Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ruokatrendit.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ruokatrendit."— Esityksen transkriptio:

1 Ruokatrendit

2 Vehnättömyys tai maissittomuus on myös noussut terveysruokatrendien kärkeen. Armoa ei näissä trendeissä ole annettu edes täysjyvävehnälle ja maissittomuus lienee vastaisku Yhdysvalloissa paljon käytetylle ja lihottavalle maissisiirapille, jota löytyy siellä paljon valmisruuista. Muutenkin erilaisten yksittäisten ruoka-aineiden välttäminen on trendikästä, nousussa on myös ruuan sokerittomuus ja toisaalta runsas proteiinimäärä. Erilaisia tunnettuja allergeeneja ja lisäaineita vältetään. Ruuan ja koko elinympäristön kemikaalittomuus ovat tällä hetkellä hyvin tiedostettuja asioita

3 Samaan aikaan, kun osalla maapallon ihmisistä on varaa hifistellä ruualla, lähes miljardi ihmistä kärsii edelleen aliravitsemuksesta. Kvantitatiivisella nälällä tarkoitetaan määrällistä nälkää, kun taas kvalitatiivisessa nälässä on kyse proteiinin tai muiden ravintoaineiden puutteesta ravinnossa. Köyhillä ihmisillä erityisesti tietyissä osissa Afrikkaa ei ole rahaa lihaan tai kalaan, joita syömällä proteiinin tarve monesti tyydytetään.

4 Karppaus ja rasvan välttely ovat menneen talven lumia – Vielä viitisen vuotta sitten karppaus oli iso juttu. Nyt trendi on selvästi hiipumassa. Rasvaakaan ei enää karteta, kun on alettu ymmärtää eroja rasvojen laaduissa ja siinä, että ilman välttämättömiä pehmeitä rasvoja elimistö ei toimi ja voi hyvin Yhä useampi noudattaa esimerkiksi gluteenitonta, sokeritonta tai maidotonta ruokavaliota ilman varsinaista terveydellistä perustetta. Luonnonmukainen, puhdas ruoka houkuttaa kuluttajia vuosi vuodelta enemmän. DNA-dieetti Maailmalla on jo jonkin aikaa kohistu DNA-dieetistä, jossa ruokavalio- ja liikuntasuositukset määritellään yksilöllisen geeniperimän mukaan.

5 Lähteet: http://www.kauneusjaterveys.fi/ https://peda.net/
suolaajahunajaa.com


Lataa ppt "Ruokatrendit."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google