Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai 17.3.2011 Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA 2011 Maanmittauspäivät Maastotietokanta – keskeinen osa Maastotietojärjestelmää Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Valtioneuvoston periaatepäätös valtionhallinnon IT- toiminnan kehittämisestä Valtionhallinnon IT-strategia Tyytyväiset asiakkaat, tehokas.
Kansallisen paikkatietoportaalin toiminnallisuus, sisältö ja palveluarkkitehtuuri Antti Jakobsson Luonnos Paikkatietoportaali/vk-projekti.
Palvelut ja tiedot käytössä Kriittinen polku: Kansallisen palveluarkkitehtuurin luominen Palvelujen maksullisuus Väestötietojärjestelmän hyödyntäminen.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Tietohallintolain vaikutus Heikki Lunnas Kuopio.
Maanmittauslaitoksen paikkatiedon palvelualustan pilotti - avoin rajapinta Jakob Ventin Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Tietohallintostrategia
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
INSPIRE (Infrastructure for Spatial Information in Europe) Tiedotustilaisuus Bryssel KOM(2004) 516 lopullinen 2004/0175 (COD) Ehdotus.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Vuoden 2011 valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun teemat Kirsi Viljanen Maaseutuylitarkastaja YTR:n hankeryhmän sihteeri.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Tutkijan identifiointi -seminaari
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Keskuskirjastokokous , Pasila. Ajankohtaista Valmistautuminen tulevaan hallituskauteen Yleisten kirjastojen vaikuttavuus tutkimus KIRJO Kansalliskirjaston.
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Palvelujen käyttäjät Tiedon tuottajat 1 ”Yhteentoimivuus- palvelut ” Yhteentoimivuuspalvelujen käyttö Kansallinen avoimen datan portaali Julkishallinnon.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
VUONNA 2015 ALKANEET TYÖPAKETIT KMTK-SEMINAARI KUSTANNUS- JA HYÖTYANALYYSI Jurkka Tuokko, MML TIETOMALLINNUS Ulla Pyysalo, MML PROSESSIT Risto.
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Ennen ohjelmaa Ohjelma Ohjelman jälkeen
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017
Geographical Information System Paikkatietojärjestelmä
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri
Palvelut ja tiedot käytössä Yhteenveto
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
Paikkatietojen hyväksikäyttö -digihanke (MMM) Työnimi: Paikkatiedon palvelualusta Rakennetaan yhteiskäyttöinen, muita järjestelmiä täydentävä paikkatieto-
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö

Yleiset kartastotyöt Yleiset kartastotyöt ovat yhteiskunnan peruspalveluna suoritettavia toimenpiteitä: valtakunnallisten perusmaastotietojen keräämiseksi, hallinnoimiseksi ja ylläpitämiseksi, yleisten maastokarttojen valmistamiseksi sekä maastokarttojen ja -tietojen saattamiseksi yleiseen käyttöön.

"Kartat ja paikkatiedot - osa toimivaa yhteiskuntaa" strategia toimi hyvin erityisesti kehittämisen ja tuotannon suunnittelun sekä tulosohjauksen apuvälineenä ja ’lupauksena’ käyttäjille strategia

Maastotietojärjestelmä kovaan käyttöön Yleisten kartastotöiden strategia 2011–2020

Maastotietojärjestelmä MTJ Maastotietojärjestelmällä (MTJ) tarkoitetaan strategiassa koko julkisen hallinnon tietoinfrastruktuuriin kuuluvaa perusrekisterien kaltaista tieto-, palvelu- ja toiminta- kokonaisuutta, jonka avulla tuotetaan, hallitaan ja jaetaan perusmaastotietoa ja -karttoja. Järjestelmän toimivuudesta ja kehittämisestä huolehtivat Maanmittauslaitos ja Geodeettinen laitos ns. yleisinä kartastotöinä yhteistyössä muiden julkisen hallinnon tietohallinnosta vastaavien ja maastotietoja tuottavien ja käyttävien tahojen kanssa.

