Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE"— Esityksen transkriptio:

1 KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
Sisko Mällinen Tamk

2 Hankkeen taustaa Turun yliopiston koordinoiman valtakunnallisen AHOT-korkeakouluissa hankkeen jatkohanke. Hankeidea syntyi AHOT-korkeakouluissa hankkeen kielten työryhmässä. Osaamisen tunnistamisen edellytyksenä on osaamisperustaiset tavoitekuvaukset

3 Hankkeen perustelut On tarve tietää vastaako tutkinnossa saavutettu kielitaito työelämän tarpeita. On tarve kuvata yhteisellä kielellä ja yhteismitallisesti se kielten (englanti, ruotsi, suomi) osaaminen, minkä opiskelija ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa hankkii.

4 Hankkeen tavoitteet Tuotetaan valtakunnalliset, yhteiset osaamiskuvaukset koko korkeakoulukenttään sote:n, liiketalouden ja tekniikan aloille amk/kandi- ja maisteritasoille. Päivitetään kieltenopettajien tiedot työelämän kielitaitotarpeista.

5 Hankkeen tulokset Amkien ja yliopistojen opettajien perehdytys muuttuneen työelämän kielitaitovaatimuksiin; mikä asema kielitaidolla on korkeakoulutetuilla aloilla. Sähköinen ja nidottu materiaali jaettavaksi kaikille korkeakoulujen opettajille oman ops- työn tueksi, joka sisältää: Osaamisperustaiset työelämälähtöiset tavoitekuvaukset sote:n, liiketalouden ja tekniikan alalle englannissa, ruotsissa ja viestinnässä amk/kandi- ja maisteritasoille.

6 Hankkeen tulokset Opetuksen sisältö vastaa entistä paremmin työelämän tarpeita. Työelämän edustajat ymmärtävät saavutetun osaamisen. Aiemmin opitun tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) helpottuu. Opiskelijoiden liikkuvuus suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen välillä helpottuu kun osaaminen on kuvattu yhtenäisesti ja Eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti. Amkien ja yliopistojen kieltenopettajien verkostoituminen. Amkien ja yliopistojen kielten opetussuunnitelmien läpinäkyvyys.

7 Toteuttamissuunnitelma
2011 syksy: Aloitus ja perehdyttäminen työelämän kielitaitotarpeisiin. 2012: Perehdyttäminen eri kouluissa tehtyyn kielten ops-työhön ja ala- ja kielikohtaisten tavoitekuvausten kehittämistyö. 2013: Osaamisperustaisten kuvausten arviointi ja käytäntöön ottaminen, raportointi

8 Osallistuminen hankkeeseen
Turun yliopisto koordinoi hanketta. Tamk on mukana toimijana. Muut korkeakoulut voivat osallistua hankkeeseen ilman omarahoitusosuutta. Oma koulu resursoi työaikaa ja maksaa matkakulut. Osallistuvat koulut raportoivat käytetyt resurssit.

9 Loput täytyykin sitten miettiä yhdessä! Kiitos kiinnostuksesta. 


Lataa ppt "KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google