Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Referointi ja referaatti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Referointi ja referaatti"— Esityksen transkriptio:

1 Referointi ja referaatti

2 Referointi Referointi tarkoittaa sitä, että omista tai jonkun muun ajatuksista tai sanomisista kerrotaan (tiivistetysti) toisille. Referoija selostaa alkuperäisen tekstin sisällön omin sanoin. Referoitaessa on tärkeää erottaa, mikä on pohjatekstissä olennaista.

3 Referaatin otsikointi
Otsikosta täytyy käydä ilmi, että kyseessä on referaatti. Pelkkä pohjatekstin otsikko ei riitä. Esimerkiksi: Referaatti Maija Leppäsen artikkelista ”Muotoon taivuttamistako?"

4 Referaatin kirjoittaminen
Referaatti on asiatyylinen. Tekstin pituus on noin kolmasosa pohjatekstin pituudesta. Oletus on, että referaatin lukija ei tunne pohjatekstiä. Siksi referoijan on tarjottava lukijalleen kaikki olennainen tieto ja huolehdittava, että referaatti on ymmärrettävä. Pohjatekstin esittämisjärjestystä ei välttämättä tarvitse noudattaa.

5 Referaatin kirjoittaminen
Alussa viitataan pohjatekstiin ja tuodaan esille kaikki tekstin pohjatiedot: Maija Leppänen kirjoittaa artikkelissaan ”Muotoon taivuttamistako?” (Kuinka teksti kirjoitetaan omaksi? 2013) kirjoittamisesta koulussa. Referaatissa on selostava ote: Maija Leppänen toteaa näkevänsä kirjoittamisen tekstin suunnittelemisena ja rakentamisena. Selostaessa tulee välttää ilmauksia, jotka ilmentävät referoijan omia käsityksiä (väittää, uskottelee).


Lataa ppt "Referointi ja referaatti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google