Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kahden tutkinnon polku

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kahden tutkinnon polku"— Esityksen transkriptio:

1 Kahden tutkinnon polku

2 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) sekä Ammatillisten tutkinnon osien (145 osp) opintoja Osaamispisteet kertyvät yksilöllisesti opiskelijan valintojen mukaan.

3 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Opiskeluaika on 3– 4 vuotta. Joensuussa yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. Muilla paikkakunnilla paikallisten lukioiden kanssa. Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista.

4 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun samalla tavalla kuin lukioissakin. Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

5 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Lukuvuosittain n opiskelijaa aloittaa kahden tutkinnon opinnot. Kahden tutkinnon suorittajia on n. 300. n % kahden tutkinnon opiskelijoista keskeyttää lukio- opinnot.

6 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa (lyhyt) Tarjolla on myös reaaliaineita (fysiikka, psykologia, terveystieto)

7 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita Opintoja voi tehdä myös verkossa. Aikuislukiolla on hyvä verkkokurssitarjonta.

8 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Päiväopetus on Otsolan tiloissa ja opettajina ovat Aikuislukion opettajat. Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

9 Lukio-opintojen jaksotus

10 Lukio-opintojen jaksotus

11 Ylioppilaskirjoitukset
3. vuoden keväällä on kirjoitetaan yleensä pitkä matematiikka, reaaliaineita (ja äidinkieli) 4. vuoden syksyllä on kirjoitetaan yleensä englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka (ja äidinkieli)

12 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alkaessa. Lukio-opintojen lopettaminen tehdään kirjallisesti.

13 Lisätietoa / Opiskelemaan / Opiskelu Riveriassa / Kaksoistutkinto koordinointi ja lukio-opintojen opinto-ohjaus Tuija Alhainen, p  243

14 Kiitos!


Lataa ppt "Kahden tutkinnon polku"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google