Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä.
Advertisements

Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Paneurooppalainen työterveyttä ja -hyvinvointia koskeva mielipidekysely.
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Kansainvälisten opiskelijoiden maahanmuutto Suomen näkökulmasta
Suomen ja koko Euroopan tulokset - Toukokuu 2013
Konttori ja varasto Tampereella
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
GOLFMESSUT CASE: LAKESIDE GOLF, VAMMALA 2013 Suomen Golfliitto, Radiokatu 20, Helsinki, ESITYKSEN OTSIKKOsivu 2 LGV:n Kimmo Sirainen.
Taloustutkijan terveiset hallitusohjelman valmisteluun Pasi Holm Pellervon Päivä
Työsuojelujohtajuus Terveellinen työ -kampanja 2012–2013 Puhujan nimi ja titteli Pvm. | Tapahtuma Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Työperäistä stressiä koskeva keskusjärjestösuositus Työympäristöseminaari Kiljava Raili Perimäki työympäristöasiantuntija SAK.
Työntekijöiden osallistuminen Terveellinen työ -kampanja 2012–2013 Työsuojeluun osallistuminen Pvm. | Tapahtuma Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen.
Terveellinen työ – stressi hallinnassa
Katja Mikkonen Kari Niklander
Ketä kiinnostaa 2,5 miljardia euroa vapautuvaa liikevaihtoa ? Sakari Oikarinen Confidentum Oy Transeo Association AISBL Confidentum © 2013.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
MAASEUDUN KEHITTÄMINEN Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö Joensuu.
Työpaikkaselvityskäytännön muutos HUS:ssa
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Yhteenveto Pardian raamisopimusneuvotteluista
VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
Uudet Europe Direct -tiedotuspisteet Komission paikallinen äänitorvi kansalaisten kanssa käytävää vuoropuhelua varten Euroopan komission Suomen edustusto.
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
Osatyökykyiset ja työelämä
Työturvallisuus ja sairastuminen
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Työsuojeluvastuut.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
TEAM työsuojeluviikko
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
“Vapaaehtoisena vaikutat”. ” Vapaaehtoistoiminta hyödyttää sekä yksilöitä, yhteisöjä että koko yhteiskuntaa. Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistoiminnan.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Läheltä piti -tilanteet
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
Riskienarviointikampanja - työhyvinvoinnin kulmakivi!
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
SAK:n TYÖYMPÄRISTÖOHJELMA Raili Perimäki työympäristöasiantuntija.
Työsuojelu Suomessa.
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2013
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa Kestävän työuran edistäminen.
Kaikki viestintä, toiminta perustuu ihmiseltä ihmiselle.
Pellervon Päivä 2007 Talousennusteet –
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
TYÖTURVALLISUUS.
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013 Puhujan nimi ja titteli Pvm. | Tapahtuma

2 Ongelman laajuus Miksi työsuojelu on tärkeää? Hyväksi liiketoiminnalle, työntekijöille ja koko yhteiskunnalle. Viime vuosikymmeninä koko EU:ssa on toteutettu huomattavia parannuksia, mutta… Joka vuosi yli ihmistä menettää henkensä työpaikalla sattuneessa työtapaturmassa, ihmistä kuolee ammattitauteihin (Kansainvälisen työjärjestön arvio) ja tapaturmat ja työperäiset sairaudet maksavat EU:n taloudelle 490 miljardia euroa.

3 Parempi vara kuin vahinko Ehkäisevät toimenpiteet ovat eurooppalaisen lähestymistavan kulmakivi riskien hallinnassa. Riskien ehkäisy on yksinkertaisesti työhön liittyvien riskien hallintaa, jonka perimmäisenä tavoitteena on karsia työtapaturmien ja työperäisten sairauksien määrää.

4 Kampanjan tavoitteet Kampanjassa on seuraavat osa-alueet: kannustaa johtajia osoittamaan johtajuutta ja näyttämään esimerkkiä työsuojeluasioissa aktiivisesti sitouttaa työntekijöitä ja noudattaa parhaita riskienehkäisystrategioita kannustaa työntekijöitä ja heidän edustajiaan jakamaan ajatuksiaan ja aktiivisesti tekemään yhteistyötä johdon kanssa johtajat ovat päävastuussa työsuojelusta.

5 Ketkä voivat osallistua? Kampanja on avoin kaikille järjestöille ja yksityishenkilöille paikallisella, kansallisella ja Euroopan tasolla, mukaan lukien julkisen ja yksityisen sektorin työntekijät ja työnantajat johtajat ja esimiehet ammattiliitot työsuojeluvaltuutetut.

6 Kampanjaan osallistuminen Tiedotus- ja kampanjamateriaali on maksutonta. Saatavilla 24 kielellä. Lisätietoa tapahtumista saat kansalliselta koordinointikeskukselta: Osallistumismahdollisuuksia on paljon lisää…

7 Euroopan hyvien käytäntöjen palkinnot Kaksi kategoriaa alle sadan työntekijän työpaikat työpaikat, joissa työntekijöitä on sata tai enemmän Voittajat valitaan kansallisten koordinointikeskusten toimittamien ehdotusten joukosta Ehdotusten viimeinen jättöpäivä 15. lokakuuta

Kampanjan aloitus 18. huhtikuuta 2012 Euroopan työsuojeluviikko lokakuu 2012 ja 2013 Hyvien käytäntöjen palkinnot -tapahtuma huhtikuu 2013 Terveellinen työ -huippukokous marraskuu Tärkeitä päivämääriä