarometrin mukaan työkyvyn ylläpitoon tähtäävät toimet ovat seurakunnissa lisääntyneet, mutta työuupumuksen kokee selvänä vaarana edelleen 62 prosenttia kirkon työntekijöistä. Tutkimusten mukaan seurakuntien työntekijät eläköityvät (vakinaisen henkilöstön keski-ikä oli vuonna ,5 vuotta) ja työssäjaksaminen tarvitaan erityistä panostusta, sillä nuorten työntekijöiden asettautuminen työyhteisöihin muuttaa työkulttuuria. Kirkon työntekijöiden hyvinvoinnista on tehty paljon kvantitatiivisia tutkimuksia, mutta kentältä puuttuu konkreettinen työkalu, jolla voidaan helposti mitata ja tukea yksittäisen työntekijän työssä jaksamista.

HANKKEEN OPPILAITOSTOIMIJAT Jyväskylän kristillinen opisto Jyväskylän kristillinen opisto: vastaa hankkeen koordinoinnista, työhyvinvointikartoituksen tuottamisesta ja kustannuksista. Lapuan kristillinen opisto Lapuan kristillinen opisto: mukana tuotekehitysprosessissa asiantuntijana, tekee työhyvinvointikartoituksen omille hankehakemuksessaan mainitsemilleen työyhteisöille. Turun kristillinen opisto Turun kristillinen opisto: mukana tuotekehitysprosessissa asiantuntijana, tekee työhyvinvointikartoituksen omille hankehakemuksessaan mainitsemilleen työyhteisöille.

HANKKEEN TYÖELÄMÄN YHTEISTYÖKUMPPANIT Lapuan hiippakunta Lapuan hiippakunta - mukana asiantuntijana ja hanketulosten levittämisessä Kuopion hiippakunta Kuopion hiippakunta - mukana asiantuntijana ja hankkeen tulosten levittämisessä, tarjotaan osaamiskartoituksen pilotointia Muuramen seurakunta Muuramen seurakunta - mukana hyvinvointikartoituksen pilottityöyhteisönä, asiantuntijana tuotekehittelyssä ja tulosten levittämisessä Jyväskylän seurakunta Jyväskylän seurakunta - mukana hyvinvointikartoituksen pilottityöyhteisönä (yksi alueseurakunta), asiantuntijana tuotekehittelyssä ja hankkeen tulosten levittämisessä Lapuan tuomiokirkkoseurakunta Lapuan tuomiokirkkoseurakunta - mukana hyvinvointikartoituksen pilottityöyhteisönä Kuortaneen seurakunta Kuortaneen seurakunta - mukana hyvinvointikartoituksen pilottityöyhteisönä