Opetuksen kehittäminen ja TVT - laitoksen näkökulma asiaan Tukiyksiköt kierroksella (OTK, OK, Kirjasto, Virtuaaliyliopisto, Tiedekunnat)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Advertisements

Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
MIKÄ ON TIIMI?.
S2-tiimin muistiinpanot
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Aineistonhallintasuunnitelma osana tutkimuseettistä lausuntopyyntöä
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Pirjo Rauhala, Tampereen e-oppimisen talkoot 1 Yliopisto eOppimisen toimijana Tampereen eOppimisen talkoot Seminaari
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tervetuloa Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistoon Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen.
Erilaisten oppijoiden huomioiminen koulutuksenjärjestäjän strategiassa
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Opetusmenetelmät Mitä opetusmenetelmillä tarkoitetaan
Tiimien kaksoisprosessin tarkasteleminen 1. Pyritään etenemään kohden tavoitteita (tehtäväorientaatio) 2. Viedään läpi yhteistoiminnallisia prosesseja.
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Siivikkala, Metsäkylä, Viljakkala Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Oppimisen tavoitteet ja osaamisen oivallukset SpiritUra -valmennuksessa Tavoitteeni - millaista muutosta tavoittelen valmennusprosessin tuloksena oman.
Ideaali luokkahuone Ressussa
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Valtiotieteellisen tiedekunnan verkko-opetuksen tuki
”Et ne kattoo, että mihin palveluihin mun pitäs mennä” Lainrikkoja-asiakkaiden näkökulma palveluihin Katariina Pekkola Teija Sundman.
Viestintäsuunnitelma
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Työssäkäyvien graduseminaari Valmiiksi työn ohessa - hankkeessa Työelämää ja opintoja –iltapäivä Sanna Talja, prof. mvs. Informaatiotutkimuksen.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
PALVELUT 1.koulutuspalvelut 2.kehittämispalvelut 3.tilaustuotepalvelut yhteisenä nimittäjänä ”pedagoginen sensitiivisyys”
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
HENKILÖKOHTAIS EN TOIMINTA- AJATUKSEN KIRJOITTAMINEN FL 177 C.FI.
Anne Haarala-Muhonen Anni Tuomela Olli Wikberg
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Taitava oppija Osaa yhdistellä tasapainoisesti erilaisia oppimistyylejä. On tietoinen siitä, miten itse oppii parhaiten. Pyrkii laajentamaan omia oppimisen.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Helli Kitinoja KOTIKANSAIN- VÄLISTYMISEEN LIITTYVIÄ EETTISIÄ KYSYMYKSIÄ Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Turussa
Terveys kansanterveysohjelma
Matriisien käyttö laitosten itsearvioinnissa Mira Huusko Kehrä-seminaari.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Jyväskylän yliopistossa
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Esityksen transkriptio:

Opetuksen kehittäminen ja TVT - laitoksen näkökulma asiaan Tukiyksiköt kierroksella (OTK, OK, Kirjasto, Virtuaaliyliopisto, Tiedekunnat)

Ylhäältä ohjattua Tarkkailla Rangaista Ylimääräistä hommaa Paperia paperin vuoksi Jälleen yksi strategia lisää

Mihin ja miten tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää laitoksen opetuksessa? -ei erillistä tekemistä, opetuksen ja opetussuunnitelmien kehittämisessä yksi vaihtoehtoinen näkökulma menetelmien ja työtapojen suunnitteluun -ilman yhteyttä opetussuunnitelmiin ja tavoitteisiin tvt:n käyttöä ja sen tarkoituksenmukaisuutta paha arvioida Jälleen yksi strategia lisää

Mihin ja miten tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää laitoksen opetuksessa? -laitos paras asiantuntija arvioimaan substanssin kannalta mihin tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää ja mihin taas ei -yhteistyössä tukiyksiköiden kanssa pyritään tukemaan laitoksia, niiden tarpeen mukaan -tuen kehittämiseksi ja kohdentamiseksi tarvitaan tietoa tekijöiltä siitä, mitkä ovat pullonkauloja tai aukkoja nykyisessä tilanteessa Käyttäkää tai älkää, mutta perustelkaa ratkaisunne ainakin itsellenne Ylhäältä ohjattua

Mihin ja miten tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää laitoksen opetuksessa? -Tarkoituksena ei ole kyttääminen eikä laitosten pistäminen ”paremmusjärjestykseen” -Kerättävän tiedon hyödyntämisen arvojärjestys: 1)Laitos itse oman kehittämisensä kannalta 2)Tukiyksiköt, tiedekunnat ja päätöksentekijät tukitoimien kohdentamisen ja kehittämisen kannalta TarkkaillaRangaista

Mihin ja miten tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää laitoksen opetuksessa? -TVT:n käyttöön pyritään yhteistyössä laitosten kanssa kehittämään ja tarjoamaan ratkaisuja, jotka ovat resurssimielessä kestäviä. -kehittelyvaiheen työhön pyritään halukkaille tarjoamaan lisätukea sekä tukiyksikköjen tarjoaman tuen kautta että virtuaaliyliopiston hankerahoituksen avulla Ylimääräistä hommaa

Paperia paperin vuoksi Mihin ja miten tieto- ja viestintätekniikkaa kannattaa käyttää laitoksen opetuksessa? -tavoitteena ei ole asiakirja, pistetään muistiin ne asiat joita aiotaan myös käyttää -tiedot eivät katoa hallinnon mystisiin syövereihin jälkiä jättämättä, esim. tukitoimien kehittämiseen vaikuttavat asiat läpinäkyvästi kaikkien asianosaisten tietoon

Kysymykset pähkinänkuoressa? -Mitkä ovat opetuksen kehittämisen kannalta tärkeimpiä kysymyksiä? -Mitä lisäarvoa tieto- ja viestintätekniikalla voidaan saavuttaa näillä alueilla suhteessa opetussuunnitelmaan ja sen tavoitteisiin? -Mitä hyötyjen saavuttaminen vaatii toiminnalta? -Mitkä ovat laitoksen nykyiset resurssit tavoitteiden saavuttamiseksi? -Mihin ja millaista tukea laitos tarvitsee omien voimien lisäksi? Miten me voimme auttaa?

Yhteystiedot Opetusteknologiakeskus Pasi Kytöharju, puh. Opetuksen kehittämisyksikkö Mari Koivisto, puh. Kirjasto Johanna Tevaniemi, puh. Virtuaaliyliopisto Sami Hautakangas, puh. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Juha Holma, puh.