Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan."— Esityksen transkriptio:

1 Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä

2 Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan tehtyä helposti jaettava kyselylomake, jonka vastaukset kerääntyvät suoraan taulukkoon.

3 Tehtävä: Syötä kyselyn tulokset taulukkolaskentaohjelmaan ja laske summat väritettyihin soluihin. Tavoite: Oppia käyttämään solujen yhteenlaskua ja summapainiketta Työohje: 1.Kirjoita kyselyn tulokset taulukkolaskentaohjelmaan. 2. Maalaa riviltä 1 solut A–E. Valitse ”Yhdistä ja keskitä”. Tasaa teksti vasempaan reunaan. 3.Laske 7. luokkalaisten yhteismäärä soluun B5. Maalaa solut B3–B4. Paina summapainiketta. 4.Laske 8. ja 9. luokkalaisten yhteismäärät. Vihje: Solun B5 kaavan voi kopioida soluihin C5 ja D5. Tämä on tapa 1 summan laskemiselle. 5.Laske Kyllä-vastausten yhteismäärä tavalla 2. Kirjoita =-merkki soluun E3, klikkaa hiirellä solua B3, kirjoita +-merkki, klikkaa solua C3, kirjoita +-merkki, klikkaa solua D3 ja paina Enter. Tee samoin Ei- vastauksille. 6. Laske kyselyyn vastanneiden oppilaiden yhteismäärä soluun E5 tavalla 2. Lopputulos

4 Kuvaajien tekeminen

5 Toimisto-ohjelmat Taulukkolaskennan tehokäyttöä – johdattelua algoritmiseen ajatteluun ja ohjelmointiin

6 Tehtävä: Laadi MS Excelillä laskentataulukot kolmion piirin ja kulmien suuruuksien laskemiseen. Työohje: 1.Avaa aluksi Excel ja sieltä uusi laskentataulukko. 2. Valitse neljä vierekkäistä solua, jotka yhdistetään otsikkokentäksi kuvan punaisen nuolen osoittamalla napilla.

7 3. Nimeä otsikko ja sen alla olevat solut kuvan mukaisiksi. 4.Jos haluat, voit rajata käsiteltävän alueen reunaviivalla. Valitse haluttu alue ja klikkaa reunaviivanappia. Voit myös värittää sarakkeita tai muuten koristella taulukkoa mielesi mukaan eri työkaluilla.

8 5.Kirjoitetaan laskentakaava. Valitse solu, joka on Piiri-solun alla, ja kirjoita siihen =-merkki, jonka jälkeen voit valita mukaan laskettavia ruutuja klikkaamalla niitä hiirellä ja lisäämällä väliin +-merkit. Piiri lasketaan kaikkien kolmen sivun summana.

9 6. Olet nyt muodostanut laskentakaavan, joka laskee kolmion piirin, jos syötät sivujen arvot niille tarkoitettuihin soluihin.

10 7.Toista sama toiminto myös kaikille alemmille riveille. Joka riville ei tarvitse kirjoittaa kaavaa erikseen vaan sen voi monistaa seuraavalla tavalla: a) Jos valitset minkä tahansa solun, solun (tai solualueen) oikeaan alakulmaan tulee pieni musta neliö. Jos viet kursorin tämän ruudun kohdalle, kursori muuttuu mustaksi ristiksi. Mustaa laatikkoa vetämällä saat monistettua kaavan halutulle alueelle. b) Valitse se ruutu, johon kaava on kirjoitettu. c) Tartu mustasta neliöstä ja vedä halutun matkaa alaspäin. d) Nyt luotu kaava toimii jokaisella taulukon rivillä. Kokeile kaavaa sijoittamalla taulukon muille riveille kolmion sivujen pituuksia.

11 8.Tehdään piirilaskurin viereen laskentataulukko, joka laskee kolmion kolmannen kulman, jos kulmista tiedetään kaksi. Kolmion kulmien summa on 180°, joten kolmas kulma saadaan laskettua vähentämällä 180 asteesta kahden muun kulman arvot. Kaavaksi tulee: =180−”Kulma 1”−”Kulma 2” 9. Monista kaava koskemaan taulukon jokaista riviä. Kokeile muodostamaasi kulmalaskuria.


Lataa ppt "Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google