Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013"— Esityksen transkriptio:

1 Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Ulkoisessa viestinnässä: Kiinteistömittaus

2 Hankkeen kuvaus Hanke perustuu kaupunginvaltuuston päätökseen § 203 Vuonna 2010 tehtiin pilottiprojekti Kausan alueella. Pilotista saatiin tietoa tuottavuudesta ja osaamista jatkoa varten. Vuonna 2011 hanketta jatkettiin Ala-Rievelin ja Imjärven ympäristössä eli Lusin itäosa. Vuonna 2012 käytiin läpi Heinolan itäosa. Vuonna 2013 käydään Heinolan länsipuoli.

3 Vuosi 2013 Projektipäällikkö toimistotöissä koko vuoden.
Kolme maastohenkilöä mittauksissa neljä kuukautta. Budjetti €. Käydään kiinteistöä läpi, joista n rakennettua.

4 Toimintatapa Postitetaan rakennetun kiinteistön omistajalle saatekirje ja lomake. Lomakkeella omistaja ilmoittaa rakennustensa tiedot: koko, lisävarusteet ja rakennusvuosi. Yli 80 % lomakkeista palautetaan. Tiedot tarkastetaan, täydennetään ja arkistoidaan sekä otetaan kopiot maastokäyntiä varten. Jos omistajaa ei tavoiteta, tiedot kerätään omista rekistereistä. Maastokäynnillä tietojen paikkansapitävyys tarkistetaan, ne korjataan ja täydennetään mittaryhmän kartoittamilla tiedoilla. Lomakkeiden tiedot menevät rakennus- ja huoneistorekisteriin sekä verottajalle.

5 Projektin hyödyt Kiinteistöveron vuotuinen tuotto nousee.
Luvattomista rakennuksista voidaan periä asiamukaiset maksut ja ne saadaan rekisteriin. Kaupungin ylläpitämät rekisterit saadaan vastaamaan todellista tilannetta ja ne helpottavat viranomaisten työskentelyä. Mahdolliset luvattomat kaatopaikat ja muut vastaavat ympäristölle haitalliset kohteet löytyvät maastosta. Projekti maksaa itsensä takaisin 2 – 5 vuoden kuluessa, jonka jälkeen se tuottaa noin 25% korkoa vuodessa

6 Verottaja ja lainsäädäntö
Verottajalle lomakkeet ehtivät lokakuussa, jolloin mittausten tulokset näkyvät seuraavan vuoden verotuksessa. Vuodesta 2012 alkaen kunnat saavat kiinteistöverotuoton suoraan itselleen. Vuodesta 2013 verovelvollinen hyväksyy veron, jos ei palauta ilmoitusosaa tekemällä muutoksia. Erillistä kuulemista ei tarvita.

7 Maanomistajien suhtautuminen hankkeeseen
Suhtautuminen on ollut ymmärtävää. Jos ei omistaja ei halua mittausta, sitä ei tehdä. Rakennusvalvontaan voidaan kuitenkin ilmoittaa, jos on syytä. On tullut myös positiivista palautetta. Eli naapurin luvaton rantasauna on saattanut harmittaa. Kaikkia maanomistajia kohdellaan yhdenvertaisesti ja tiedotus on selkeää.

8 Palautteita Vuoden 2012 mittauksista on tullut vain muutama palaute, ja näissä oli merkitty rakennukset väärään kiinteistöön. Omistajat ovat ilmoittaneet tekemiään luvattomia rakennuksia vapaaehtoisesti.

9 Tuloksia Löytyneitä rakennuksia 5 048 kpl. Näissä neliöitä 153 240.
Jos näiden verotus menisi pienimmän mahdollisen mukaan, tuloa tulisi € vuodessa. Tämän vuoden jälkeen verotulo kasvaisi ainakin € vuodessa.

10 Rakennuksia tällä hetkellä:
Kiinteistöjä kaupungin alueella kpl. Asemakaavassa näitä kpl. Rakennuksia ollut kpl. Näitä siis tulee lisää n kpl. Kiinteistöveron tuotto nyt kaksinkertainen yhteisöveroon nähden.

11 Heinolassa maata omistavien henkilöiden verotuskuntien jakautuminen

12 Kesämökit ovat Heinolan rikkaus


Lataa ppt "Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google