Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

C pentue. Pennut 6 viikkoa Pyry pyllerö Mitä piilee silmissä noissa, tumman ruskeassa katseessa, kolmioisissa korvissa, pienessä mustassa tuhisevassa.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Dialogi William Isaacs.
1.tapaamisen haastattelukartta ratkaisukeskeisessä terapiassa
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Tietopaketti Big Datasta
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
LÄHDETÄÄN KOKEILEMAAN!
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
ja kuinka sitä tulisi soveltaa
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Työrauha ja haastavat tilanteet
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
HENKISTÄ TASAPAINOILUA
Tulla tietoiseksi niistä olettamuksista Tacit olettamuksista jotka määräävät ja hallitsevat ja myötävaikuttavat lukita estää késkustelu.
Huolen puheeksiottaminen
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Mielenterveyshäiriöiden hoito
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Mitä asenne tarkoittaa?
Asiakkaan rauhoittaminen
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
Keskustelu, aiheeseen tutustuminen ennalta auttaa yhteistä hanketta oikeaan suuntaan Taustatietojen hankinta suotavaa, jos ei välttämätöntä -> kuvaJOURNALISMI.
Väliaineen vastus.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Kuka keskeyttää ja miksi? Läpäisyn tehostamisohjelman seminaari Kuopio.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Runous.
Mielenterveyden häiriöt
Vinkkejä sähköiseen viestintään
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Finnan käyttäjäkysely 2016
Yleisten kirjastojen tulokset
Finnan käyttäjäkysely 2016
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
PSYKOTERAPIA = HOIDOLLISTA VUOROVAIKUTUSTA, JOLLA VAIKUTETAAN PSYKOLOGISIN KEINOIN OIREHTIVAAN YKSILÖÖN TAI RYHMÄÄN - Keinoina mm. keskustelu, tehtävät,
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa Milton H. Erickson Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa

Metodit 1 - 3 Vahvista vastarintaa Ole samaa mieltä, vahvista mielipide Asiakas ja terapeutti samaa mieltä, jolloin asiakas seuraa terapeuttia Muuta oireen aikaa, paikkaa, kestoa Huonomman vaihtoehdon tarjoaminen ”Ohjataan potilasta kulkemaan tiettyyn suuntaan niin, että hän provosoituu kulkemaan toiseen suuntaan” Vaikeampaa ylläpitää ongelmaa kuin luopua siitä Kytkytehtävät Metaforilla kommunikointi Metaforilla/kielikuvilla kommunikointi on todettu tehokkaaksi muutoksen edistäjäksi Vaikea vastustaa suggestiota, kun ei tiedä sitä saavansa  Erickson ei tulkinnut kielikuviaan tietoiselle tasolle

Metodit 4 - 6 4. Vahvista takapakkiakin Haastaminen vastarintaan (”yritä ongelmaasi ja huomaat epäonnistuvasti”) Anna lupa epäonnistua (”Palaa alkuun ja tunne olosi yhtä huonoksi kuin ensimmäisellä kerralla ja ota selvää, onko siinä ajassa jotain, minkä haluat säilyvän”) 5. Reaktion käynnistäminen turhauttamalla Pohjautuu vastarinnan käsittelyyn Reagointi tietyllä tavalla  katkaise reaktio turhauttamisella  asiakas palaa kehotukseen takaisin Turhautuminen = valmius reagoida Puhumattomalle jäsenelle perheessä (”älä puhu mitään”, ”voitko olla puhumatta”) ”Väärinymmärtää” kotiin jäänyttä jäsentä (”luulen hänen ajattelevän näin”)  kotiinjäänyt haluaa tulla korjaamaan väärää käsitystä 6. Tilan ja paikan käytön Tila/aika ovat subjektiivisia kokemuksia  kyky kadottaa tilan ja ajan taju Istumapaikkojen vaihtaminen (”roolinvaihto”) 6. Tila ja aika Aika voi olla eri, paikka voi olla toinen, terapeutti voi olla eri henkilö Lähellä hypnoositekniikkaa roolinvaihto (ulos ja sisälle huoneesta) LV ”parantava tuoli” (”siihen saa istua vain se, joka haluaa parantua/ saada apua”, ”vain tuossa tuolissa saa olla eri mieltä/masentunut/oireita”)

Metodit 7 - 9 7. Myönteisyyden korostaminen ”ihmisellä on luontainen halua kasvaa” Lisää yhteistyötä 8. Poikkeaman laajentaminen Löydetty poikkeus kantaa aina eteenpäin Tehty poikkeus  perheeseen kriisi  perhe muuttaa kuvioita / vuorovaikutustaan 9. Amnesia ja tietojen valvonta Ei avointa kommunikointia  A ja B erillisissä keskusteluissa ja estetään heitä keskustelemassa yhdessä – jopa erilliset ohjeet Terapeutti voi ohjata mitä tietoa saadaan

Metodi 10 10. Pois itsetutkiskelusta Syitä ei pohdita Syyt voivat olla epäolennaisia ratkaisun tai paranemisen kannalta Syyt voivat olla syyllistäviä ja estää itse muutoksen (”miksi teet näin?) - ”intensiivinen psykoterapia estää muutoksen uskottelemalla, että ongelma on heidän psyykeessään, eikä heidän tilanteessaan” - ”Miksi pitäisi ymmärtää syytään oireeseen? Sehän ahdistaa lisää” Oireita on hyvä hoitaa oirekeskeisesti