Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen."— Esityksen transkriptio:

1 Koukussa järvikalaan Esox lucius

2 Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen lisääminen  uusien makujen kokeileminen  kalastuselinkeinon virkistäminen  kestävyyden huomioiminen Sukella syvyyksiin

3  Ravitsemuksellinen näkökanta – suositus 2 x viikossa kalalajeja vaihdellen  Kestävän kehityksen näkökanta – laatuketju, kotimaisuus, tuoreus, arvot  Taloudellinen näkökanta – oman talousalueen elinkeinoelämä  Suomalaisen ruokakulttuurin näkökanta – ruokakulttuurin vaaliminen Miksi järvikalaa?

4 • Kalevalainen mytologia mainitsee Tuonelan hauen, Väinämöinen tekee leukaluusta kanteleen • Kala elää suomalaisissa sananlaskuissa: ”Söisi kattikin kaloja, vaan ei kastais kynsiänsä.” ”Kaikkia sitä nälässä syödään, sano Kemin kalamies ku oululaisen silakoita syövön näki.” ”Kaikkien mieli kalaankin tekee, vaikka ei ole verkkoa eikä venettä.” ”Annas akka toinenkin silakka kun on joulu.” Järvikala suomalaisessa kulttuurissa

5 • Ennakkoluulot • Raaka-aineen käsittelytaito • Arvostuksen ja tiedon puute • Saatavuuden epätasaisuus • Markkinoinnin puutteellisuus • Hankinnan ongelmat • Käytettävyys • Hinta? Järvikalan käytön haasteet

6 • Opetuksen lisääminen peruskouluissa • Tutustuminen raaka-aineeseen • Päättäjät mukaan arvokeskusteluun • Alkutuottajat tuotannonsuunnitteluun  tuotteet, pakkauskoot, määrät • Asiakkaat mukaan tuotekehittelyyn  makukoulut, testit, asiakaspalautteet Järvikalan käytön lisääminen 1/2

7 • Kokeile rohkeasti, aloita pienillä muutoksilla  yksi uusi resepti tai raaka-aine • Hyödynnä sesongit • Kokemusten jakaminen • Kerro tuotteesta asiakkaalle • Tuotteiden selkeys, älä peitä makuja • Markkinointia ja toistoja, tee myyntivaltti  Järvikalan käytön lisääminen 2/2

8 Järvikalat Pohjois-Savon suurkeittiöissä • Muikku – perinteinen maakuntakala Savossa • Hauki – haukimassan monikäyttöisyys • Kuha – hinta? • Särki ja lahna – kokeilussa • Ahven ja made - ravintolat c Tekijän nimi

9 Sano muikku! Coregonus albula


Lataa ppt "Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google