Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?"— Esityksen transkriptio:

1 Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Oletko sinä nähnyt hyvin murheellisia ihmisiä?

2 Piirrokset © Henry Martin
Luukas 19:1-10 Piirrokset © Henry Martin Sermons4Kids.com

3 Rooman valtion veronkantaja.
Veronkantajien johtaja. Kunnioitettu ja rikas. Varoja käytettiin yleiseen hyvään, esimerkiksi teiden rakentamiseen ja kunnossapitoon. Publikaani ~ latinan ”public”- sanasta, tarkoittaa yleistä/ julkista. Sakkeus, publikaani

4 Veronkantoa ei valvottu.
Houkutus ahneuteen ja petokseen oli suuri. Onko sinua kohdeltu huonosti? Oletko kohdellut toisia huonosti?

5 Sakkeus ei ollut kuitenkaan onnellinen ja iloinen
Ihmiset olivat katkeria ja vihaisia Sakkeukselle. Publikaaneja ja siten myös Sakkeusta halveksittiin. Yksinäinen.

6 Niin Sakkeus juoksin edelle ja nousi metsäviikunapuuhun nähdäkseen Jeesuksen, sillä Jeesus oli kulkemassa siitä ohitse. Ja tultuaan sille paikalle Jeesus katsahti ylös ja sanoi Sakkeukselle: "Sakkeus, tule nopeasti alas, sillä tänään minä vierailen sinun talossasi". Ja Sakkeus tuli nopeasti alas ja otti hänet iloiten vastaan.

7 Jeesus tuli Sakkeuksen luokse ja keskusteli hänen kanssaan.
Jeesus hyväksyi Sakkeuksen ja istui jopa yhteiselle aterialle. Hän oli aivan toisenlainen. Jeesus ei halveksinut eikä ylenkatsonut. Pitkästä aikaa Sakkeus tunsi iloa ja onnea. Sakkeuksella oli nyt ystävä. Onko sinulla ystävää jonka kanssa voit jakaa asioita?

8 Kaupungin asukkaat olivat vihaisia kun Jeesus meni Sakkeuksen luokse.
He eivät voineet ymmärtää miksi Jeesus teki niin. Sakkeus ei tahtonut että ihmiset vihaisivat hänen uutta ystäväänsä. Sakkeus pyrki korjaamaan tilanteen. Tahdotko sinä että sinun ystävästäsi pidetään?

9 Silloin Sakkeus astui esiin ja sanoin Herralle: "Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille, ja jos joltakulta olen jotakin petoksella ottanut, niin annan nelinkertaisesti takaisin". Tältä näyttivät kyläläiset sen jälkeen. Tahdothan sinäkin nähdä näin iloisia ihmisiä ympärillesi. Kaikki pitivät nyt Sakkeuksesta ja ylistivät Jeesusta. JIPPII!

10 Piirrokset © Henry Martin
Jeesus sanoi vielä Sakkeuksesta: "Tänään on pelastus tullut tälle huoneelle, koska hänkin on Aabrahamin poika; sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on". Piirrokset © Henry Martin Sermon4Kids.com


Lataa ppt "Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google