Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ylioppilaskirjoitukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ylioppilaskirjoitukset"— Esityksen transkriptio:

1 Ylioppilaskirjoitukset
Pääsäännöt

2 Miten osallistutaan? kevään kirjoituksiin ilmoittaudutaan marraskuussa
syksyn kirjoituksiin ilmoittaudutaan toukokuussa

3 Osallistumisoikeus Osallistua voi, kun kyseisen kirjoitettavan aineen kaikki pakolliset kurssit on hyväksytysti suoritettu (hylättyjä kursseja korkeintaan 1/3 oppiainetta kohti)

4 Kirjoituskerrat Ylioppilaskirjoitukset on suoritettava kolmena perättäisenä kirjoituskertana: kevät – syksy – kevät syksy – kevät – syksy

5 Yo-kirjoitukset Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan virallisella lomakkeella (sinisellä kuulakärkikynällä kirjoitettuna), joka palautetaan kansliaan. Yo-kirjoituksissa on osallistuttava neljään pakolliseen kokeeseen. Ylimääräisiä kokeita saa suorittaa oman valinnan mukaan.

6 Ylioppilaskirjoitusten pakollisiin aineisiin kuuluu neljä ainetta:
Äidinkielen koe (kaikille pakollinen) Kolme muuta valitaan ryhmästä, johon kuuluvat Toisen kotimaisen kielen koe Vieraan kielen koe Matematiikan koe Reaaliaineen koe Muista kuitenkin, että neljässä pakollisessa aineessa pitää olla yksi A-tason koe (pitkä matematiikka tai A-kieli).

7 Kompensaatio Ylimääräisistä kokeista ei ole pakko päästä läpi, mutta muista kompensaatio! Kompensaatiopisteitä saatat tarvita, mikäli jonkin aineen suoritus jää hylätyksi: i+ = 12 pistettä i = 14 p. i- = 16 p. i= = 18 p.

8 Arvosanoista saatavat kompensaatiopisteet
L = 7 E = 6 M = 5 C = 4 B = 3 A = 2

9 Erityisjärjestelyt Jos kokelaalla on luki- tai kirjoitushäiriö tai jokin muu ylioppilaskokeiden suorittamista vaikeuttava tai hidastava vaikeus tms. on otettava välittömästi yhteyttä rehtoriin ja opinto-ohjaajaan jatko-ohjeiden saamiseksi.

10 Syksyn kirjoitusten tulokset tulevat luultavasti marraskuun puolenvälin jälkeen.
Tulosten saapumisen jälkeen voit vielä tehdä muutoksia valintoihisi, jos tahdot uusia suorittamasi kokeen. Lopulliset eli viralliset valinnat on varmistettava joulukuun alussa koulusihteerille, rehtorille tai opolle.

11 Tenttiminen Kun kyseisen oppiaineen kaikki kurssit on suoritettu, niin opiskelijalla on mahdollisuus yrittää korottaa koko oppimäärän arvosanaa tai vain testauttaa oma tietämisen tasonsa. Jos opiskelija haluaa yrittää korottaa oppiaineen arvosanaa, niin hän kirjoittaa tenttimiskansioon kirjaimen k (=korotustentti) Korotustenttiin voi osallistua vain kerran samassa aineessa.


Lataa ppt "Ylioppilaskirjoitukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google