Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Velkuan koulu Saaristokoulu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Velkuan koulu Saaristokoulu."— Esityksen transkriptio:

1 Velkuan koulu Saaristokoulu

2 Mitä on saaristolaisuus? Mitä tarkoittaa, että olemme saaristokoulu?
Saaristolainen osaa nauttia meren läheisyydestä. - Meri on pysyvä ulottuvuus maisemassa. - Lossilla, yhteysaluksella ja veneellä liikkuminen on arkipäiväistä, koska koulu sijaitsee saaressa. - Lapset oppivat pienestä pitäen olemaan ”sinut” meren kanssa. - Vuodenaikojen kierto ja säävaihtelut konkretisoituvat meren kautta antaen lapsille vahvoja luontoelämyksiä. Meri on oleellinen osa lasten arkipäivää.

3 Mitä on saaristolaisuus? Mitä tarkoittaa, että olemme saaristokoulu?
Saaristolainen pärjää merellä. - Opetussuunnitelmaan on sisällytetty seuraavat saaristolaisen perustaidot: soutaminen, purjehtiminen, kalastaminen ja kalan käsittely sekä jäällä liikkuminen. - Uintiopetusta järjestetään syksyisin luonnonoloissa, talvella meren jäällä hiihdetään ja luistellaan sekä pilkitään. - Haastavampia merenkulun ja tutkimisen taitoja on mahdollisuus opiskella valinnaisena aineena yläkoulussa. Meri on yksi opetuselementti.

4 Mitä on saaristolaisuus? Mitä tarkoittaa, että olemme saaristokoulu?
Saaristolainen pärjää metsässä. - Opetussuunnitelmaan on sisällytetty seuraavat saaristolaisen perustaidot: marjojen ja sienten kerääminen sekä säilöminen. - Lapset herkistyvät luonnon seuraamiselle. - Kokemuksellisen oppiminen tuo lisäväriä koulutyöhön. Meren ohella myös metsä ja muu lähiluonto ovat lisäluokkahuoneitamme.

5 Mitä on saaristolaisuus? Mitä tarkoittaa, että olemme saaristokoulu?
Saaristolainen kunnioittaa luontoa. - Luonnon kunnioittaminen ja luonnonsuojelun näkökulma eivät jää irrallisiksi, koska luonto ilmiöineen on muutoinkin niin oleellinen osa lasten arkipäivää. - Itämeren hätä ja ilmastonmuutoksen uhat ovat helposti konkretisoitavissa. Luonnonsuojelun näkökulma on luonteva.

6 Mitä on saaristolaisuus? Mitä tarkoittaa, että olemme saaristokoulu?
Saaristolainen on ylpeä kädentaidoistaan. - Saariston perinteisiin tutustutaan paikallisten osaajien avustamina. - Käsitöiden ja kuvataiteen aiheet myötäilevät vuodenkiertoa. - Alusta saakka itse tekemistä arvostetaan, siihen ohjaamalla torjutaan myös uusavuttomuutta. Saaristolaiset kädentaidot, luonnonmateriaalien käyttö ja perinteet painottuvat taito- ja taideaineissa.

7


Lataa ppt "Velkuan koulu Saaristokoulu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google