Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat."— Esityksen transkriptio:

1 Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat kuluttavat 80 prosenttia maapallon luonnonvaroista, vaikka niissä asuu vain 20 prosenttia maailman väestöstä. Tällainen kulutus on mahdollista ainoastaan siten, että 80% maapallon ihmisistä ei kuluta tällä tavoin. Maailman pankin arvion mukaan 1,3 miljardia ihmistä elää absoluuttisessa köyhyydessä eli päivän alle dollarilla.

2

3

4  Jokainen meistä voi elin- ja kulutustavoillaan vaikuttaa siihen, millainen elinympäristömme on tulevaisuudessa.  Kierrätystäkin tärkeämpi tavoite on jätteiden synnyn ennaltaehkäisy.

5 Näin voit vähentää jätteiden määrää:  Vähennä kulutusta; ostaessasi mieti mitä todella tarvitset  Hanki kestäviä tuotteita  Korjaa korjauskelpoiset tuotteet  Aina ei tarvitse ostaa tavaroita; voit myös vuokrata tai käyttää yhteiskäyttöön hankittuja tuotteita.  LAJITTELE jätteet.  KIERRÄTÄ = kierrättämisessä hyödynnetään jätteen raaka- aine ja käytetään uudelleen. Näin säästetään luonnonvaroja. Esim. paperin valmistus keräyspaperista -> säästyy puuta.  UUDELLEENKÄYTTÖ = sama tuote käytetään uudelleen sellaisenaan, esim. lasiset ja muoviset juomapullot saattavat kiertää uudelleen käytössä jopa 30 kertaa.


Lataa ppt "Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google