OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Ammattiosaamista ja arvopohjaa
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Osuuskunta mukana yrittäjyyskasvatuksessa Leena Varis
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
PK-kehittämispalvelut
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
• Agronetiin rakennettu sähköinen toimintaympäristö, joka kokoaa yhteen kaikki koulutukseen liittyvät osa-alueet AGRONET-OPPIMISYMPÄRISTÖ Oppimisympäristö.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Suomen kieltä ja viestintää yhteisnäyttelyn myötä Ilona Tanskanen
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
KOMPETENSSIANALYYSI KPAMK:SSA Case liiketalous, Kokkola
FUAS Kielet ja viestintä
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Toiminnan suunnittelu
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Kokkolan ammattiopisto
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
Työpaikkakouluttajan ABC
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Oivaltamisen iloa Anna-Liisa Karjalainen, IT-suunnittelija, TAMK
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Työpaikkakouluttajan ABC
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
5/2004 CIMO Ulkomaisille opiskelijoille annettavan suomen kielen opetuksen kehittäminen Opetusministeriön toimeksiannosta CIMO asetti lokakuussa 2003 työryhmän.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Tekniikan alojen koulutuksen uudistaminen Pieksämäellä
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
ELGPN:n toiminnan tulosten ja työkalujen levittäminen ja hyödyntäminen Suomen elinikäisen ohjauksen kehittämisessä Raimo Vuorinen & Jaana Kettunen Jyväskylän.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Infran elinkaaren mallintamisen koulutus
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Tervetuloa opintojaksolle MENESTYVÄ TYÖYHTEISÖ (LEA1LH002)
Esityksen transkriptio:

OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä 7.2.2011

1. Osake-hankkeen taustaa Projektin lähtökohtana oli koulutuksen kehittämisen tarve vastaamaan sitä osaamista, jota yrityksissä oletetaan tulevien työntekijöiden hallitsevan. Projektissa viestintäkouluttajilla oli mahdollisuus tarkkailla yritysten viestintäkulttuuria, esittää kehitysehdotuksia ja syventää näkemystään työelämästä. Koulutuksessa on otettu huomioon uudet työnmuodot ja teknologian hyödyntäminen koulutustarkoituksiin täysin uudella tavalla.  Projektin toimintaa ovat tukeneet myös useat työelämää koskevat tutkimukset ja raportit.

Hankkeen kuvaus 2. Pilottikoulutus.  OSAKE koostuu kolmesta eri toiminnosta:  1.Viestintäkouluttajan työelämäjakso kohdeyrityksessä.  Viestintäkouluttaja tuo omaa ammattitaitonsa yritykseen, samalla kouluttaja pääsee seuraamaan yrityksen viestintäkulttuuria ja voi esittää kehitysehdotuksia esim. uusiin viestinnän välineisiin liittyen (noin 100h).   2. Pilottikoulutus. Kouluttaja suunnittelee yrityksen henkilöstölle sopivan viestintäkoulutuksen valitulla kielellä. Pilottikoulutus perustuu yrityksen tarpeisiin sekä huomioihin, joita viestintäkouluttaja on tehnyt työelämäjakson aikana (noin 100 h). 3. Työelämäjakson ja pilottikoulutuksen yhteenveto viestintämallin muodossa. Malli vahvistaa yrityksen viestintäprosesseja (noin 50 h)

2. Hankkeen toteutus 2.1 Työelämäjakso – SWOT ja koulutuksen osat Yrityksen viestinnän kartoitus Työntekijän viestintäosaamisen kartoitus - Henkilökohtaiset haastattelut 2.2 Pilottikoulutus Koulutuksen sisältö ja toteutus 2.3 Viestintäkoulutussuunnitelma Koulutuksen yhteenveto ja jatkokoulutusehdotus

Työlähtöinen oppiminen 3. Prosessit Työlähtöinen oppiminen Esimerkkejä tehtävistä: palaverisäännöt, palaverin arviointi, etätehtävä: esittelytaito Oppimisympäristö: Optima Esimerkkejä kouluttajan materiaalista: esittelytaito, telephone English Ohjaus ja arviointi Arviointi ja ohjaus: itsearviointi, vertaisarviointi, kouluttajan palaute ja ohjaus

4. OSAKE-hanke kokonaisuutena yrityksen näkökulmasta Alkutilanne Välietapit Lopputulos

5. OSAKE-hanke kokonaisuutena kouluttajan näkökulmasta Alkutilanne Välietapit Lopputulos

Hankkeen tulosten levittäminen ja muutokset oppilaitoksen opetussuunnitelmaan Kouluttaja tulee levittämään hankkeessa opittua tietoa seuraavasti: omassa opetuksessa sekä yrityksissä että tutkinto-opiskelijoiden kanssa omassa työyhteisössä mm. koulutusohjelmien työryhmissä, kielitiimien kokouksissa ja kieltenopettajien yhteisissä tapahtumissa oman työyhteisön ulkopuolella mm. kielten ja viestinnän asiantuntijatiimissä ja valtakunnallisissa kieltenopettajien tapahtumissa ja eri medioissa, kuten blogeissa (suunvuoro.blogspot.com) mahdollisesti oppilaitoksen opetussuunnitelmien työryhmissä Muutokset oppilaitoksen OPS:iin Levittäminen oman työyhteisön ulkopuolella Levittäminen omassa työyhteisössä Muutokset omassa opetuksessa

Kiittäen Lisätietoja saat sivuiltamme: Piia Palmroth FM, englannin ja saksan kielen ja viestinnän opettaja Kielikoulutuskeskus Turun ammattikorkeakoulu GSM +358 3550 386 piia.palmroth@turkuamk.fi Marianne Renvall FM, yrityskoulutusvastaava Kielikoulutuskeskus Turun ammattikorkeakoulu Joukahaisenkatu 3A, 20520 Turku GSM +358 50 535 3104 marianne.renvall@turkuamk.fi Lisätietoja saat sivuiltamme: http://www.turkuamk.fi/kielipalvelut Käy tutustumassa myös blogeihimme: Kielikoulutuskeskus: http://kielikoulutus.blogspot.com/ OSAKE-hanke: http://suunvuoro.blogspot.com/