Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin 19.12.1944 aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin 19.12.1944 aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta."— Esityksen transkriptio:

1

2  Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin 19.12.1944 aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta kartuttamalla säätiön varoja ja käyttämällä niitä säätiön hallituksen tarkemmin määräämällä tavalla, lähinnä jakamalla opintoapurahoja ja toimittamalla oppikirjoja sairaanhoitajille. Säätiön alkupääoma oli vajaat 300 000 markkaa. Sairaanhoitajien koulutussäätiö 1944–1994. Historiallinen katsaus. SHKS, Helsinki.

3

4

5 Tunnustuksena sairaanhoitajakoulutuksen hyväksi tehdystä työstä säätiö lyötätti vuonna 1955 ansiomitalin. Sen suunnitteli ja teki kuvanveistäjä Eila Hiltunen. Mitaliin on kaiverrettu sanat PRO LABORE OMNI LAUDE DIGNO - KAIKELLA KIITOKSELLA TEHDYSTÄ TYÖSTÄ. Ensimmäinen mitali annettiin säätiön perustajalle hänen syntymäpäivänään 21.11.1955. Kaksi mitalia luovutettiin Kansallismuseoon näytteillepanoa varten.

6 Säätiön hallitus on vahvistanut ansiomitalin jakoperusteet: SHKS:n ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on ansioitunut säätiön tarkoituksenmukaisessa toiminnassa kuten: 1.ansioituneelle sairaanhoito-oppilaitoksen rehtorille tai opettajalle 2.ansioituneelle opetuskentän johtohenkilölle tai käytännöllisen opiskelun ohjaajalle 3.säätiön toiminnassa ansioituneelle henkilölle 4.sairaanhoitojärjestöjen koulutuksen kehittämiseen tähtäävässä toiminnassa ansioituneelle sairaanhoitajalle 5.ansioituneelle oppikirjan kirjoittajalle 6.hoitotyön tutkimustyössä ansioituneelle henkilölle 7.hallinnollisissa ja yhteiskunnallisissa tehtävissä sairaanhoitajakoulutuksen alalla ansioituneelle henkilölle 8.ulkomaiselle tai suomalaiselle kansainvälisessä toiminnassa sairaanhoitajakoulutuksen alalla ansioituneelle henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt sairaanhoitajakoulutusta tai ammatin kehitystä Suomessa.


Lataa ppt " Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin 19.12.1944 aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google