Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Työelämän ja ammattikorkeakoulujen yhteistyön haasteet Opettamisesta osaamiseen –seminaari, Metropolia Ammattikorkeakoulu
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Rekrytointikynnyksen madaltaminen Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmä Riikka-Maria Yli-Suomu.
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Strategiat ja asiakastyytyväisyys Matti Kiiskinen, kehityspäällikkö Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry TKK Dipoli
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Kansantaloutemme menestystekijät, uhat ja mahdollisuudet Tammikuun kihlaus –seminaari Pääjohtaja.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Maritta Törrönen, Sosiaalityön professori Helsingin yliopisto, sosiaalitieteiden laitos Lastensuojelun tila nyky-Suomessa.
Satu Helmi & Ismo Kantola
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
MAINOSTAJIEN LIITTO MARKKINOINTIVIESTINNÄN PANOSTUSTEN KEHITTYMINEN LOPPUVUONNA 2004 VERRATTUNA ALKUPERÄISEEN BUDJETTIIN SALDO MAINOSBAROMETRI.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät Strategiset menestystekijät Painopistealueet, toiminnot Toimintasuunnitelmat,
Työsuojelu Suomessa.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Työmarkkinatoiminta.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Lapin matkailustrategia Matkailuasiantuntija Satu Luiro, Lapin liitto.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Järjestövoima palvelutuotannossa Reilu Palvelu ry:n seminaari Turussa Marja L. Toukonen.
JÄRJESTÖLLINEN VAIKUTTAMINEN
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Järjestöjen sosiaali- ja terveyspalvelut 2017
Esityksen transkriptio:

Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on yritystä ja järjestöä, joiden palveluksessa sosiaalialalla on työntekijää.

Tavoitteet Elinkeino- edunvalvonta Työmarkkina- edunvalvonta Jäsenistö Sosiaalialan Työnantajat EK:ssa

Sosiaalialan Työnantajat ry:n tavoitteet Yhteiset pelisäännöt; tasapuoliset toiminnan harjoittamisen edellytykset ja valvonta yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelulle Valinnanvapaus; asiakkaiden äänen kuuleminen ja terve kilpailu palveluntuottajien välillä Osaavat työntekijät; yksityinen sosiaaliala tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ja on kehittyvä toimiala Toimivat työyhteisöt; työ koetaan mielekkääksi ja on yhteiskunnallisesti tärkeää Vastuullinen toiminta; palveluntuottajat ovat sitoutuneet vastuullisuuteen ja laatuun mm. lupajärjestelmän ja omavalvonnan kautta Reilu edunvalvonta; alan työehtosopimuksissa sovitaan kohtuulliset työehdot alan palkanmaksukyvyn puitteissa

Elinkeinoedunvalvonta Yleinen vaikuttamistoiminta ja viestintä –Markkinoiden avautuminen –Tasapuoliset pelisäännöt –Yrittäjyys Toimintaympäristömuutosten ennakointi Sidosryhmävaikuttaminen viranomaisiin –Lainsäädännön kehittäminen –Substanssin kehittäminen Jäsenistön tuki ja neuvonta Elinkeinoasioiden yrityskohtainen ja yleinen koulutus

Työmarkkinaedunvalvonta Neuvottelutoiminta Liitto neuvottelee työehtosopimukset yksityiselle sosiaalipalvelualalle (yli tt) ja sosiaalialan järjestötyöhön (n tt) –Alan palkanmaksukykyyn perustuvat palkkaratkaisut –Työehtosopimusten kehittäminen Työsuhdeasioiden jäsenneuvonta –Sähköpostitse –Puhelimitse Erimielisyyksien ratkaisu Työsuhdeasioiden koulutustoiminta

Muu sidosryhmätoiminta Koulutus- ja työvoima-asioiden kehittäminen ja niissä vaikuttaminen –Aloituspaikat –Tehtävärakenteet –Työvoiman saatavuuden varmistaminen Työolosuhteisiin ja työhyvinvointiin vaikuttaminen Yritysvastuuseen liittyvä vaikuttamistoiminta Laadun kehittämiseen liittyvä vaikuttamistoiminta

Sosiaalipalveluiden tuotos tuottajasektoreittain – yksityisen toiminnan osuus kasvussa

Sosiaalipalveluiden volyymin kehitys (2000 = 100) Tällä hetkellä kasvava joukko toimijoita tuottaa sekä sosiaali- että terveys palveluita. Lupamenettelyiden ja valvonnan tulee kehittyä toimintaympäristön kehittymisen myötä.

Yksityinen sosiaalipalvelusektori muodostuu eri kokoisista yrityksistä ja järjestöistä

Jäsenistö lokakuussa 2014 Sosiaalipalveluala: –595 yritystä, joissa työntekijää –407 järjestöä ja säätiötä, joissa työntekijää –13 järjestöjen omistamaa osakeyhtiötä, joissa työntekijää Sosiaalialan järjestötyö: –265 järjestöä, joissa työntekijää Suurimmat toimialat (TOL luokitus): ikääntyneiden asumispalvelut (43 %), järjestötyö (9 %), mielenterveys- ja päihdepalvelut (8 %), lasten ja nuorten palvelut (9 %), päivähoito (6 %), vammaisten palvelut (6 %), kehitysvammaisten palvelut (5 %)

Sosiaalialan Työnantajat Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ssa Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ssa on 27 jäsenliittoa, joissa on yhteensä jäsentyönantajaa ja näiden palveluksessa työntekijää Sosiaalialan Työnantajat on keskisuuri EK:n liitto. Liiton osuus EK:n jäsentyönantajista on 7,9 %, työntekijämäärästä 4,6 % ja jäsenmaksutulosta 2,8 %. Liitto on edustettuna keskusliiton lukuisissa valiokunnissa, vaikuttajaryhmissä ja työryhmissä