Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset"— Esityksen transkriptio:

1 Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
Valmentajakoulutuksen taso 4: Ammattivalmentajatutkinto Taso 5: Korkeakoulututkinto 2_Koulutuksen esittely

2 Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen perusteet
Suunnistusliiton valmentajakoulutuksen taso 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa noudattelee VOK-perusteita. VOK-perusteet ovat lajien yhteisesti hyväksymät perusteet valmentaja- ja ohjaajakoulutusten pohjaksi.

3 Tason 1 valmentajakoulutuksen tavoite VOK-perusteissa: Yksittäisen harjoituksen suunnittelu, toteutus ja arviointi. Suunnistusliiton valmentajakoulutuksessa mennään hieman pidemmälle, koska käsitellään myös harjoituskausia ja koko vuoden suunnitelmaa. 3

4 4

5 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Tavoite: Hyvin toimiva harjoitustoiminta seurassa n vuotiaille Valmentajakoulutuksen tavoite on aktivoida seuratoimintaa, seuran valmentajien tiimiä, toimintaan osallistuvia nuoria ja heidän perheitään.

6 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Koulutuksen pääsisällöt
2 3 Laji + yleinen valmennustietous Lajin valmennusfilosofia Suunnistustaito, taidon kehittyminen eri ikäryhmissä Fysiologian perusteita, nuorten kasvu ja kehitys Terveyttä edistävät toimet Opettamis- ja ohjaamistaidot Valmentajan eettiset lähtökohdat Ilmapiiri, yhteisöllisyys Vuorovaikutustaidot Organisointiosaaminen Ohjaustyyli Oppimaan saattamisen taidot Yksilöllistäminen 1 Koulutuksen ydin – Harjoitustoiminta seurassa Iloista, laadukasta, aktiivista Nuorten lähtökohdista toteutettua Kehityshaluista (arviointi ja seuranta) Seuran ja nuorten maailman lähtökohdat Nuoret, jotka ovat mukana Toimijat, jotka ovat mukana Olosuhteet, harjoituspaikat, kartat , yhteistyötahot jne. Perinteet, toimintatavat Yhteistyö perheiden kanssa 4 Valmentajana kehittymisen taidot Itsearviointitaidot Oma kehityssuunnitelma Oman työn suunnittelu ja jaksaminen Verkostoitumistaidot Tavoite: Seurassa nuoria Kuulumisen tunne lajiin ja seuraan Innokkaita ja osaavia urheilijoita Kehityshaluisia ja henkisesti vahvoja nuoria Tavoite: Seurassa on ohjaajia ja valmentajia - Toimiva organisaatio ja hyvä ilmapiiri houkuttelevat mukaan

7 Lasten ja nuorten suunnistuksen tärkeät elementit
Lasten toiminnan tärkeät elementit Nuorten toiminnan tärkeät elementit: Ilo, yhdessäolo, innostus ja kilpaileminen. Jokainen voi valita harrastamisen tason. Toiminnan jatkuvuus ja tasapainoisen kehittymisen tukeminen varmistavat lajissa pysymisen.


Lataa ppt "Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google