Joustavuutta oppimiseen 2011-2012 Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylioppilaskirjoitukset
Advertisements

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
YHTEISET AINEET YHTEISTOIMIN
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
vs. koulutuspäällikkö Eija Haverinen,
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Henkilökohtaisen ohjauksen kehittämisen toimenpideohjelma Eveliina Ojala Ohjausryhmä
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen Pohjois-Savon ELY -
Minä oppijana 1 ov..
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN TURUN AMMATTI- INSTITUUTTI TALOTEKNIIKKA 5ov.
PEDAGOGINEN NÄKÖKULMA
Toiminnan suunnittelu
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
TOPLaaja 2012 avustusta saaneiden hankkeiden tuloksia Itä-Suomi verkosto Verkostotapaaminen klo 9: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6,
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
KEHITYSKESKUSTELUT OPISKELIJOIDEN KANSSA
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
PAJAOPINTOJEN OPINNOLLISTAMINEN ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO – RANNIKKOPAJAT -osana Ekamin yksilöllisiä opintopolkuja on suunniteltu työvaltaisen opiskelun.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Jousto-hanke (ent. Joustavuutta oppimiseen) OPH:n seurantakäynti
Yritysyhteistyömalli TopLaaja- TOP-Patteri: HYVÄT KÄYTÄNTEET-SEMINAARI Helsinki Congress Paasitorni Koulutusjohtaja Maarit Kuosa.
Ekami / Rakennusalan pilotti
TOPLaaja 5 Pedagogisen kehittämistyön keskeiset tavoitteet ja odotettavissa olevat tuotokset Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeiden 2013.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman Tarkistaminen 1. vuoden keväällä Opintopolun rakentaminen - Opiskelija - Ryhmänohjaaja/opinto-ohjaaja - Työpaikkaohjaaja.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Kohti ammattia -jakso 2017−2018 Osaamispolun jatkumo -hanke.
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Kahden tutkinnon polku
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Näkökulmia opintohallinnon prosessiin, opintohallintojärjestelmiin, TUTKE 2 toimeenpanoon ja Oppijan palveluihin– Case Koulutuskeskus Salpaus SePPO-hankkeen.
Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Esityksen transkriptio:

Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen (Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen osarahoittama ESR- hanke) tulosten levittäminen verkostosta -verkoston ideoiden tuominen omaan oppilaitokseen -opiskelijoiden osallisuus Toimenpiteitä ja tuloksia: -uusittu opiskelijahuoltosuunnitelma ja esite opiskelijahuollosta opiskelijoille ja huoltajille opiskelijoilta tulleen palautteen perusteella -AOTT-mestarikoulutus, 16 osallistujaa > osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen prosesseja eri aloille -opinto-ohjaajien verkostotapaamiset ja benchmarking-käynti > pohjaa opinto- ohjaussuunnitelman uudistamiselle ja hops-prosessin parantamiselle 1

JOUSTO Tavoitteet: - joustavat opintopolut -osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -opiskelijahyvinvoinnin ja osallisuuden parantaminen -verkostosta saatavista kokemuksista hyötyminen Toimenpiteitä ja tuloksia: -vertaismentorointikoulutukseen osallistuu viisi henkilöä > mentorointiryhmät ryhmänohjaajille, opintoalaervoille, suomen kielen opettajille ja yrittäjyyspolun rakentajille -ryhmänohjaajan käsikirjan rakentaminen -hyvinvointitiimin toiminnan vakiinnuttaminen -työpajaopintojen opinnollistaminen ja Ekamin opiskelijan yksilöllisen pajapolun kuvaus, pilottina hotelli- ja ravitsemusalan perustutkinto > mallinnus levitettävissä muille aloille 2

- Ekamiin perustettujen pedagogisten ryhmien aloitteesta on aloitettu neljällä koulutusalalla pilotoinnit joustavien opintopolkujen rakentamiseksi. Joustossa pilottiryhminä ovat 2013 rakennusalan perustutkinnon alkaneet kolme opiskelijaryhmää. Teemana rakennusalan pilotoinnissa on atto-aineiden yhdistäminen ammatillisiin aineisiin ja opettaminen rakennustyömaalla yhteisopettajuuden kautta Tämä sen vuoksi, että opiskelijoilla on ollut ”kynnys” mennä opiskelemaan teoria- aineita oppilaitokseen erillisinä päivinä. Rakennusalan ammatillinen opetus on pääosin työvaltaista ja atto-aineiden opetus on monen opiskelijan mielestä liian poikkeavaa siitä. Atto-aineista on ollut paljon poissaoloja ja hylättyjä arvosanoja. Tuloksena on joustavat polut mahdollistava uusi koulutuksen järjestämismalli. - Rakennusalalla on aiemmasta poiketen hajautettu liikunnan ja terveystiedon opiskelu koko lukuvuoden ajalle tarkoituksena parantaa opiskelijoiden jaksamista ja työkuntoa. Samalla tutkitaan ja suunnitellaan työkykypassin käyttöönottoa.  TOIMENPITEET JATKUVAT MARRASKUULLE 2013 JA SEN JÄLKEEN MAHDOLLISESSA JATKOHANKKEESSA 3

4 Tulosten levittäminen: -verkostotapaamisissa -Salpauksen wiki-sivustolla -omassa oppilaitoksessa tiimikokouksissa ja pedagogisilla pysäkeillä sekä vertaismentoroinnin avulla -Ekamissa säännöllinen sisäinen projektiraportointi puolivuosittain, raportit kaikkien ekamilaisten nähtävissä intrassa -suunnitteilla hankemessut keväälle 2014