Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Www.helsinki.fi/ruralia Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli 21.9.2011 Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Www.helsinki.fi/ruralia Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli 21.9.2011 Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,"— Esityksen transkriptio:

1 www.helsinki.fi/ruralia Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli 21.9.2011 Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti, Helsingin yliopisto 10.1.2015 Ruralia-instituutti / Sami Kurki / Riistakantojen hoitosuunnitelmat1

2 www.helsinki.fi/ruralia10.1.20152 Komis – yhteistyö HY:n ja Ruralia-instituutin tulokulmasta - Helsingin yliopiston strategiapäivitys 2013-2016 loppusuoralla: tavoitteena Huipulle ja Yhteiskuntaan - Ruralia-instituutin visio: edelläkävijä yliopiston yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja vuorovaikutuksen toimintamallien kehittäjänä - Ruralia-instituutin arvoissa keskeisenä: Ratkaisunhalu! - Tavoitteena strategiset ja kestävät kumppanuudet (Ruralialla yhteistyösopimukset kolmen kunnan kanssa: Komis)

3 www.helsinki.fi/ruralia10.1.20153 Komis on rikastavaa vuorovaikutusta - Uuden teoreettisen tiedon ja käytännön kokemukseen perustuvan ymmärryksen luovaa yhdistelyä - Vuorovaikutuksen ytimessä: toimijoiden keskinäinen arvostus, osaamisten sopiva heterogeenisuus, luovuus ja riittävä aika - Kiinnostavaa on valita työotteista haastavin eli ratkaisukeskeisyys - Käytännössä: - kaupunkien toimintamallien vertailua ja analysointia - Uusien ’häirikköajatusten’ etsimistä kuntamaailman ulkopuolelta - Täysin uusien toimintamallien tuotekehitystä ja pilotointia - Kansainvälistä verkostoitumista ja uuden relevantin osaamisen paikantamista

4 www.helsinki.fi/ruralia10.1.2015Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi4 Komis on vahva ja ajankohtainen ulkopuolisen silmin - Kouvola, Mikkeli, Seinäjoki ja Helsingin yliopisto ovat kaikki alansa kansallista kärkeä ja vahvan ’brändin’ organisaatioita - Kuntaorganisaatioina Komis –kaupungit ovat ottaneet askeleita, joita todennäköisesti muut seuraavat. - Komis –kaupunkien haasteet ovat yhteiskunnan kehityksen keskiössä: Palveluiden organisoiminen, paikallisten kehitysimpulssien generoiminen, osallisuuden ja innostuksen kasvattaminen, kestävä kehitys (EU ja kansalliset politiikat). - Komis –kaupungit ovat myös maaseutumaisten alueiden kehityksen avaintoimijoita (maaseudun resurssit ja niihin kohdistuva uusi kysyntä / kuntalaisten tasa-arvoisuus ja palveluiden saavutettavuus)

5 www.helsinki.fi/ruralia10.1.2015Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi5 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä - Komis on tulevaisuuden seutukaupungin Living Lab. Julkiset organisaatiot tarvitsevat samanlaista tuotekehitystä ja siihen panostamista kuin yritykset. Komis tulee houkuttelemaan kasvavia kehityspanostuksia ja myös uusia toimijoita. Ruralia-instituutin pyrkimyksenä ei ole monopolisoida Komis – kaupunkien yliopistoyhteistyötä tai arvioida väärin omaa osaamistaan

6 www.helsinki.fi/ruralia10.1.2015Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi6 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä Komis -kaupungit saavat testattuja toimintamalleja, sisäisesti viestin asioiden ottamisesta vakavasti ja kriittisen massan, jota ei voi ulkopuolelta kevyillä heitoilla haastaa. Henkilöstön toimenkuviin kiinnostavan ulottuvuuden sekä kehittämistyöhön uusia ulkopuolisia resursseja.

7 www.helsinki.fi/ruralia10.1.2015Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi7 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä Ruralia-instituutti ja sen n. 20 aluekehityksen parissa toimivaa asiantuntijaa saa lähes ainutkertaisen empiirisen kentän ja laajan vuorovaikutuspinnan kuntaorganisaatioihin (kysymysten yhteinen muotoilu ja raikas palaute). Kansainvälisesti korkeatasoisia tieteellisiä julkaisuja, meriittejä toimimisesta edelläkävijänä yliopiston yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen kehittäjänä ja ulkopuolista rahoitusta.

8 www.helsinki.fi/ruralia10.1.2015Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi8 Komis on kuin suoraan Win-Win toiminnan oppikirjasta! KIITOS!


Lataa ppt "Www.helsinki.fi/ruralia Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli 21.9.2011 Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google