Maastotietojärjestelmä MTJ Osa-alueet: Paikannuksen perustana oleva valtakunnallinen koordinaatti- ja korkeusjärjestelmä, Valtakunnallisen perusmaastotiedon hallinta ja ylläpito (maastotietokanta, korkeusmallit ja ilmakuvat), Yleiseen käyttöön tarkoitetut karttatuotteet ja niiden saatavuudesta huolehtiminen, Sähköiset paikkatietopalvelut, Järjestelmien, aineistojen, karttojen ja palveluiden käytön tuki ja Tutkimus

Maastotietojärjestelmä MTJ

MTJ - koko julkisen hallinnon perustietovaranto

HE 246/2010, 10 §: Julkisen hallinnon viranomaisen on pyrittävä järjestämään toimintansa siten, että se käyttää tässä pykälässä tarkoitettuihin tietojärjestelmiin talletettuja tietoja, jos viranomaisen toiminta edellyttää näiden tietojen käyttöä Edellä 1 momentissa tarkoitettuihin tietojärjestelmiin rinnastetaan myös Maanmittauslaitoksen ja Geodeettisen laitoksen ylläpitämä maastotietoja koskeva tietojärjestelmä.

MTJ - paikkatietoinfrastruktuurin perusta

Toimintaympäristön kehitys Julkisen hallinnon tietohallinnon integroituminen ja kehittyminen Teknologian kehittyminen, Karttojen ja paikkatietojenkäytön kehittyminen, Muun tarjonnan kehittyminen, Paikkatietoinfrastruktuurien syntyminen

Perustehtävä Yleisten kartastotöiden perustehtävä on edelleen kestävä: tuottaa, ylläpitää ja jakaa käyttäjille luotettavaa, yhtenäistä ja monikäyttöistä perusmaastotietoa ja siihen perustuvia karttoja rakennetun ja luonnonympäristöjen kohteista ja ominaisuuksista koko maasta. MTJ:n ylläpito ja kehittäminen muodostaa perustehtävän ytimen Kansainvälisesti korkeatasoinen tutkimus- ja kehitystyö luo teoreettiselta pohjalta kestävän ja käytäntöön soveltuvia ratkaisuja tuottavan perustan yleisille kartastotöille ja maastotietojärjestelmän kehittämiselle.

Visio Kansalaisten, yritysten ja julkisen hallinnon käytössä on keskeytyksettä riittävän luotettavia ja yhtenäisiä perusmaastotietoja ja karttatuotteita sekä niihin liittyviä tietopalveluita koko maasta. MTJ on vakiintunut ja hyvin toimiva järjestelmä, jota ylläpidetään tehokkaasti ja hyödynnetään laajasti julkisen hallinnon, elinkeinoelämän ja kansalaisten piirissä, koska sen tiedot ja palvelut ovat laadukkaita ja helposti kytkettävissä erilaisiin käyttösovelluksiin. Yhteiskäyttöinen järjestelmä muodostaa julkisella sektorilla paikkatiedonhallinnan perustan ja sen käyttö on johtanut päällekkäisen toiminnan vähenemiseen.

Visio

Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet Maastotietojärjestelmän kehittämislinjat on jaettu seuraaviin strategisiin yleistavoitteisiin ja kehittämisalueisiin kaudelle : 1. Monikäyttöinen ja kestävä järjestelmä 2. Tehokas ylläpito ja systemaattinen laadunhallinta 3. Käyttäjiä palveleva tuote- ja palvelukokonaisuus

Koordinaatti- ja korkeusjärjestelmä

Perusmaastotieto ja sen ylläpito ym.

Sähköiset paikkatietopalvelut

Karttatuotteet ja niiden saatavuus

Muita kehittämistavoitteita/alueita Järjestelmien, aineistojen, karttojen ja palveluiden käytön tuki Yhteistoiminnan periaatteet ja käytännöt Tietopolitiikka ja yhteisöllisyys Tutkimus Kansainvälinen yhteistyö

Kuva: Hannu Vallas Kiitos !