Englannin YO-koe Tehtävätyypit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Argumentaatioanalyysi tekstitaidon tehtävänä
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
TEHTÄVÄTYYPEISTÄ Aikis / Käsikirjoitusseminaari
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Preppaus ENA 4.
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Lukemaan oppii vain lukemalla
Referointi ja referaatti
Miten kirjoitan verkkoon? Vammaispalvelujen käsikirja sosiaaliportti.fi Hanna Heikkonen.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
 In English!!!  Mind map / ranskalaiset viivat tms.
Hyvä PowerPoint-esitys
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Tekstitaidon vastauksen eteneminen
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Opetussuunnitelma/OPS
Proosatekstin erittelyä tekstitaitokokeessa
Oppimistehtäviä, sähköisiä kokeita, kyselyitä
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Kehittyvä kypsyysnäyte -seminaari Ryhmäkeskustelu Kypsyysnäytteen tekstilaji Puheenjohtaja: Toini Rahtu (HY) Sihteeri: Anne Mäntynen (HY)
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Vinkkejä englannin kirjalliseen kokeeseen
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Kyselylomakkeen tekeminen
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Tutkielman teko-ohjeet
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Terkan preppaustentti
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Ylioppilaskirjoitukset
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
Aineistosta kirjoittaminen
Tekstitaitovastauksen kertausta
Selkokieli.
Maantieteen preppaus.
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
Suomi 4B 2. luento Jee!.
Lukemisen, kirjoittamisen ja kypsyyden koetyyppi
Ylioppilastutkinnosta
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Englannin YO-koe Tehtävätyypit

Kuullunymmärtämiskoe monivalintatehtävä (A,B,C tai A, B, C, D) avoimet kysymykset opetuskielellä tai tavoitekielellä vastausten on oltava luontevia, pituus voi vaihdella yhdestä sanasta pariin virkkeeseen vastauksen on mahduttava kahdelle riville! jos kokelas vastaa väärällä kielellä, pistemäärä on 0 Kuullunymmärtämiskoe

lyhennelmä omin sanoin kirjoitettu opetuskielinen tai tavoitekielinen luettelomainen teksti (laadittu esimerkiksi ns. ranskalaisin viivoin) ei tarvitse otsikoida Lue ohjeet huolella!

Kirjallinen koe monivalintatehtävät tavoite- tai opetuskielellä avoimet kysymykset tavoite- tai opetuskielellä tiivistelmä tai ohjattu tiivistelmä tulee antaa selkeä kuva alkuperäistekstin pääajatuksista esittämisjärjestys voi olla eri voidaan tukea vihjein ei tarvitse otsikoida ohjeet annetaan samalla kielellä kuin tehtävä on kirjoitettava sanamäärä on laskettava loppuun Kirjallinen koe

käännös tai selittäminen alleviivatut kohdat tai tekstijakso käännetään asiatarkasti luontevalle opetuskielelle tai selitetään ne opetus- tai tavoitekielellä ohjeista ilmenee, pitääkö kääntää vai selittää vai voiko kokelas itse valita, mitkä kohdat hän kääntää ja mitkä selittää on tärkeää, että käännetään/selitetään tekstiyhteyteen sopivalla tavalla kokonaisuutena

Sanasto ja rakenteet monivalinta-aukkotehtävä produktiivinen aukkotehtävä teksti, jossa on aukkoja reunavihjeet (vihjettä ei välttämättä anneta jokaisessa kohdassa) vastauspaperille kirjoitetaan vain se, mitä tehtävässä vaaditaan numerojärjestyksessä allekkain jos rakenteelle on varattu kaksi tai useampia aukkoja, vastauksesta tulee käydä ilmi, mitkä osat kuuluvat mihinkin aukkoon (esim. … tai -) asiatarkka käännös Sanasto ja rakenteet

dialogin täydentäminen dialogi on täydennettävä niin, että muodostuu selkeä ja luonteva kokonaisuus voi liittyä erilaisiin puhetilanteisiin, muodollisuusaste määräytyy viestintätilanteen mukaan

Kirjallinen tuottaminen ENA  kirjoitelma 150-250 sanaa otsikko ja ohjanta ovat sitovia (ellei toisin mainita) sanamäärä lasketaan loppuun ”Kokelas merkitsee kirjoitussuorituksensa alkuun kirjoitustehtävän numeron. Jos tehtävänanto edellyttää oman otsikon laatimista, se kirjoitetaan numeron perään.” Kirjallinen tuottaminen

ENC  lyhyet viestinnälliset tehtävät kirjoitetaan yksi lyhyt (ryhmä A, 35-50 sanaa) ja yksi laajempi tehtävä (ryhmä B, 65-100 sanaa) kummassakin ryhmässä on kaksi vaihtoehtoista tehtävää vaadittava sanamäärä ja maksimipisteet ilmoitetaan tehtäväryhmän yhteydessä, sanamäärä lasketaan loppuun