Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Advertisements

Vieraskielisen opetuksen politiikkatasot: vieraskielinen opetus yleissivistävässä koulutuksessa Anna-Kaisa Mustaparta Opetushallitus.
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
 Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Taiteen perusopetus ESITYS ON JAETTU 3 OSAAN Ditte Winqvist
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Martti Heinonen ORIMATTILA – KYLÄJOHTOKUNNAT VUONNA 1989 VAPAAKUNTAKOKEILU ALA-ASTEIDEN JOHTOKUNNAT LAKKAUTETTIIN PERUSTETTIIN KYLÄJOHTOKUNNAT.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Uusien johtokuntien koulutus Kilterin koulu Kirsi Kolu.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
+ VÄLIAIKATYÖSKENTELY 4. ja 5. päivän välillä OPPIVA OPS -VALMENNUS.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Uudistuuko kemian opetus? Marja Montonen MMO Kemian opiskelijat yleissivistävässä koulutuksessa Ympäristö ja luonnontieto (1- 4) opp.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Sosiaalihuoltolaki.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Projektisuunnitelma vuodelle 2017
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Yleisivistävän koulun hallinto
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Vaka-organisaatio/toimipaikkatietoja (Pohdintaa)
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
Kelpo-hanke Amisto
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Suomen hallinto: Valta kuuluu kansalle
Vaalit
Asiakkaan valinnanvapaus
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Talousarvion leikkausten mahdollinen kohdentaminen Opevissa
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Yksityisen järjestelmän hallinto

Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien, kuntayhtymien ja valtion vastaavat koulut. Yksityiskouluilla on laaja itsemääräämisoikeus omista hallinnollisista tarpeista.

Johtosääntö Johtosääntö on laitosten, virastojen ja virkamiesten toimintaa koskeva ohje tai määräys Johtosäännöstä päättää valtion järjestämässä koulutuksessa johtokunta

Johtokunta Ennen kaikkea johtokunta valvoo lainsäädännön toteutumista. Päättää koulutuksen järjestämisestä, kehittämisestä ja sen hallinnosta. Johtokuntana voi toimia myös yhteisön tai säätiön hallitus.

Rehtori Rehtori vastaa organisaation päivittäisestä toiminnasta. Rehtori on vastuussa johtokunnalle. Rekisteröidyn yhteisön tai säätiön järjestämässä koulutuksessa rehtorin valitsee koulutuksen järjestäjä.

Oppilaskunta Edistää oppilaiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista oppilaita koskevissa asioissa. Mikäli opetuksen järjestäjä ei järjestä oppilaskuntatoimintaa, tulee oppilailla olla mahdollisuus tulla muulla tavoin kuulluksi opiskeluun liittyvissä asioissa.

Henkilöstö Opetuksen järjestäjällä tulee olla riittävä määrä opettajien virkoja tai työsopimussuhteisia opettajia. Lisäksi opetuksen järjestäjällä voi olla tuntiopettajia, koulunkäyntiavustajia ja muuta henkilöstöä. Rehtori valitsee henkilöstön???