Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä 8.-9.11.2018 18.2.2019 www.nuorisokanuuna.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä 8.-9.11.2018 18.2.2019 www.nuorisokanuuna.fi."— Esityksen transkriptio:

1 Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET
Kanuuna-seminaari Jyväskylä

2 Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
Kaupunkimaisen nuorisotyön kehittämisverkosto Kanuuna joka on perustettu 2007 haki (hakijana verkostoa hallinnoiva kaupunki Lahti) syksyllä 2017 nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuutta vuosien ajaksi ja kelpoisuus myönnettiin. Rahoitusta haettiin ja saatiin ainoastaan Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunalle ja sille Opetus- ja kulttuuriministeriön päiväämässä tavoiteohjausasiakirjassa osoitetuille osaamiskeskustehtäville.

3 Osaamiskeskus Kanuunan tehtävät
Kunnallisen nuorisotyön kehittämisen ja hyvien käytäntöjen verkosto: Tavoitteena on verkostojen ja verkostotoiminnan edelleen kehittäminen, uusien verkostojen perustaminen ja/tai yhdistely osoitetun (kentän) tarpeen mukaan. Nuorisotyön asemoinnin valtakunnallinen verkosto: Kunnallisen nuorisotyön asemointi maakunta- ja SOTE-uudistuksien muuttaessa toimintaympäristöä. Tavoitteena on, että kaikilla kunnallisen nuorisotyön toimijoilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskuksen toimintaan ja kehittää suomalaista nuorisotyötä osana verkostoa alueellisesti ja valtakunnallisesti. The Logbook -sähköisen dokumentoinnin työkalun käyttöönotto ja kehittäminen kuntien nuorisotoimissa: Tavoitteena on, että valtakunnallinen sähköinen dokumentoinnin työkalu, The Logbook, on käytössä kaikissa Kanuuna-kaupungeissa ja vähintään 20 pienemmässä kunnassa vuoden 2018 aikana (valtakunnallinen kattavuus noin 80–90%).

4 Ohjausryhmän jäsenet:
Kanuuna-kaupunkeja edustavat vakiojäsenet: puheenjohtajakaupunki (Lahti), Helsinki Oulu. Vaihtuvia jäseniä on kolme. Vaihtuvien jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Vuonna 2018 vaihtuu kaksi Kanuuna-kaupunkia (Joensuu ja Tampere) ja ohjausryhmään tulee yksi pienten kuntien edustaja Vuonna 2019 vaihtuu yksi Kanuuna-kaupunki (Jyväskylä) Vuonna 2020 vaihtuu kaksi Kanuuna-kaupunkia ja yksi pienten kuntien edustaja Pienten kuntien edustaja, jonka pienet Kanuuna-seminaariin valitut kunnat valikoivat keskuudestaan. Vaihtuvan jäsenen toimikausi on kaksi vuotta.

5 Uusien vaihtuvien jäsenten valinta
Kanuuna-kaupungit ilmoittavat ohjausryhmälle ennakkoon (perusteluineen) halukkuutensa Kanuunan ohjausryhmän vaihtuvaksi jäseneksi. Ohjausryhmä tekee Kanuuna-seminaarille esityksen valittavasta uudesta kunnasta Kanuuna-seminaari hyväksyy / hylkää esityksen Jos verkosto ei hyväksy esitystä, valittavasta jäsenestä äänestetään. Pienet Kanuuna-seminaariin valitut kunnat valitsevat keskuudestaan ohjausryhmän vaihtuvan jäsenen ja ilmoittavat sen Kanuunan ohjausryhmälle. Jos pienet kunnat eivät pääse edustajasta yhteisymmärrykseen ohjausryhmän puheenjohtaja päättää edustajan.

6 Ohjausryhmän puheenjohtaja
Ohjausryhmän puheenjohtajana on Kanuunaa koordinoivan ja hallinnoivan kaupungin nuorisotoimenjohtaja.

7 Ohjausryhmän toimivalta
Ohjausryhmä pyrkii aina kuulemaan kaikkia jäsenkuntia (28+6) osaamiskeskus Kanuunaa koskevissa kysymyksissä. Ohjausryhmä valmistelee esitykset Kanuuna-seminaarille joka kommentoi ohjausryhmälle. Kommenttien pohjalta ohjausryhmä antaa lausunnot tms. Kiireellisissä päätöksissä tai lausuntopyynnöissä ohjausryhmällä on toimivalta toimia osaamiskeskus Kanuunan nimissä; huomioiden kuitenkin kuntien mahdolliset erilaiset näkemykset.

8 Ohjausryhmän muut tehtävät
Osaamiskeskuksen tehtäviin sisältyvien toimenpiteiden koordinointi, seuranta ja arviointi Osaamiskeskuksen talouden seuranta ja raportointi Osaamiskeskuksen valtionapuhakemuksen valmistelu Kanuuna-seminaarin valmistelut

9 Kanuuna-seminaari (Vuosiseminaari)
Hyväksyy osaamiskeskus Kanuunan toimintakertomuksen, talousarvion ja seuraavan vuoden toimintasuunnitelman, joiden pohjalta tehdään seuraava osaamiskeskushaku. Päättää seuraavan vuoden vaihtuvan/vaihtuvat jäsenen/jäsenet (ohjausryhmän esityksestä). Päättää mahdollisista Kanuunan toimintaperiaatteisiin tehtävistä lisäyksistä ja muutoksista

10 Hallinnoivan kaupungin toimivalta
Hallintoon, talouteen ja työntekijöihin liittyvät päätökset ja tehtävät. Laskujen hyväksyminen ja kirjanpito. Kiireelliset päätökset ja kannanotot jotka liittyvät ed. mainittuihin tehtäviin.


Lataa ppt "Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä 8.-9.11.2018 18.2.2019 www.nuorisokanuuna.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google