Suositusopas ladattavissa osoitteesta:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVETULOA Työseminaariin !
Advertisements

Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Magnus Lönnqvist KTM, Ammattivalm,THvalm
LIIKKUMAAN AKTIVOINNIN KETJU Auli KanervaSanna Salonen.
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Liikunnan perus- ja täydennyskoulutus oppilaitoksissa
AVARTTI - nuoret sen tekevät! M-SK/00. TOIMINTA-AJATUS Tarjota haasteita nuorten kehitykselle ja tukea heidän kasvuaan yhteiskunnan jäseneksi. M-SK/00.
LIIKUNTA AP-IP TOIMINNASSA, 2008
Liikkuva koulu –hankkeen toimenpiteet
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
Talvikauden harjoittelu
 JYMYN URHEILUKOULU TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ ETEENPÄIN TARKOITTAA MONIPUOLISTA LIIKUNTAA 1-2 KERTAA VIIKOSSA (maanantai, keskiviikko)  URHEILUKOULUN MAKSU x €
Unelma hyvästä urheilusta Lasten ja nuorten urheilun eettiset linjaukset Kuva: Suomen Palloliitto.
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
Tuplatiimi -työmenetelmä
Kouluterveydenhoitaja lasten liikunnan edistäjänä ja tukijana
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Päivähoidon liikunta.
Tuplatiimi -työmenetelmä
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Liikunnasta syrjäytyneet –hanke Hankeverkoston tapaaminen Hankekatsaus Katja Rajala / LIKES.
TERVETULOA Työseminaariin ! Liikunnasta syrjäytyneiden lasten ja nuorten fyysinen aktivointi – kehittämishanke Kirsi.
TERVETULOA Työseminaariin !
Tiedonkerääminen Tietoa kerätty (ei kattavasti):  olemassa olevista hankkeista ja ideoista  kirjallisuudesta  tutkimuksista  sekalaista:
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Ympäristömatkailijan odotukset , Savonia Lehtori, hankepäällikkö Irma Kärkkäinen EkoCentria Savon ammatti- ja aikuisopisto.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Aulangolla Leena-Maija Talikka CIMO.
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA JA VIIHTYVYYTTÄ KOULUUN
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia alaikäiselle 17/4/2010 Ehkäisevän päihdetyön hanke.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
Vanhempainiltaohjeistus KASVA VOIMISTELIJAKSI. Kokonaisliikuntamäärä Riittävästä ja monipuolisesta liikunnasta puhumisen voi hyvin aloittaa jo seurojen.
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
LIIKKUMAAN AKTIVOINNIN KETJU Auli Kanerva Sanna Salonen
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Liikutaan.
Liikutaan.
Ideointia Oulussa
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
PERUSLIIKUNTA.
Kohti hyvää kuntoa.
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta Kansallinen lihavuusohjelma Päivi Mäki
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Opiskeluhuollon palvelut
Esityksen transkriptio:

Suositusopas ladattavissa osoitteesta: www.nuorisuomi.fi/materiaalit/julkaisut Oppaan painoversion tilaukset: Nuori Suomi/Johanna Oksanen johanna.oksanen@nuorisuomi.fi Huom! Tilaaja maksaa postituskulut.

Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille: päivittäisen liikunnan määrä 7-18-vuotiailla Lasten ja nuorten liikunnan asiantuntijaryhmä 2008

TEHOA LIIKUNTAAN Päivittäiseen liikunta-annokseen tulee sisältyä useita vähintään 10 minuuttia kestäviä reippaan liikunnan jaksoja (kunto ja sydänterveys) Vähintään kolme kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä edistävää liikuntaa

Liikunta on luonnollista, hauskaa ja tuottaa iloa ja elämyksiä ILOA LIIKUNTAAN Liikunta on luonnollista, hauskaa ja tuottaa iloa ja elämyksiä Sosiaalisen ja eettisen kehityksen kannalta liikunnan on hyvä perustua yhdessä työskentelyyn ja omatoimisuuteen Kilpailun ylikorostamista on syytä välttää

Lapset liikkumaan kansallisilla talkoilla Opetusministeri Sari Sarkomaa: Lapset liikkumaan kansallisilla talkoilla Opetusministeri Sari Sarkomaa haastaa kunnat, kodit, koulut ja järjestöt mukaan kansallisiin liikuntatalkoisiin lasten ja nuorten liikunnan edistämiseksi. Sarkomaa lupaa lisätä liikuntatunteja, kannustaa kouluja pitämään yksi pidempi liikunnallinen välitunti, edistää kerho- ja iltapäivätoimintaa sekä koulujen pihojen kuntoon saattamista.