Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Prosessiteollisuus monessa mukana.
Advertisements

Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Suomalaisen ruuan brändit ja laatutekijät
Pohdi, mitkä tekijät länsimaisessa yhteiskunnassa edistävät ja toisaalta hankaloittavat terveellisen ravitsemuksen noudattamista.
Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.
Vegaani Elämäntapa, jossa vältetään kaikkia tuotteita, joissa on eläinperäisiä aineksia tai joiden tuottamisessa on loukattu eläinten oikeuksia elämään,
Kansantaudit.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
VIURUNIEMI Ulkoilupäivän yhteydessä Paikalla Paavo-kierroksen tilaisuudessa oli yli 20 ihmistä. Kaupungin edustajana oli Jukka Orenius. Leader Joensuusta.
S ysteemianalyysin Laboratorio Sosiaalifoorumi Tommi Kauppinen TKK Vegaanitko oikeassa? Kotimaisten elintarvikkeiden materiaalipanokset ja niiden.
Velkuan koulu Saaristokoulu.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Nykyajan talous, ympäristö ja väestö:
Luonto-Liitto Muutos lähtee pienestä Päivämäärä Esittäjän titteli ja nimi.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
KOTITALOUS EVÄSTÄÄ ELÄMÄÄN.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Mitä on kulttuuri?.
Vauvan erityiset kyvyt ja taidot
Sydän- ja verisuonitaudit
OPS 2016 Tulevaisuuden koulu – Opettajuus muutoksessa
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 9. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Tykätään – ostetaanko? Kuluttaja ja luomu Tämän materiaalin tuottamiseen on käytetty MMM:n menekinedistämisrahaa.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 7. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Ihmisen ravinto.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 8. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
M.H, Amko ry Jäsenemme toimivat ravitsemisalan monipuolisissa esimies- ja tuotantotehtävissä tai asiantuntija- ja tuote- kehitystehtävissä. Jäseniksi.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
SuomalaINEN ruokakulttuuri: Kehitysvaiheet ja alueelliset erot
Reformaatio ja pyhäkoulu
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Elämmekö syödäksemme vai syömmekö eläÄksemme?
Afrikkalainen kulttuuri
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille
Vaihtoehto- ja uskomushoidot
Luontoliikunta soveltuu kaikille
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Suomalainen kasvimikrobiomi
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Ruokatrendit.
Biotaloudesta elinvoimaa Itä- ja Pohjois-Suomeen
Megatrendit.
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
LR.
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
Puutarha-ala vuonna 2050; miten viihdymme ja miten viljelemme
SUOMALAINEN RUOKAKETJU JA VASTUULLINEN RUUANTUOTANTO
Yhteinen keittiö -hanke
2.2 Kulttuuriperintö.
Baileys Original Irish Cream
Ripasso Bosan Tuotetiedot Tuottaja: Gerardo Cesari Maa: Italia Alue: Veneto Ala-alue/Luokitus: Veneto Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Corvina 80%,
Marsalkka Luomu Golden Ale (suodatettu) 4,6%
Kuulas Luomuomena 4,7% kuiva siideri
Baileys Chocolat Luxe Tuotetiedot Tuottaja: Baileys Maa: Irlanti Alkoholiprosentti: 15.7% Sokeripitoisuus: 220 Väri: ruskea Maku: erittäin täyteläinen,
Ruokakasvatusta yhdessä
Esityksen transkriptio:

Makupaloja Suomesta

Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio

Suomalainen ruokakulttuuri Makua ja elinvoimaa pohjoisesta luonnosta. Idän ja lännen perinteitä, uusia vaikutteita ja niiden muokkaamista. Osaavista käsistä luotettavuutta ja innovaatioita.

1. Pohjoisen luonnon voima 2. Terveyttä ja hyvinvointia 3. Pysyvät ja muuttuvat maut 4. Trendimesta Esityksen runko

Luonnonmarjoilla, sienillä, kaloilla ja riistalla herkutellaan Suomessa ympäri vuoden. Maailman pohjoisin maa- talous tuottaa puhdasta ruokaa haasteellisissa olosuhteissa. Suomessa on neljä selkeää vuodenaikaa. Ruoka- pöydissä maistuu vuoden kierto talven tuhdeista pataruoista kesän raikkaisiin marjoihin. Pohjoisen luonnon voima

Suomalainen ravitsemustutkimus, -koulutus ja -neuvonta ovat huippuluokkaa. Erityisruokavalioiden huomioiminen sekä rasvan ja suolan vähentäminen ovat arkipäivää. Ilmainen koululounas ja kotitalous- opetus antavat mallia monipuoliseen ruokavalioon pienestä pitäen. Terveellisen ruokavalion ydin on kuitenkin suomalainen perusruoka, varsinainen terveyspommi. Terveyttä ja hyvinvointia

Suomalainen ruokakulttuurin rikkaus kumpuaa idän ja lännen vaikutteista. Osa perinteistä elää yhä, kuten ruisleipä. Sellaisenaan ja uusittuna. Kansainväliset trendit muokkaavat makua. Mm. tuotevalikoima, ympäristön huomioiminen, eettiset toimintatavat lisääntyvät. Pysyvät ja muuttuvat maut

Ruoka on trendi myös Suomessa. Pohjoisen ruoka on trendikästä maailmalla. Omintakeiset raaka-aineet, perinteiset valmistus- menetelmät ja kansainväliset opit yhdistetään. Lisätään ne suomalaiseen ravintola- ja astiasuunnitteluun tai suomalaiseen luonto- kokemukseen, niin unohtumaton kulinaarinen elämys on valmis. Trendimesta

Kippis!